aliw pisze:reni91 pisze:Cześć:)
jestem zainteresowana inwestycją, mam pytania, będę wdzięczna za pomoc:
1) czy ktoś orientował się, że budowa drogi ma na 100% ruszyć w 2021?
2) pytanie do mieszkańców - jak sprawuje się kotłownia gazowa? jakie są miesięczne koszty ogrzewania? w Internecie można znaleźć informacje, że jest dość głośna, chciałam zweryfikować tę informację
3) czy w okolicy są jakieś miejsca, gdzie można bezpiecznie pospacerować? obecnie z drogą kiepsko, a planowany plac zabaw jest raczej niewielki
4) jakie jeszcze plusy/ minusy niewymienione dotychczas dostrzegacie?
Podpinam się pod powyższe pytania. Rozważam zakup mieszkania w bloku 3, ale czytając opinie mam wątpliwości ;/
Mogę Ci powodzić z perspektywy osoby która pomagała wybrać córce pierwsze mieszkanie.
Same mieszkania, bardzo ładne i mimo że niewielkie są bardzo dobrze zaprojektowane, nie licząc tych na parterze wszystkie mnie i mojej córce przypadły do gustu.
Minus ... Kiepsko wyciszone, słychać sąsiadów przez ściany może nie jakiś bardzo ale okna i drzwi wejściowe pozostawiają wiele do życzenia, co do kotłowni to się nie wypowiadam ponieważ nie słyszałem i nie widziałem.
Wielki minus to brak parkingu pod budynkami, parking przy bramie wjazdowej zastawiony obcymi samochodami zapewne pracowników budowy ale jest to uciążliwe i trzeba parkować przynajmniej w tym momencie pod blokiem , a uliczka jest wąska i ciasna więc nawracanie szczególnie dla młodych kierowców dość ryzykowne.
Ulica Stelmachów , wjedź w nią ok 15 można się zdziwić jaki ruch , aczkolwiek faktycznie ma być remontowana. Brak przystanków autobusowych , bardzo preferuje osoby które poruszają się własnym samochodem ale to najstarszy innych problemów (patrz wyżej)
Ostatecznie córka zrezygnowała kupna mieszkania na tym osiedlu , mimo że bardzo jej się podobało wizualne , co trzeba mu oddać ponieważ naprawdę jest ładne .
Ps. Na minus jeszcze części wspólne. Mało estetyczne i też to wyciszenie.