Wodna 34 Kraków od Activ Investment - opinie o inwestycji na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Pepeg

Re: Wodna 34 Kraków od Activ Investment - opinie o inwestycji na forum

Postautor: Pepeg » 17 maja 2021, 11:41

Banan pisze:W biurze sprzedaży usłyszałem że blok od zachodu powstanie tam przy zwężeniu parkingu Wodna34. Podobno 3 piętrowy z garażem podziemnym.
Od lokalsa natomiast mieszkającego za budowanym blokiem... że jedna działka między dwoma domami od wschodu Wodnej 34 (ten stary dom narożny i wcześniejszy) należy już do developera..wiec developer napewno będzie chciał ich wykupić i przy Gromadzkiej postawić blok. Ciekawe jak osoby z parterów z ogródkami zareagują.

Wg MPZP mogą tam postawić blok 4 piętrowy, więc raczej z tego ie zrezygnują.

projekty1

Postautor: projekty1 » 17 maja 2021, 13:04

Pepeg pisze:
projekty1 pisze: W okolicy samej inwestycji City Vibe jest chyba jakaś stacja gazowa (po drugiej stronie Myśliwskiej), z tyłu inwestycji nie byłam i nie wiem co tam będzie. Tam gdzie z kolei buduje Budimex jest chyba firma spedycyjna a jej budynki są mało atrakcyjne i widok na nie z balkonu też nie napawa optymizmem. Deweloper twierdzi, że w przyszłości tam będą również bloki. Z uwagi na fakt, że otoczenie może bardzo się zmienić i ich usytuowanie, wysokość i wygląd nie są znane, to trochę ryzykowne kupować coś nie wiedząc, co i w jakiej odległości powstanie przed oknami. Po drugie dojście z Myśliwskiej do tramwaju wzdłuż ogródków i zastanawianie się czy ktoś stamtąd nie wyjdzie mnie osobiście trochę odstrasza. Chwilę zajmuje też samo dojście do tramwaju - mnie jakieś 15 minut na skróty wzdłuż tych ogródków. Po trzecie z uwagi na fakt, że tam jest jeszcze sporo miejsca do zabudowy i przerabiają budynki przemysłowe na inwestycje mieszkaniowe, to wkrótce zrobi się tam betonowy klimat jak na osiedlu Nowy Przewóz.

Na ternie Budimexu zaczęły się już wyburzenia, bez trudu można znaleźć jak będzie tam wyglądało przyszłe osiedle. Plan osiedla City Vibe też już jest znany. Gdzie ogródki a gdzie dojście do tramwaju? tutaj już całkiem pomieszałaś. Proponuję zrobić sobie spacer wieczorem po Gromadzkiej, zobaczysz wtedy jakie towarzystwo się tam kręci, wtedy to się może dopiero samotna kobieta przestraszyć. Na temat otoczenia inwestycji na Wodnej nie wiemy nic. Ale pewno wiadomo że od wschodu i zachodu jest jeszcze miejsce na kolejne budynki, i Activ nie zrezygnuję z upchania tam jak największej ilości mieszkań.

Niczego nie pomieszałam - doskonale wiem o czym piszę, a Pan chyba jest z Budimex, skoro tak zachwala tą inwestycje :D Osobiście omijam szerokim łukiem tego dewleopera, który wykorzystuje swoją dominującą pozycję na rynku, niczego specjalnego w zamian nie oferując. Mam odmienne zdanie w kwestii City Vibe i tego że tam wiadomo co powstanie - wszędzie tam gdzie jest wolna przestrzeń, a taka jest na tyłach City Vibe może coś powstać i najprawdopodobniej coś powstanie - i będzie to blok. W podtrzymuję swoje zdanie w temacie dojścia do linii tramwajowej z ul. Myśliwskiej, która jak dla mnie jest po prostu DALEKO i jeszcze dalej jeśli nie idzie się na skróty koło ogródków działkowych. W kwestii Wodnej i Myśliwskiej wiemy tyle, co już stoi! Plany zagospodarowania terenu bywają zmienne i ilość poprawek do każdego z nich o tym świadczy.

Nowy

Postautor: Nowy » 17 maja 2021, 13:39

projekty1 pisze:Plany zagospodarowania terenu bywają zmienne i ilość poprawek do każdego z nich o tym świadczy.

Byłbym optymistą licząc na to, że jakiś plan zmieni się na korzyść mieszkańców i gdzieś, gdzie możliwa była zabudowa, będzie np. zieleń. Raczej działa to w drugą stronę, jak w przypadku działek przeznaczonych pod zabudowę obok Parku Lotników Polskich.

projekty1

Postautor: projekty1 » 17 maja 2021, 14:14

Nowy pisze:
projekty1 pisze:Plany zagospodarowania terenu bywają zmienne i ilość poprawek do każdego z nich o tym świadczy.

