Apartamenty Park Matecznego Kraków od Dom Development - opinie na forum
Re: Apartamenty Park Matecznego Kraków od Dom Development - opinie na forum
jaka osoba z branzy? kto? ze niby ja? niby po czym wnosisz szerloku? to juz nie pierwsze 'domysly' tego typu jakie tu widzialem - nie wiadomo czy sie smiac czy plakac..
anderson pisze: ale srednio to gorke po oddaniu tramwaju poszla do gory, natomiast na dzis dla mnie lokalizacyjnie, uslugowo i komunikacyjnie to bardzo duza roznica, no i niektorzy moze wlasnie z tego wzgledu doplacaja?
Dokładnie; lokalizacyjnie, usługowo i komunikacyjnie nowoczesna GN bije na łeb wszystko co jest wzdłuż zapyziałej Zakopiańskiej.
Poza tym duuuuzo lepsze powietrze i cisza.
A ciągle dochodzi nowa infrastruktura (szkoły, przedszkola, sklepy, parki), bo jest gdzie budować i znajdzie się inwestor, bo to przyszłościowa i rozwojowa dzielnica z ludźmi w sile wieku.
-
DobrzeJuzBylo
Dokładnie; lokalizacyjnie, usługowo i komunikacyjnie nowoczesna GN bije na łeb wszystko co jest wzdłuż zapyziałej Zakopiańskiej.
Poza tym duuuuzo lepsze powietrze i cisza.
A ciągle dochodzi nowa infrastruktura (szkoły, przedszkola, sklepy, parki), bo jest gdzie budować i znajdzie się inwestor, bo to przyszłościowa i rozwojowa dzielnica z ludźmi w sile wieku.
Byłeś na Górce Narodowej?
Cisza - samoloty, coraz intensywniejszy ruch. Ludzie z oknami na 29-listopada mają dodatkowo wyścigi tam, powstają regularnie posty na ten temat.
Usługi - jakie? Nie ma Górce Narodowej (zachód) nawet apteki.
Parki - XDD? Chyba, że masz na myśli mikropark na Banacha i Park Białoprądnicki grubo ponad kilometr dalej.
Szkoły/Przedszkola - szkoła na Meiera jedzie na dwie zmiany, nie jest w stanie przyjmować dzieci. Przedszkola są tylko prywatne. Nowa szkoła MOŻE powstanie na ulicy Górka Narodowa, ale przy obecnych problemach z budżetem to czas pokaże.
Nie ma wielkopowierzchniowego sklepu, nie ma przychodni. Za to do wyboru pizzerii, lodziarni i kawiarni.
Osiedla fajnie skomunikowane, ale usługowo to jest dramat i nie bardzo się to zmienia w zakresie usług publicznych.
do tego jesli powstanie nowa szkola, to tuż obok zakładu poprawczego.. nie znam charakterystyki tej placówki, ale na pierwszy rzut oka to mało komfortowe sąsiedztwo
ciagle czekam na info po jakim kodzie / co mnie zdradzilo, ze niby jestem z jakiejs tam branży
a uzupelniajac jeszcze odp:
zgoda - tak, jest za ciasno, ale wole za ciasno tu niz tylko odrobinę bardziej przestronnie gdzies indziej (bo nigdzie gdzie nowe budownictwo to szału nie ma, a stare i bardziej przestronne lokalizacje jak kurdwanow mnie nie interesuja), i tak - wielu mieszkan czy pionow bym tu nie kupil, ale sa tez piony i mieszkania ktore sa dla mnie ok
a jaki ma sens porownywac ostatnie czyli najgorsze mieszkania z ostatniego etapu (i pewnie na promkach) skoro lepsze byly tam duzo drozsze? tzn dla szukajacego pod wynajem to pewnie te ostatnie/gorsze/tansze sa lepsze bo taniej kupi, a za podobna kwote co te drozsze wynajmie
kompletnie mnie nie interesuja dylematy i problemy osob szukajacych mieszkania by je pozniej wynajac, jak dla mnie to tutaj moze nikt nie chciec wynajmowac (choć choćby z racji licznych biurowców w okolicy i dobrej komunikacji to myśle że ktoś tam bedzie zainteresowany). Poki co spotkalem tylko 1 sasiada na ok 10 ktory powiedzial ze kupil inwestycyjnie wiec chyba nie jest zle. Mieszkania powyzej 65m od 3 pietra juz nie ma zadnego do kupienia. Zostalo troche kawalerek i pewnie dlatego jeszcze nie kupione bo za drogie, gdyby polaczyli te mniejsze w wieksze to pewnie by sie sprzedaly bo w okolicy po tym jak chocby murapol mateczniq wybudowal osiedle z max wielkoscia mieszkania 62m to jest niedobór tych większych (przyjmuje tu 65+ m2) miezkań.
