Strefa Cegielnia Kraków od Atal (Zesławice ul. Gustawa Morcinka) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Małgorzata L

Re: Strefa Cegielnia Kraków od Atal (Zesławice ul. Gustawa Morcinka) - opinie na forum

Postautor: Małgorzata L » 16 mar 2022, 10:01

iti pisze:
Mar G pisze:fajne fotki cegielni

Kilka lat temu też kilka zdjęć cegielni w Zasławicach wrzuciłem na forum, np.:

iti pisze:Obrazek

Wnętrze wieży ciśnień także robi wrażenie, cegła i beton. Chyba mogłaby tam powstać np. ciekawa restauracja, albo coś podobnego :)

Resztę można obejrzeć w wątku Cegielnia Zasławice, ale nie spodziewałem się wtedy, że zaczną tam wyrastać blokowiska. W każdym razie na pewno ciekawe miejsce z historią, ciekawe jak skończą historyczne budynki, nie mam 100% pewności, ale one chyba są w rejestrze zabytków.

Bardzo dobre miejsce na restaurację:) Wydaje mi się, że sama kopuła i budynki towarzyszące również przy takim osiedlu zmienią charakter na centrum usługowo, handlowe.
Co do S-7, to nie bałabym się tak bardzo. Katowice pokazują, że o wiele bardziej w cenie jest dobra komunikacja i bliskość do tej komunikacji (nawet jeśli mówimy głównie o komunikacji samochodowej) niż odległości budynków od tych tras. Czy mi się wydaje, czy to miejsce jest trochę w dołku? Czy wtedy przy stosowaniu ekranów akustycznych nie będzie lepiej niż na Klinach lub chociażby na Złocieniu, gdzie bloki są albo powyżej albo na poziomie samej trasy? Wybaczcie nie znam się na rozchodzeniu fal akustycznych, kieruję się logiką - kobiecą logiką :D

LQS

Re: Strefa Cegielnia Kraków od Atal (Zesławice ul. Gustawa Morcinka) - opinie na forum

Postautor: LQS » 22 mar 2022, 10:23

Sprzedaż stoi w miejscu. Chyba czas na korektę
Atal zazwyczaj ma ceny rynkowe, tutaj sie jednak nie wstrzelił

iti

Postautor: iti » 22 mar 2022, 12:40

LQS pisze:Sprzedaż stoi w miejscu. Chyba czas na korektę
Atal zazwyczaj ma ceny rynkowe, tutaj sie jednak nie wstrzelił

Cena ceną, ale jednak przyszłe sąsiedztwo S7 i okolica raczej podmiejska niż miejska, chyba robią swoje.

Mar G

Postautor: Mar G » 22 mar 2022, 15:05

ktoś mówił, że od S7 jest kilometr .... nie wierzył , że jest inaczej - niech zobaczy

gazetakrakowska.pl/krakow-budowa-trasy-s7-w-rejonie-zalewu-w-zeslawicach-trwaja-prace-ziemne-tereny-rolnicze-zamieniaja-sie-w-ekspresowke-nowe/ga/c4-16112691/zd/55234183

Wiguś

Postautor: Wiguś » 22 mar 2022, 17:16

Mar G pisze:ktoś mówił, że od S7 jest kilometr .... nie wierzył , że jest inaczej - niech zobaczy

gazetakrakowska.pl/krakow-budowa-trasy-s7-w-rejonie-zalewu-w-zeslawicach-trwaja-prace-ziemne-tereny-rolnicze-zamieniaja-sie-w-ekspresowke-nowe/ga/c4-16112691/zd/55234183

Wiem kolego, pomyliłem z S52, jechałem tam w ndz na rowerze i jestem w szoku, tam jest kilka nowo wybudowanych domów w pobliżu i wszystko praktycznie zaraz przy trasie... po za tym te inwestycje drogowe zabiją cały klimat zalewu

Martab

Postautor: Martab » 04 kwie 2022, 21:22

Pierwsze rezerwacje już są. Miało się nie sprzedać a się sprzeda...

iti

Postautor: iti » 05 kwie 2022, 13:39

No niby tak, ale jest chyba 9 rezerwacji, mniej więcej po miesiącu od wprowadzeniu oferty do sprzedaży. Pewnie się kiedyś sprzeda, ale pamiętacie te czasu, kiedy na tym etapie nie zostawało już nic, albo jakieś zupełne resztki.

Osiedle całkiem niezłe, tylko lokalizacja padaka, gdyby to stawiali w lepszym miejscu, to mocno bym rozważył. A ktoś był może w okolicy i da znać, czy coś się dzieje, albo wrzuci jakieś zdjęcia? Mnie nieczęsto zdarza się dotrzeć do miejsca, w którym budowane jest osiedle Strefa Cegielnia.

Mar G

Postautor: Mar G » 05 kwie 2022, 17:08

iti pisze:No niby tak, ale jest chyba 9 rezerwacji, mniej więcej po miesiącu od wprowadzeniu oferty do sprzedaży. Pewnie się kiedyś sprzeda, ale pamiętacie te czasu, kiedy na tym etapie nie zostawało już nic, albo jakieś zupełne resztki.

Osiedle całkiem niezłe, tylko lokalizacja padaka, gdyby to stawiali w lepszym miejscu, to mocno bym rozważył. A ktoś był może w okolicy i da znać, czy coś się dzieje, albo wrzuci jakieś zdjęcia? Mnie nieczęsto zdarza się dotrzeć do miejsca, w którym budowane jest osiedle Strefa Cegielnia.

przejeżdzałem wczoraj , to rejon budowy S7 - krajobraz rzekłbym księżycowy wokoło obecnie

iti

Postautor: iti » 05 kwie 2022, 18:07

Mar G pisze:przejeżdzałem wczoraj , to rejon budowy S7 - krajobraz rzekłbym księżycowy wokoło obecnie

To w takim razie muszę się wybrać w wolniejszej chwili :D Poczułem się namówiony.

Mar G

Postautor: Mar G » 21 kwie 2022, 17:59

W marcu deweloper ogłosił rozpoczęcie nowej inwestycji mieszkaniowej Strefa Cegielnia na Wzgórzach Krzesławickich, lecz na początku zapomniał wspomnieć o drodze, która powstanie nieopodal osiedla. Spółka odpowiedziała na nasze zapytanie i uzupełniła wizualizacje o przyszłą trasę.

https://biznes.lovekrakow.pl/aktualnosc ... 45742.html

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”