Inwestycja Lokum Vista Kraków - opinie i forum (Wola Duchacka)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
laien

Re: Inwestycja Lokum Vista Kraków - opinie i forum (Wola Duchacka)

Postautor: laien » 17 gru 2017, 13:20

U mnie podobnie z rabatem, latwiej bylo opuscic na komorce i miejscu niz samym mieszkaniu ;) wiec na tym mozna troche podcisnac ;)
Jesli chodzi o akustyke to znalazlam zdania podzielone na forach ich wroclawskich inwestycji, np tu:

wroclaw-lokum-di-trevi.mojeosiedle.pl/viewtopic.php?t=156226

Okaze sie w praktyce :roll:
My mamy w 1b :)
A zastanawial sie ktos nad wykonczeniem pod klucz z ktoryms z pakietow oferowanych przez dewelopera? Porownujac np z Atalem mam wrazenie, ze oferta jest mniejsza i jakos nie jestesmy przekonani do konca :roll:

grazynka

Postautor: grazynka » 17 gru 2017, 23:22

@d123
Pardon zapomniałam odpisać (:

Prawdopodobnie będzie to 1a, a Wy? :)
Co przesądziło w sumie u Was przy wyborze tego bloku?

@laien
Faktycznie Lokum Pod Klucz nie przekonuje, ich realizacje są dość przaśne :?
Pssst, ile spuścili Ci z komórki i garażu? :D

józiek

Postautor: józiek » 17 gru 2017, 23:31

Hejka, ja chyba też się przymierzam do rezerwacji, chociaż nie przekonują mnie metraże i ustawność :(
Póki co rabat taki jak u Was, a na garażu i komórce obniżka po 2-3 tys.

d123

Postautor: d123 » 18 gru 2017, 9:25

@laien, @grazynka my wzięliśmy w 1a :)
@joziek, nas właśnie ustawność przekonała, pokoje są duże ustawne, jedynie salon mało ustawny, ale nie mozna miec wszystkiego :)
myslelismy też nad 1b ale do 1a w ostateczności przekonało nas to ze balkon bedzie skierowany na dziedziniec (większa cisza, spokój, większa odl. między budynkami). Zresztą wszystko okaze sie w praktyce :D

pawel1492

Postautor: pawel1492 » 28 gru 2017, 10:53

@d123 mogę spytać czy przy podpisaniu umowy deweloperskiej poza rzutem mieszkania i planem osiedla dostaliście jakieś plany/rysunki instalacji elektrycznych, wodno-kanalizacyjnych ipt? Chodzi mi o wszystko na podstawie czego będzie można zrobić odbiór mieszkania. Ja dostałem takie rzeczy na maila ale są w bardzo słabej jakości.

laien

Postautor: laien » 30 gru 2017, 16:28

Tez dostalismy plan instalacji, super czytelny nie jest to fakt, moze da sie ich poprosic o cos bardziej dokladnego. My zmienialismy ustawienie grzejnikow w dwoch pokojach bo nam nie pasowalo na jakich scianach sa umieszczone.

józiek

Postautor: józiek » 30 gru 2017, 17:05

laien pisze:Tez dostalismy plan instalacji, super czytelny nie jest to fakt, moze da sie ich poprosic o cos bardziej dokladnego. My zmienialismy ustawienie grzejnikow w dwoch pokojach bo nam nie pasowalo na jakich scianach sa umieszczone.

A kiedy kupowaliście?

Nam też właśnie nie odpowiada ułożenie grzejników w mieszkaniu 60mkw, ale już nam nie pozwolili zmienić, bo już za późno niby :roll:
Podobnie jak u was. Mamy mapki, ale nie są jakieś super czytelne.

pozdro

Postautor: pozdro » 31 gru 2017, 9:20

Jak nie pasuje ustawienie grzejników to może ktoś chce kupić grzejnik bo mam do sprzedania i nie mam co z nim zrobić. Też miałem ten sam problem, że mi grzejnik nie pasował bo nie pod oknem (takim do podłogi) tylko na bocznej ścianie. Zamówiłem sobie niski grzejnik cokołowy Purmo CV44 200x2000 około 2500W mocy czyli na akie pomieszczenie 20m2. Niestety zanim mi go dostarczyli to już ułożyłem panele i teraz leży. Jeżeli ktoś by potrzebował to z chęcią sprzedam poniżej ceny zakupu! Z wieszakami za 600zł. Dałem chyba z 950zł i to w najtańszym sklepie z ceneo. Grzejnik nigdy nierozpakowywany. :)

laien

Postautor: laien » 31 gru 2017, 13:46

Kupowalismy w pazdzierniku, ale zmiany okolo polowy listopada byly robione. Troche szybko zablokowali zmiany :shock: wydawalo mi sie, ze instalacje dopiero w przyszlym roku beda robic :roll:

grazynka

Postautor: grazynka » 02 sty 2018, 11:33

Oczywiście, że zapewne każdy normalnie myślący człowiek się obawia. To nie jest jakiś standard premium, budowany przez specjalistów dobieranych w 5-etapowych konkursach, którzy byliby godni dostąpienia budowy tej perły architektury, żeby ktokolwiek z nas mógł być spokojny o efekt końcowy...

Deweloper ma na celu budowę tanio i szybko, sprzedać wszystko, zgarnąć kasę i się zwinąć - nie rozumiem czemu by oczekiwać, że typowy polski janusz-bud zrobi inaczej za cenę 6-7k/metr.

Dlatego trzeba oczekiwać najgorszego i już zacząć się "zbroić" w razie problemów.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”