anubis pisze: Co tu takiego niby masz? Dużo studentów, widok na kawałek parku i akademiki. No fajnie, ale Tętnowski zaśpiewał jakby ten budynek stał w miejscu wyburzonego hotelu Forum i miał widok na Wawel albo przylegał do Parku Jordana.
A jednak da się rzeczowo rozmawiać. No ja tam nic nie mam i nie rozumiem fenomenu Krowodrzy. Pisałem tu o tym wielokrotnie. Stricte z tej okolicy pochodzi żona tesciowa oraz rodzina ojca. Pracowałem też troszkę czasu przy pl. Inwalidów. Nic specjalnego w tej okolicy nie widzę- wręcz nie chciałbym tu mieszkać z rodziną, bo moim zdaniem nie jest wystarczająco pro-rodzinnie.
Ale pogadaj z Pozdro- On Ci powie, że mieszkają w okolicy specjaliści od AI/ML i już cena rośnie.
A tak poważniej- bogacimy się. Ciekawa inwestycja o na pewno fajnym standardzie i ogólnie miejsce jest, obiektywnie rzecz biorąc, pożądane. Gdyby różnica w cenie była dużo mniejsza niż innych inwestycji, to zapewne nie byłaby ceną równowagi.
Ogólnie co do polityki cenowej deweloperów no to cóż- ci więksi są w tej komfortowej sytuacji, że mają czas. Lepiej robić nieoficjalne i ciche promocje niż krzyknąć za mało i sprzedać za szybko.
W horyzoncie czasowym tej inwestycji, deweloper prawdopodobnie pomija wpływ "epidemii". Zobaczymy, czy będzie mieć rację.