Ogrody Glogera Kraków (etap II) / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
ragar

Re: Ogrody Glogera Kraków (etap II) / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum

Postautor: ragar » 29 wrz 2026, 10:50

Kolory tych elewacji też różnorodne, ale raczej w podobnej tonacji utrzymane, powiedziałbym, że jesienne.

Obrazek

To co jest inaczej niż w wielu nowych inwestycjach, to że nie robią okien do podłogi, tylko takie standardowe, o ile nie są wyjściami na balkon lub do ogrodu.

Obrazek

I wygląda to też tak, że niektóre mieszkania chyba będą miały też ładny kawałek tarasu.

ragar

Re: Ogrody Glogera Kraków (etap II) / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum

Postautor: ragar » 29 wrz 2026, 10:53

Jak roniłem zdjęcia, to cześć elewacji była jeszcze do zrobienia.

Obrazek

Jak widać, większość jest tu odlane z betonu, a kawałkami ściany osłonowe są budowane z białych pustaków.

Obrazek

Od tej strony spore fragmenty przeszklonych ścian przy balkonach.

ragar

Postautor: ragar » 29 wrz 2026, 10:54

Jak dla mnie, to wyszło lepiej niż poprzedni etap, mniejsze budzi skojarzenia z więzieniem.

Obrazek

Ciekawe jeszcze, jakie kolory zostaną dobrane do tych ostatnich etapów, ale pewnie wkrótce się przekonamy.

Florart

Postautor: Florart » 29 wrz 2026, 11:41

ragar pisze:Jak dla mnie, to wyszło lepiej niż poprzedni etap, mniejsze budzi skojarzenia z więzieniem.

Poprzedni etap nie wyróżnia się specjalnie pod względem elewacji, to fakt. Natomiast skojarzenia z blokami socjalnymi czy... więzieniem to już chyba przesada. No ale wiadomo, gust to sprawa dość subiektywna. Dla mnie etap B jest dziwaczny, a etap A po prostu poprawny i funkcjonalny. Może złodzieje będą go omijać, skoro budzi takie skojarzenia. :lol:

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”