Wybacz zwłokę w odpowiedzi, ale oglądałem film.
prosiłem, abyś czytał powoli ... ze zrozumieniem , żeby coś dotarło- a tu na nic.
Polana Zywiecka - stąd pochodzi nazwa - od wieku jest obszarem bezdrzewnym. POLANA - drukowanymi - z założenia jest nieporosnięta drzewami.
To dzieci w szkole podstawowej wiedzą w klasach 1-3. może później zapominają jak widać...
Poczytaj książki historyczne o tym , co mieściło się na tym obszarze w latach 40-45 , pooglądaj zdjęcia z tego okresu - i niech ta dyskusja poszerzy Twoje wąskie horyzonty poza Google Maps - zresztą z tak chybioną lokalizacją
Pochylisz się wtedy z troską o tych, ku czci pamięci których znajduje się pewien pomnik nieopodal...
A wycinka 2018 to mały pikuś w porównaniu z tym, o którym pisałem w 2012=13 - ale pewnie Twój Google nie szuka artykułów w DP czy GK lub GW sprzed roku 2015...
poszperaj, poszukaj, poczytaj źródła - daj sobie szansę na to, aby ten poświęcony na obrażanie mnie czas wygenerował dla Ciebie coś pozytywnego.
abyś nie karmił się jedynie zawiścią i nienawiścią wobec bliźniego. wykrzesaj dobro z tej okazji - daj sobie szansę.
powodzenia. wierzę że potrafisz.też uwierz.