Browar Kleparz Kraków - Fracthon (ul. Zbożowa) / opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
pozdro

Re: Browar Kleparz Kraków - Fracthon (ul. Zbożowa) / opinie na forum

Postautor: pozdro » 30 wrz 2019, 18:55

Teraz to w sumie nic sensownego prawie nie ma za 8000zł/m2. Choć w sumie przy jakims normalnym metrażu > 70m2 coś tam człowiek znajdzie. Tak patrzyłem to chyba Mieszkaj w mieście mają nawet po 7000zł/m2 niektóre, choć trochę daleko od centrum, ale chyba bardziej mi się podoba niż np. Centralna Park, gdzie też po 6500, 7000zł/m2 znajdzie ale jednak przy Nowohuckiej to tak średnio. Bliżej centrum to faktycznie słabo jest.

Nimitz

Postautor: Nimitz » 30 wrz 2019, 20:11

Tyle, że bliżej to też niemałe ryzyko najmu krótkoterminowego (lokalizacja jest super). Im dalej tym więcej samych lokalsów. Co do Centralnej, to tam przed tymi blokami powstanie nowe duże centrum handlowe, a co za tym idzie drogi i rondo, będzie wreszcie wjazd/wyjazd na Expo z obu stron (teraz tam jest ślepa ulica). Niemniej wizualizacje Browaru Kleparz znacznie ładniejsze od Centralnej, to oczywiste. Ale ceny zaczynają mocno szaleć. Jeśli w Niemczech pójdzie recesja, to i Polska dostanie rykoszetem. Zatem jak kogoś stać na mieszkanie za 15 tys. m2 i ma jeszcze zapasu finansowego, tudzież dużą zdolność to niech bierze. Ale osoby, które biorą kredyt pod zdolność, to biorąc pod uwagę potencjalny kryzys niech się dwa razy zastanowią.

pozdro

Postautor: pozdro » 30 wrz 2019, 21:29

No tak centralna srednio urodziwa. Choc ten nowy etap jakby poprawili. Nie ma juz parkingow w srodku budynku tylko zielen. Nie ma pomaranczowych balkonow. Ogolnie calkiem, sa lokale uslugowe w parterze. Wiec ogolnie to moze sie zrobic calkiem ok osiedle. Lokalizacja jest dosc dobra bo i na zablocie niezly dojazd czy w okolice tych Tischnerow Bonarek, i do Comarchow. Male mieszkania dosc drogie, natomiast te duze po 6000zl sa oplacalne. Ogolnie ja tam licze ze sie pojawi wiecej osiedli po te 7500-8500 w podobnych likalizacjach jak Centralna Fredry czy Mieszkaj w Miescie. To wymusi presje na ceny w centrum. Bo sie kazdy zacznie zastanawiac czy warto dawac 10 tys zeby miec 2 km blizej do rynku.

NapromieniowanyJan

Postautor: NapromieniowanyJan » 24 paź 2019, 10:07

Zastanawiam się czy deweloper informuje swoich klientów o atrakcyjnym sąsiedztwie (parę metrów od granicy działki) Na stronie https://browarkleparz.pl/ nie znalazłem wzmianki o bliskim sąsiedztwie Ośrodku Produkcji RADIOFARMACEUTYKÓW https://pulsmedycyny.pl/w-krakowie-rusza-produkcja-radiofarmaceutykow-884497.
Deweloper na stronie wspomina tylko o takich zwyczajnych atutach jak bliskość centrum, miejscu z charakterem jako nietuzinkowym połączeniem historycznych zabudowań browaru z nowoczesnymi rozwiązaniami architektonicznymi, bliskości parku A pewnie zapomniał wspomnieć o nowoczesnym Ośrodku Produkcji RADIOFARMACEUTYKÓW https://pl.wikipedia.org/wiki/Radioaktywno%C5%9B%C4%87#/media/Plik:Radioactive.svg

NapromieniowanyJan

Postautor: NapromieniowanyJan » 24 paź 2019, 10:13

Zastanawiam się czy deweloper informuje swoich klientów o atrakcyjnym sąsiedztwie (parę metrów od granicy działki) Na stronie browarkleparz.pl nie znalazłem wzmianki o bliskim sąsiedztwie Ośrodku Produkcji RADIOFARMACEUTYKÓW pulsmedycyny.pl/w-krakowie-rusza-produkcja-radiofarmaceutykow-884497 .
Deweloper na stronie wspomina tylko o takich zwyczajnych atutach jak bliskość centrum, miejscu z charakterem jako nietuzinkowym połączeniem historycznych zabudowań browaru z nowoczesnymi rozwiązaniami architektonicznymi, bliskości parku A pewnie zapomniał wspomnieć o nowoczesnym Ośrodku Produkcji RADIOFARMACEUTYKÓW pl.wikipedia.org/wiki/Radioaktywno%C5%9B%C4%87#/media/Plik:Radioactive.svg