Byłbym optymistą licząc na to, że jakiś plan zmieni się na korzyść mieszkańców i gdzieś, gdzie możliwa była zabudowa, będzie np. zieleń. Raczej działa to w drugą stronę, jak w przypadku działek przeznaczonych pod zabudowę obok Parku Lotników Polskich.

Niestety, ale muszę się zgodzić z tą tezą. W Krakowie zieleni jak lekarstwo...

Pepeg

Postautor: Pepeg » 17 maja 2021, 15:30

projekty1 pisze:Niczego nie pomieszałam - doskonale wiem o czym piszę, a Pan chyba jest z Budimex, skoro tak zachwala tą inwestycje

A Pani jest chyba z Activ skoro tak zachwala tą Wodną

projekty1 pisze:Niczego nie pomieszałam - doskonale wiem o czym piszę, Mam odmienne zdanie w kwestii City Vibe i tego że tam wiadomo co powstanie - wszędzie tam gdzie jest wolna przestrzeń, a taka jest na tyłach City Vibe może coś powstać i najprawdopodobniej coś powstanie - i będzie to blok.

Oczywiście, w przeciwieństwie do Wodnej, wiadomo że powstanie tam całe osiedle bloków,wszystko jest zaplanowane, w przeciwieństwie do Wodnej.
Budimex tak samo.

projekty1 pisze:Niczego nie pomieszałam - doskonale wiem o czym piszę, W podtrzymuję swoje zdanie w temacie dojścia do linii tramwajowej z ul. Myśliwskiej, która jak dla mnie jest po prostu DALEKO i jeszcze dalej jeśli nie idzie się na skróty koło ogródków działkowych.

A ja podtrzymuję swoje zdanie i na dowód tego wklejam mapkę. Z Myśliwskiej, wzdłuż bloków przy Lipskiej bocznej idzie się 9 minut. Wzdłuż ogródków idzie się 12 minut, i nie jest to "na skróty" jak Pani twierdzi. I proszę się nie obawiać, nikt Pani w czasie powrotu z pętli nie napadnie, natomiast ja osobiście miałbym obawy co do spaceru w tym rejonie Gromadzkiej po zmroku.

Poza tym na Wodnej nie ma żadnej infrastruktury, W rejonie Lipskiej są szkoły, przedszkola, sklepy, usługi, restauracje, żłobek, w przyszłości basen, lodowisko i nawet jak ktoś lubi dwa kościoły.

Obrazek
trasa mysliwska.jpg

Obrazek
budimex.jpg

Obrazek
cityvibe.jpg

Vilyar

Postautor: Vilyar » 17 maja 2021, 16:08

Zgadzam sie z przedmowca - natomiast jedna rzecz - tak wychwalana odleglosc z Wodnej na tramwaj to raptem 2 minuty szybciej, nie liczac ewentualnego postoju na swiatlach przez Lipska.
Co do blokow za CityVibe - owszem, powstana, powstal juz nawet watek ich dotyczacy - Lasowka.
Zycze natomiast powodzenia w wyjezdzie autem z Wodnej na Lipska jak zabuduja calosc :) Okolice Mysliwskiej przynajmniej maja zaplanowane polaczenie drogowe z Nowohucka (przez zamknieta obecnie ulice szlabanem), co da alternatywe w kwestii wyjazdu :)

projekty1

Postautor: projekty1 » 17 maja 2021, 20:28

Vilyar pisze:Zgadzam sie z przedmowca - natomiast jedna rzecz - tak wychwalana odleglosc z Wodnej na tramwaj to raptem 2 minuty szybciej, nie liczac ewentualnego postoju na swiatlach przez Lipska.
Co do blokow za CityVibe - owszem, powstana, powstal juz nawet watek ich dotyczacy - Lasowka.
Zycze natomiast powodzenia w wyjezdzie autem z Wodnej na Lipska jak zabuduja calosc :) Okolice Mysliwskiej przynajmniej maja zaplanowane polaczenie drogowe z Nowohucka (przez zamknieta obecnie ulice szlabanem), co da alternatywe w kwestii wyjazdu :)

Szkoda że nikt nie wspomniał że City Vibe jest bliżej Wisły. Nie wiem kto wydał pozwolenie na budowę tego osiedla, ale przyszli mieszkańcy powinni mieć świadomość, że to teren zalewowy.

