Viva Piast Kraków od Victoria Dom - nowe mieszkania na Osiedlu Piastow przy wejsciu do SKA 10 min od centrum / opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
michok

Re: Viva Piast Kraków od Victoria Dom - nowe mieszkania na Osiedlu Piastow przy wejsciu do SKA 10 min od centrum / opini

Postautor: michok » 16 sie 2022, 21:51

Część kondygnacji z oknami. Dodatkowo na terenie powstał słup wysokiego napięcia.
Obok interbud robi wyrównuje już teren pod etap 9.
Obrazek
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.

megi

Re: Viva Piast Kraków od Victoria Dom - nowe mieszkania na Osiedlu Piastow przy wejsciu do SKA 10 min od centrum / opini

Postautor: megi » 07 lut 2023, 15:29

michok pisze:Dodatkowo na terenie powstał słup wysokiego napięcia.

Jakie to jest bez sensu, że nie skablowano całej tej linii, tylko jakieś takie kawałki. W ogóle, to powinno się w Krakowie jakiś większy program ukrywania linii wysokiego / średniego napięcia pod ziemią, zwłaszcza w miastach. Szpeci to i zajmuje teren.

LQS

Postautor: LQS » 02 lis 2023, 21:44

No i dobili - 500.k za 30m2 komorka i garaz

Mercy

Postautor: Mercy » 06 lis 2023, 21:06

Hej,

Podepnę się pod temat, chce kupic mieszkanie w okolicy i chcialbym sie zapytac mieszkanców, jak sie zyje na osiedlu jesli chodzi o samoloty ?

Podchodza do londowania tam i chcialbym zapytac czy jest to odczuwalne w mieszkaniach?

Pozdrawiam

Sellie

Postautor: Sellie » 11 lis 2023, 18:02

Mercy pisze:Hej,

Podepnę się pod temat, chce kupic mieszkanie w okolicy i chcialbym sie zapytac mieszkanców, jak sie zyje na osiedlu jesli chodzi o samoloty ?

Podchodza do londowania tam i chcialbym zapytac czy jest to odczuwalne w mieszkaniach?

Pozdrawiam

Nie mieszkalam w tych nowych blokach, ale kiedys mieszkalam na os. Piastow i samoloty sa tam w ogole nieodczuwalne.
Jak dla mnie to najgorzej na Gorce Narodowej/Bronowicach - w tych okolicach sa juz mega nisko nad ziemia i je slychac/sa uciazliwe, ale na Piastów w ogóle bym się nie przejmowała samolotami - wiadomo, że coś czasem przeleci, ale to z kazdego kierunku moze sie zdarzyc w Krakowie.

pozdro

Postautor: pozdro » 11 lis 2023, 21:51

Jakie samoloty? Samoloty to morze słychać na punkcie widokowym przy A4 a nie w krakowie. Jakieś zajmowanie się pierdolami. W krakowie to słychać co najwyżej debili na motocyklach i tuningowanych autach, potem w starych dieslach z odpadającym silnikiem.

Mercy

Postautor: Mercy » 11 lis 2023, 23:02

Dzięki za odpowiedzi, właśnie bywałem u kumpla na Górce Narodowej i tam było to mocno słyszalne w mieszkaniu dlatego miałem obawy jak to będzie na piastow ale kogo nie spytam to mówi że nie ma problemu.

Pozdrawiam!

pozdro

Postautor: pozdro » 12 lis 2023, 8:45

Tylko Górka narodowa to elitarna prestiżowa dzielnica, a osiedle Piastów to już robotnicze osiedla za hutą. Szczerze od Piasta wolałbym podedworze ekoparku. Chyba za mają tam jakoś istotnie niższe ceny. Bo to już poziom Złocienia

Sellie

Postautor: Sellie » 12 lis 2023, 10:32

pozdro pisze:Tylko Górka narodowa to elitarna prestiżowa dzielnica, a osiedle Piastów to już robotnicze osiedla za hutą. Szczerze od Piasta wolałbym podedworze ekoparku. Chyba za mają tam jakoś istotnie niższe ceny. Bo to już poziom Złocienia

:lol: Górka Narodowa to elitarna prestiżowa dzielnica? Przecież tam są jakieś bloki socjalne, w tej chwili całe osiedle to jeden wielki labirynt i betonoza, brak ścieżek, wąskie uliczki. Sama się kiedyś śmiałam, że przecież tam nie może być aż tak źle, ale po ostatniej wycieczce na Banacha (pojechałam obczaić tą inwestycję - kooooszmar) to zaobserowałam: resztki po imprezie na nowym przystanku tramwajowym (butelki, wymiociny), później na przystanek przyszedł jakiś dzieciaczek z podbitym okiem - dawno nie widziałam pobitego dziecka, ewidentnie był to obraz dziecka, które jest maltretowane, siedział przybity na przystanku, w średnią pogodę (mżawka była), mało tego za chwilę przeleciał samolot i czułam się jak na lotnisku xD i ogólnie masakra.
Chyba Złocień już ma spokojniej - w sensie jest koszmar żeby się stamtąd wydostać, ale nie ma żadnej patologii.
To podedworze nie wiem gdzie jest więc nie skomentuje.
Piasta to oczywiście "zadupie", ale ma usługi, jak ktoś nie imprezuje, nie musi jeździć do centrum to jest to całkiem spoko sypialnia.

Sellie

Postautor: Sellie » 12 lis 2023, 10:34

Sellie pisze:
pozdro pisze:Tylko Górka narodowa to elitarna prestiżowa dzielnica, a osiedle Piastów to już robotnicze osiedla za hutą. Szczerze od Piasta wolałbym podedworze ekoparku. Chyba za mają tam jakoś istotnie niższe ceny. Bo to już poziom Złocienia

:lol: Górka Narodowa to elitarna prestiżowa dzielnica? Przecież tam są jakieś bloki socjalne, w tej chwili całe osiedle to jeden wielki labirynt i betonoza, brak ścieżek, wąskie uliczki. Sama się kiedyś śmiałam, że przecież tam nie może być aż tak źle, ale po ostatniej wycieczce na Banacha (pojechałam obczaić tą inwestycję - kooooszmar) to zaobserowałam: resztki po imprezie na nowym przystanku tramwajowym (butelki, wymiociny), później na przystanek przyszedł jakiś dzieciaczek z podbitym okiem - dawno nie widziałam pobitego dziecka, ewidentnie był to obraz dziecka, które jest maltretowane, siedział przybity na przystanku, w średnią pogodę (mżawka była), mało tego za chwilę przeleciał samolot i czułam się jak na lotnisku xD i ogólnie masakra. Aaaa jeszcze na osiedlu obok jacyś panowie robili sobie imprezkę w garażu. :lol:
Chyba Złocień już ma spokojniej - w sensie jest koszmar żeby się stamtąd wydostać, ale nie ma żadnej patologii.
To podedworze nie wiem gdzie jest więc nie skomentuje.
Piasta to oczywiście "zadupie", ale ma usługi, jak ktoś nie imprezuje, nie musi jeździć do centrum to jest to całkiem spoko sypialnia.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”