docelowo nie bedzie ale na dzis to tam armagedon przez dostawy i ekipy remontowe
ciagle czekam na info po jakim kodzie / co mnie zdradzilo, ze niby jestem z jakiejs tam branży
a uzupelniajac jeszcze odp:
DobrzeJuzBylo pisze:Jak na segment bliżej premium to jest tam zwyczajnie ciasno. Taka zabudowa w kształcie litery C też sprawia, że w części lokali jest ciemno + bardzo niosą się dźwięki z dziedzińca. W tym kontekście cena jest po prostu dosyć wysoka i możnaby oczekiwać czegoś lepszego. Pół biedy, że ceny transakcyjne obecnie znacznie się różnią od ofertowych.
zgoda - tak, jest za ciasno, ale wole za ciasno tu niz tylko odrobinę bardziej przestronnie gdzies indziej (bo nigdzie gdzie nowe budownictwo to szału nie ma, a stare i bardziej przestronne lokalizacje jak kurdwanow mnie nie interesuja), i tak - wielu mieszkan czy pionow bym tu nie kupil, ale sa tez piony i mieszkania ktore sa dla mnie ok
DobrzeJuzBylo pisze:Mieszkania 72-73 metrowe, 4-pokojowe z ostatniego etapu na GN kosztowały między 12300-13500 zł za m2, a nie 14-16k zł. Różnica 5000 zł lekką reką, czy warto dopłacić - każdy zdecyduje sam.
a jaki ma sens porownywac ostatnie czyli najgorsze mieszkania z ostatniego etapu (i pewnie na promkach) skoro lepsze byly tam duzo drozsze? tzn dla szukajacego pod wynajem to pewnie te ostatnie/gorsze/tansze sa lepsze bo taniej kupi, a za podobna kwote co te drozsze wynajmie
DobrzeJuzBylo pisze:To prawda, lepiej dla mieszkańców żeby taki najem nie siadł. A uważam, że będzie z tym kłopot
kompletnie mnie nie interesuja dylematy i problemy osob szukajacych mieszkania by je pozniej wynajac, jak dla mnie to tutaj moze nikt nie chciec wynajmowac (choć choćby z racji licznych biurowców w okolicy i dobrej komunikacji to myśle że ktoś tam bedzie zainteresowany). Poki co spotkalem tylko 1 sasiada na ok 10 ktory powiedzial ze kupil inwestycyjnie wiec chyba nie jest zle. Mieszkania powyzej 65m od 3 pietra juz nie ma zadnego do kupienia. Zostalo troche kawalerek i pewnie dlatego jeszcze nie kupione bo za drogie, gdyby polaczyli te mniejsze w wieksze to pewnie by sie sprzedaly bo w okolicy po tym jak chocby murapol mateczniq wybudowal osiedle z max wielkoscia mieszkania 62m to jest niedobór tych większych (przyjmuje tu 65+ m2) miezkań.