Co do wyjazdu z Wodnej, to bardziej bym się martwiła korkami na Lipskiej do skrzyżowania w str. Saskiej i nawrtoką na centrum niż samym wyjazdem z osiedla. Nowohucka natomiast to jest dopiero zakorkowana ulica, a jak podbudują jeszcze na niej Imperial Citi Yes i pociągną zabudowę w stronę Zabłocia, to dopiero będzie się tam działo :D

projekty1

Postautor: projekty1 » 17 maja 2021, 20:36

Pepeg pisze:
projekty1 pisze:Niczego nie pomieszałam - doskonale wiem o czym piszę, a Pan chyba jest z Budimex, skoro tak zachwala tą inwestycje

A Pani jest chyba z Activ skoro tak zachwala tą Wodną

projekty1 pisze:Niczego nie pomieszałam - doskonale wiem o czym piszę, Mam odmienne zdanie w kwestii City Vibe i tego że tam wiadomo co powstanie - wszędzie tam gdzie jest wolna przestrzeń, a taka jest na tyłach City Vibe może coś powstać i najprawdopodobniej coś powstanie - i będzie to blok.

Oczywiście, w przeciwieństwie do Wodnej, wiadomo że powstanie tam całe osiedle bloków,wszystko jest zaplanowane, w przeciwieństwie do Wodnej.
Budimex tak samo.

projekty1 pisze:Niczego nie pomieszałam - doskonale wiem o czym piszę, W podtrzymuję swoje zdanie w temacie dojścia do linii tramwajowej z ul. Myśliwskiej, która jak dla mnie jest po prostu DALEKO i jeszcze dalej jeśli nie idzie się na skróty koło ogródków działkowych.

A ja podtrzymuję swoje zdanie i na dowód tego wklejam mapkę. Z Myśliwskiej, wzdłuż bloków przy Lipskiej bocznej idzie się 9 minut. Wzdłuż ogródków idzie się 12 minut, i nie jest to "na skróty" jak Pani twierdzi. I proszę się nie obawiać, nikt Pani w czasie powrotu z pętli nie napadnie, natomiast ja osobiście miałbym obawy co do spaceru w tym rejonie Gromadzkiej po zmroku.

Poza tym na Wodnej nie ma żadnej infrastruktury, W rejonie Lipskiej są szkoły, przedszkola, sklepy, usługi, restauracje, żłobek, w przyszłości basen, lodowisko i nawet jak ktoś lubi dwa kościoły.

Ubawiłam się czytając ;) Z Acliv nie jestem :D Jedyne co jest prawdą to to że Lipska jest lepiej zurbanizowana, a prospekty Budimexu są zawsze świetne, gorzej z realizacją. Proszę sobie poczytać na googlach opinie ludzi, którzy kupili mieszkania przy Myśliwskiej i teraz narzekają, że im ściany pękają, a budynek jeszcze nie oddany... Deweloper nie chce tego poprawić. Strach pomyśleć co będzie po kilku latach, skoro już teraz są problemy. Jedyne co Budimex ma na plus to mała architektura wokół budynku i ładne elewacje. Zdecydowanie lepiej niż na Myśliwskiej prezentuje się inna inwestycja Budimexu przy ul. Fredry 6.

Pepeg

Postautor: Pepeg » 17 maja 2021, 21:25

projekty1 pisze:
Proszę sobie poczytać na googlach opinie ludzi, którzy kupili mieszkania przy Myśliwskiej i teraz narzekają, że im ściany pękają, a budynek jeszcze nie oddany... Deweloper nie chce tego poprawić. Strach pomyśleć co będzie po kilku latach, skoro już teraz są problemy. Jedyne co Budimex ma na plus to mała architektura wokół budynku i ładne elewacje. Zdecydowanie lepiej niż na Myśliwskiej prezentuje się inna inwestycja Budimexu przy ul. Fredry 6.

Budynek nie oddany a ludziom już ściany pękają. :D Słyszałem że nawet wody i prądu jeszcze nie ma w budynku, ludzie nie mogą się nawet wykąpać i deweloper nic z tym nie robi, skandal po prostu. :lol:

Pepeg

Postautor: Pepeg » 17 maja 2021, 22:08

projekty1 pisze:Co do wyjazdu z Wodnej, to bardziej bym się martwiła korkami na Lipskiej do skrzyżowania w str. Saskiej i nawrtoką na centrum niż samym wyjazdem z osiedla. Nowohucka natomiast to jest dopiero zakorkowana ulica, a jak podbudują jeszcze na niej Imperial Citi Yes i pociągną zabudowę w stronę Zabłocia, to dopiero będzie się tam działo :D

Trzeba patrzeć w przyszłość: radiokrakow.pl/wiadomosci/krakow/byc-moze-w-tym-roku-ruszy-przetarg-na-koncepcje-tras-cieplowniczej-i-nowobagrowej

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”