Inwestycja Koszykarska od Armada Finance - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Skandal

Re: Inwestycja Koszykarska od Armada Finance - opinie na forum

Postautor: Skandal » 17 lut 2023, 13:38

plaszak pisze:
Skandal pisze:Dzień dobry forumowiczom,
Wydaje się że budynek został oddany w 2022. Czy ktoś się wprowadzał? Czy ktoś ma informacje o jakości budynku? Lokalizacja zdaje się sensowna o ile RODOS nie zostaną ruszone? Budynek brzydki ale nie to jest najważniejsze.

Byłem pewien, że to jakoś wcześniej oddawali, ale może, w każdym razie latało trochę mieszkań po rynku wtórnym chyba ze 2x droższych niż sprzedawał deweloper, pewnie dalej dałoby się znaleźć.

Co do lokalizacji, to mam raczej kiepskie zdanie, blok w krzakach pomiędzy ogródkami, nie ma tam specjalnie usług, komunikacja to autobus przez Nowohucką (kto jeździ w godzinach szczytu tam, ten wie). Ale może się mylę, jakie wg Ciebie plusy ma ta okolica? Bo być może ja coś przeoczyłem.

Dzięki za odpowiedź!

Tak, nadal są na wtórnym - w zasadzie dlatego pytam.
Jeżeli w 2019/2020 deweloper sprzedawał po 7k (według poprzednich wpisów w tym wątku), to aktualnie są po 13k wykończone. Jeżeli wykończone za 3-3,5k/metr, to przebitka 2,5-3k na metrze. Może dużo, może tyle ceny wzrosły (+24-30%?) i jeżeli będą spadać to na razie wolno im to idzie.

Koszykarska (od Saskiej, bo to tam) wydaje się dość zielona (Park Rzeczny, Wały) i wystarczająco oddalona od Nowohuckiej żeby nie było głośno. Blisko do centrum. Usług mało w najbliższej okolicy ale na Myśliwskiej zaraz obok zrobiło się tyle bloków ze mam wrażenie ze usługi „przyjdą”.

Wśród innych aktualnie dostępnych ofert na pierwotnym i wtórnym, to miejsce wydawało się sensowne na rodzinne mieszkanie.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”