Nowa 5 Dzielnica - Centrum Nowoczesnych Technologii (CNT) - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
mala_mi

Re: Nowa 5 Dzielnica - Centrum Nowoczesnych Technologii (CNT) - opinie i forum

Postautor: mala_mi » 22 lip 2019, 21:44

Na stronie inwestycji pojawiła się informacja, że jest pozwolenie na użytkowanie budynku A1, a wciąż widzę dużo mieszkań wolnych. Myślicie, że można liczyć tutaj na jakąś promocję, upust? Orientuje się ktoś do kiedy ten budynek A1 miał być wybudowany, tzn czy są przed czasem, wg harmonogramu?

pozdro

Postautor: pozdro » 23 lip 2019, 6:19

Po prostu zaczeli sprzedawac po wybudowaniu stosunkowo niedawno, watpie na promocje. Raczej bedzie drodzej bo juz stoi i nie trzeba czekac. Chyba sasiedzi skarzyli ze za blisko czy cos. Choc wcale nie jest blisko.

Mar G

Postautor: Mar G » 30 gru 2019, 22:16

N5D też rośnie w oczach ...

investmap.pl/inwestycja/nowa-5-dzielnica,7848.html#zdjecie458824

pozdro

Postautor: pozdro » 30 gru 2019, 22:48

Bardzo fajna lokalizacja. Mozna posmiac z ludzi. Dzis w pracy sobie zerkalem jak sie urzedasy w autach korkuja z wywrotkami hehe zakorkowali pol Wroclawskiej ;) taki mialem ubaw jak ich gwizdkiem rozganiali.

mac_kow

Postautor: mac_kow » 31 gru 2019, 14:37

Aga R pisze:O jo, bardzo słabo to wygląda na tych zdjęciach. Miałam tam nawet kupić mieszkanie, bo to moje rejony, ale tu same bloki w kształcie U i L, gdzie sąsiad zagląda w miskę zupy, a reszta od północy :/ Najgorsze to jednak kleszcze nieprzejezdnej Wrocławskiej i hałaśliwej SKM, znaczy najbardziej prymitywnej formy transportu, choć nie wiem czy ktoś jeszcze z tego korzysta.

@Pozdro- atakuj! ;)

Ale tak całkiem poważnie- czemu "SKM" ma być prymitywna? Dobra SKM nie jest zła. W Krakowie może podziałać jako dobre uzupełnienie komunikacji miejskiej + faktycznie pomóc ludziom, dla których została stworzona, czyli mieszkańcom aglomeracji.

pozdro

Postautor: pozdro » 31 gru 2019, 15:54

A nie chce mi sie. SKM spoko aczkolwiek do 2022 roku to jest za niska czestotliwosc i brakuje przystanku pod hala targowa. Jak dla mnie super osiedle jakbym mial wolna kase to bym kupowal tam mieszkanie. Biorac pod uwage ze w sumie teraz calkiem ok sa ceny chyba kolo 9-10 tys wiec w porownywalnych lokalizacjach jest duzo drozej. Ja lubie bloki w C nie lubie zwyklych prostopadloscianow bo to nudno wyglada. Taka zabudowa w C jak na N5D czy Mieszkaj w Miescie jest calkiem spoko. Tez osiedle moim zdaniem niezle wyglada bo jest duzo trawnikiw pomiedzy j drzewek, a nie jak w niektorych miejscach beton i biedaparkingi. Ja tam nikogo nie bede przekonywal. ;) i tak tutaj ludzie wala drzwiami i oknami zeby mieszkac.

Moge polecic tym co nie korzystaja z auta i lubia na rowerku. Raclawicka to jedna z glownych tras rowerowych zapewnia dobre skomunikowanie rowerem na wiele sposobow z centrum Krakowa. W zasadzie tyle opcji dojazdu ze nigdy sie nie ma nudy.

iti

Postautor: iti » 01 sty 2020, 22:11

Ostatnio byłem w okolicy osiedla Nowa 5 Dzielnica i zrobiłem kilka fotek z tego, jak wygląda osiedle i trwające na nim budowy i wygląda to nieźle, chociaż dosyć gęsto.

Obrazek

O co chodzi z tymi budynkami, które podobno kupił jakiś skandynawski fundusz inwestycyjny, co w nich docelowo będzie, akademiki, dom starości czy czy jeszcze coś innego?

Obrazek

Tu wykopy pod kolejny blok, jak tam będzie, jeden czy dwa poziomy parkingów podziemnych?

Obrazek

Tu budynek, który pewnie wkrótce zostanie ukończony, to ten który jest blisko torów.

Obrazek

No właśnie ta bliskość torów mnie tu zastanawia, jak będzie kiedyś z uciążliwością i hałasem na tej linii. Pewnie da się żyć, ale ruch kolejowy może tam być spory.

Mar G

Postautor: Mar G » 02 sty 2020, 0:25

Ta linia kolejowa jest w remoncie - E30 - dlatego mało pociagow jeździ. Jak skończą w 2022 ma tworzyć główną magistralę kolejową wschód - zachód - pasażerską i głównie nocą towarową.

pl.m.wikipedia.org/wiki/Linia_kolejowa_E_30

kIT

Postautor: kIT » 02 sty 2020, 0:38

W lutym kupowałem mieszkanie w N5D i z tego co wiem to żaden fundusz inwestycyjny nie wykupił bloków. Były to raczej plotki na forum, poza tym mieszkania w tych blokach są dalej w sprzedaży (w szczególności oddany i widoczny na zdjęciu A1).

W N5D pod każdym blokiem jest dwupoziomowy parking podziemny.

Sirkamillo99

Postautor: Sirkamillo99 » 15 sty 2020, 22:32

Wyglada na to ze mieszkania, które mnie interesują są niestety tak usytuowane ze sypialnia i drugi pokój są od torów. Myślicie ze będzie to bardzo przeszkadzać?
Chciałbym pomieszkać tak z max. 10 lat a później przy większej rodzinie przenieść sie, a mieszkanie pod wynajem.boje się jedynie tego hałasu w nocy przy otwartych oknach.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”