iti pisze:Faktycznie wszystko wskazuje na to, że powstanie zupełnie nowa inwestycja mieszkaniowa w okolicy Nowego Kleparza, szczerze mówiąc, nie wiedziałem nawet, że był tam kiedyś browar, a to pewnie od niego zawdzięcza mu swoją nazwę - Browar Kleparz, Kraków musiał więc mieć więcej browarów niż 1, zawsze wydawało mi się, że to był tylko Browar Lubicz, a tu proszę. W pewnym sensie także koncepcja budowy osiedla jest tu podobna, czyli polega na wpleceniu historycznego budynku w otoczenie budynków nowych. Co myślicie o takim wykorzystaniu tej przestrzeni, jednak przy Lubicz nawiązano w elewacjach do ceglanych budynków przemysłowych, tu natomiast cegły jest zdecydowaniem mniej, ale nie ma jej też na samym historycznym budynku.

Obrazek
Wizualizacje: deweloper Fracthon

Jeżeli chodzi o nowe mieszkania, to dużo ich jest jeszcze dostępnych, ponieważ inwestycja weszła dopiero do sprzedaży. Co ciekawe, są tam i mieszkania małe, w okolicach 30 metrów kwadratowych oraz bardzo duże, po 100 i więcej metrów kwadratowych. Co myślicie o jakiej lokalizacji, może ktoś się podzieli swoimi opiniami na forum. A może jest ktoś, kto już kupuje tam mieszkanie?

pozdro

Postautor: pozdro » 24 paź 2019, 10:39

No i co w związku z tym, że jest szpital i mają rezonans magnetyczny i produkują radiofarmaceutyki na potrzeby diagnostyki?
Moim zdaniem to jedna z ciekawszych inwestycji obecnie w Krakowie. No i ceny są całkiem spoko.

slawek

Postautor: slawek » 24 paź 2019, 11:30

NapromieniowanyJan pisze:Zastanawiam się czy deweloper informuje swoich klientów o atrakcyjnym sąsiedztwie

Lol, piszesz o tym, jakby to był zakład utylizacji odpadów z radzieckich elektrowni atomowych :D Obstawiam, że oddziaływanie na otoczenie tego zakładu jest znikome lub żadne, natomiast cieszy to, że inwestuje się na terenach szpitala, to też ładny teren, z ciekawą zabudową i ładnymi drzewami.

NapromieniowanyJan

Postautor: NapromieniowanyJan » 25 paź 2019, 12:58

slawek pisze:
NapromieniowanyJan pisze:Zastanawiam się czy deweloper informuje swoich klientów o atrakcyjnym sąsiedztwie

Lol, piszesz o tym, jakby to był zakład utylizacji odpadów z radzieckich elektrowni atomowych :D Obstawiam, że oddziaływanie na otoczenie tego zakładu jest znikome lub żadne, natomiast cieszy to, że inwestuje się na terenach szpitala, to też ładny teren, z ciekawą zabudową i ładnymi drzewami.

W moim poście nie było słowa o radzieckich elektrowniach atomowych a już na pewno nie było nic o utylizacji odpadów z tychże elektrowni.
Kłania się czytanie ze zrozumieniem, dotyczy to również pracowników dewelopera piszących posty :o :lol:

Natomiast ja w przypadku kupna mieszkania chciałbym podjąć decyzję świadomie i wiedzieć co mam w sąsiedztwie.
Co do terenu szpitala w sąsiedztwie którego powstaje inwestycja to proponuję aby wybrać się na zwiedzanie a nie pisać o czymś czego prawdopodobnie na oczy się nie widziało :?: :roll:
np. szpital składuje swoje śmieci również w pobliżu tej inwestycji... ;)

.
Ostatnio zmieniony 25 paź 2019, 13:10 przez NapromieniowanyJan, łącznie zmieniany 1 raz.

NapromieniowanyJan

Postautor: NapromieniowanyJan » 25 paź 2019, 12:58

Dla pracowników dewelopera piszących posty ta wiadomość na pewno nie jest interesująca :o :lol:

Natomiast ja w przypadku kupna mieszkania chciałbym podjąć decyzję świadomie i wiedzieć co mam w sąsiedztwie.
Co do terenu szpitala w sąsiedztwie którego powstaje inwestycja to proponuję aby wybrać się na zwiedzanie a nie pisać o czymś o czym czego prawdopodobnie na oczy się nie widziało :?: :roll:

NapromieniowanyJan

Postautor: NapromieniowanyJan » 25 paź 2019, 13:06

slawek pisze:

W moim poście nie było słowa o radzieckich elektrowniach atomowych a już na pewno nie było nic o utylizacji odpadów z tychże elektrowni.
Kłania się czytanie ze zrozumieniem, dotyczy to również pracowników dewelopera piszących posty :o :lol:

Co do terenu szpitala w sąsiedztwie którego powstaje inwestycja to proponuję aby wybrać się na zwiedzanie a nie pisać o czymś czego prawdopodobnie na oczy się nie widziało :?: :roll:

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”