Inwestycja ul. Centralna Kraków / deweloper Proins (Czyżyny) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
czyzy

Re: Inwestycja ul. Centralna Kraków / deweloper Proins (Czyżyny) - opinie na forum

Postautor: czyzy » 28 gru 2021, 0:45

Ktoś może był ostatnio w okolicy i podzieli się informacją, jak tam postępy na budowie? Wyrasta już coś ponad poziom gruntu?

mop

Re: Inwestycja ul. Centralna Kraków / deweloper Proins (Czyżyny) - opinie na forum

Postautor: mop » 28 gru 2021, 9:00

I chyba budynek A1 też już wyrasta, ale nie mam zdjęcia

Obrazek

czyzy

Postautor: czyzy » 29 gru 2021, 17:50

mop pisze:I chyba budynek A1 też już wyrasta, ale nie mam zdjęcia

Dzięki za zdjęcia. Ale spojrzałem jeszcze raz na listę mieszkań i... nie wiem czy się śmiać czy płakać z tych mieszkań 2-poiozmowych. Gdzie w zasadzie masz schody, na +/- 100 metrach kwadratowych tylko 2 pokoje, bo na tym wyższym poziomie nie bardzo da się wydzielić coś sensownego. I tu sytuacji nie ratuje w żadnym razie to, że cena koło 8k m2, bo to i tak wychodzą jakieś chore kwoty, jak za 2-pokojowe mieszkanie :/

mop

Postautor: mop » 29 gru 2021, 20:21

czyzy pisze:
mop pisze:I chyba budynek A1 też już wyrasta, ale nie mam zdjęcia

Dzięki za zdjęcia. Ale spojrzałem jeszcze raz na listę mieszkań i... nie wiem czy się śmiać czy płakać z tych mieszkań 2-poiozmowych. Gdzie w zasadzie masz schody, na +/- 100 metrach kwadratowych tylko 2 pokoje, bo na tym wyższym poziomie nie bardzo da się wydzielić coś sensownego. I tu sytuacji nie ratuje w żadnym razie to, że cena koło 8k m2, bo to i tak wychodzą jakieś chore kwoty, jak za 2-pokojowe mieszkanie :/

A to prawda, z niektórych piętrowych ciężko coś wyrzeźbić, ale nie z wszystkich. Natomiast jedno takie - wg mnie mocno średnio ustawne -zeszło, więc widocznie ludzie mają różne potrzeby i może ktoś marzył o otwartej przestrzeni.

jalef

Postautor: jalef » 31 gru 2021, 13:21

I tu się państwo zdziwicie. Sam nie jestem fanem mieszkań dwupoziomowych, więc mówiłem: kto to kupi?
Poszła już prawie połowa mieszkań dwupoziomowych, w tym te dwa najmniejsze.

Segment A (A1, A2 i A3) ma juz parter i zabierają się za pierwsze piętro.

iti

Postautor: iti » 06 lut 2022, 12:24

Kolejna fotorelacja z budowy inwestycji przy ul. Centralnej w Krakowie, za którą odpowiada deweloper Proins.

Obrazek

Teraz faktycznie widać już całkiem znaczne postępy prac i mury pną się w górę.

Obrazek

Dodatkowo po sąsiedzku trwa budowa ronda Sołtysowska - Centralna, więc pewnie komunikacja w tym rejonie trochę się usprawni.

Obrazek

Tu budynek przy ul. Centralnej, ciekawe jak będzie w przyszłości z natężeniem ruchu samochodowego na niej.

jalef

Postautor: jalef » 06 lut 2022, 15:29

Ale te zdjęcia to tak sprzed dwóch tygodni. W A1 przyrosło już w tym czasie drugie piętro.
Dobrą dokumentację zdjęciową (zresztą z wielu budów) prowadzi pan Damian D. z investmap. Zainteresowanym polecam.

iti

Postautor: iti » 06 lut 2022, 18:27

Faktycznie, te zdjęcia to mogą mieć kilkanaście dni, ale jakoś nie miałem czasu, żeby wcześniej je wrzucić, to całkiem szybko idzie im robota, skoro już jest kolejna kondygnacja.

Co do mieszkań, to te dwupoziomowe, z drugim poziomem takim, że można tam mieć jedno pomieszczenie z oknem, to dla mnie jakaś pomyłka, ale może są osoby, którym coś takiego odpowiada. Natomiast szkoda, że nie ma sensownych dużych mieszkań na jednym poziomie. Tak 3-4 sypialnie i salon przyzwoitej wielkości. No ale widać taka decyzja zamawiającego projekt.

jalef

Postautor: jalef » 14 mar 2022, 10:31

No cóż, stare, dobre przysłowie wciąż aktualne: nie chwal dnia przed zachodem słońca.
Pochwaliłem pana Damiana, i padło. Jego aktywność wygasa. Już od prawie półtora miesąca nie widziałem żadnego nowego zdjęcia z okolic Czyżyn.
Mam tylko nadzieję, że nic złego mu się nie przytrafiło, a jedynie zmienił zainteresowania.

Z relacji moich lokalnych obserwatorów (niestety niefotograficznych), którzy od czasu do czasu odwiedzają budowę:
budynek A1 pozyskuje już trzecie piętro - jest to budynek najbardziej zaawansowany,
segment B zbliża się do poziomu 0,
już wkrótce medycyna pracy ma być rozbierana.

Skoro nie można liczyć na pana Damiana (chyba, że się jeszcze namyśli), jeśli ktoś mógłby czasem wrzucić jakąś fotkę, będę wdzięczny.

iti

Postautor: iti » 14 mar 2022, 10:52

mop pisze:Ja co kilka tygodniu fotografuję, mogę wrzucać.

Obrazek

Postępy wreszcie widać całkiem niezłe, ale to i tak do zakończenia budowy jeszcze chyba sporo czasu. W 2024 mają to oddawać?

Też dzięki za zdjęcie!

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”