angelo pisze:Kolega nie może uwierzyć, że wciąż są ludzie, którzy kupują mieszkania dla siebie, po to, żeby w nich mieszkać. A osiedle, jak wiele innych, fajnie, że nie ma samochodów pomiędzy blokami.
docelowo nie bedzie ale na dzis to tam armagedon przez dostawy i ekipy remontowe
-
DobrzeJuzBylo
anderson pisze:a jaki ma sens porownywac ostatnie czyli najgorsze mieszkania z ostatniego etapu (i pewnie na promkach) skoro lepsze byly tam duzo drozsze? tzn dla szukajacego pod wynajem to pewnie te ostatnie/gorsze/tansze sa lepsze bo taniej kupi, a za podobna kwote co te drozsze wynajmie
To były pierwsze mieszkania, jakie zostały w tej inwestycji sprzedane. To co wisi w promocjach to M2, więc nie wiem, o czym mówisz.
anderson pisze:angelo pisze:Kolega nie może uwierzyć, że wciąż są ludzie, którzy kupują mieszkania dla siebie, po to, żeby w nich mieszkać. A osiedle, jak wiele innych, fajnie, że nie ma samochodów pomiędzy blokami.
Wrzuć jakieś zdjęcia, jak tam wygląda taki wykończeniowy rozgardiasz. Ale prawda, jest to uciążliwy okres, zwłaszcza jak się mieszka już, a ktoś wierci, zajmuje windę, niestety wiele ekip wykończeniowych zupełnie nie przejmuje się dbaniem o przestrzenie wspólne, drzwi, windy, korytarze.
DobrzeJuzBylo pisze:Byłeś na Górce Narodowej?
Byłem kilka lat:)
DobrzeJuzBylo pisze:Cisza - samoloty, coraz intensywniejszy ruch. Ludzie z oknami na 29-listopada mają dodatkowo wyścigi tam, powstają regularnie posty na ten temat.
Tam nie ma okien na 29 Listopada, Chyba że może jakieś od 2 etapu od Activ. A czy wyścigi? Chyba jak wszedzie, zawsze się znajdzie debil. 95% GN nie ma możliwości usłyszeć dzwięków z 29 listopada, więc argument obalony.
Samoloty nie są tam problemem dla normalnych ludzi.
DobrzeJuzBylo pisze:Usługi - jakie? Nie ma Górce Narodowej (zachód) nawet apteki.
Na kuźnicy jest apteka. nie jest to coś co jest codziennie potrzebne pod nosem.
Za to jest wiele, piekarni, spożywczych, delikatesów, fryzjerzy, pizzerie itd.
DobrzeJuzBylo pisze:Parki - XDD? Chyba, że masz na myśli mikropark na Banacha i Park Białoprądnicki grubo ponad kilometr dalej.
Napisałem że konkretny Park jest zaplanowany nie że już jest.
DobrzeJuzBylo pisze:Szkoły/Przedszkola - szkoła na Meiera jedzie na dwie zmiany, nie jest w stanie przyjmować dzieci. Przedszkola są tylko prywatne. Nowa szkoła MOŻE
powstanie na ulicy Górka Narodowa, ale przy obecnych problemach z budżetem to czas pokaże.
Wybudują i to szybko, za duzo nowych młodych rodzin tam się sprowadza żeby mogli to olać i narazić się na protesty i dymy.
DobrzeJuzBylo pisze:Nie ma wielkopowierzchniowego sklepu, nie ma przychodni. Za to do wyboru pizzerii, lodziarni i kawiarni.
No nie ma, fakt, W sumie to też mnie dziwi że jeszcze nie ma. Ja akurat zawsze samochodem jak wracałem z pracy to do jednej z 3 biedronek w okolicy zajeżdżałem więc tego nie czułem.
DobrzeJuzBylo pisze:Osiedla fajnie skomunikowane, ale usługowo to jest dramat i nie bardzo się to zmienia w zakresie usług publicznych.
[/quote]
Ideału nie ma, porównanie było do Zakopiańskiej a nie do ideału.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”