Ogrody Glogera Kraków (etap II) / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum
Re: Ogrody Glogera Kraków (etap II) / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum
Pojawia się elewacja. Efektu "wow" raczej nie będzie : ? Choć poczekajmy jak skończą barierki i reszte.

Re: Ogrody Glogera Kraków (etap II) / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum
Najgorsze to tam mają balkony. Pierwsze co odrzuca od zakupu
pozdro pisze:Najgorsze to tam mają balkony. Pierwsze co odrzuca od zakupu
Tobie chyba chodzi o etap1 który jest zakończony. Tutaj jest temat o 2 etapie, z balkonów na razie tam sa same podstawy. Więc nie wiem jak ci się może coś nie podobać czego nie ma na razie nawet na wizualizacjach dewelopera:)
pozdro pisze:Kiedy balicka wrzucą?
pod koniec roku, z tego co mówili
No balkony jak w koszarach wojskowych. Porażka
-
KKołłątajówka
pozdro pisze:No balkony jak w koszarach wojskowych. Porażka
To jest to skojarzenie, którego mi brakowało. Kontenery na stoczni i baraki dla żołnierzy.
Wracam do tego osiedla po kilku tygodniach i… dawno nie widziałam tak ohydnie zaprojektowanych bloków. A poprzeczka była bardzo wysoko, patrząc na to, jakie szkarady czasami stawiają w Krakowie. Szok.
To ja jeszcze podrzucam kilka zdjęć z drugiego etapu osiedla Ogrody Glogera.

Moim zdaniem, to jednak jest zdecydowanie inne niż pierwszy etap, który moim zdaniem prezentował się, jak bloki socjalne.

Wiem, że można mieć do tego dużo zastrzeżeń, ale wydaje mi się, że jednak widać, że postarali się znacznie bardziej niż wcześniej po sąsiedzku.

Moim zdaniem, to jednak jest zdecydowanie inne niż pierwszy etap, który moim zdaniem prezentował się, jak bloki socjalne.

Wiem, że można mieć do tego dużo zastrzeżeń, ale wydaje mi się, że jednak widać, że postarali się znacznie bardziej niż wcześniej po sąsiedzku.
Jeszcze sporo mają tych elewacji do zrobienia, ale chyba lada chwila zobaczymy, jak to będzie finalnie wyglądało.

To chyba jakieś panele elewacyjne montują. Wydaje się to być dużo lepsze niż po prostu szary tynk.

Widać, że nad górnymi balkonami nie ma zadaszenia, ale są w tych panelach jakieś wycięcia. Czyżby tam były zaplanowane jakieś rozkładane markizy?

To chyba jakieś panele elewacyjne montują. Wydaje się to być dużo lepsze niż po prostu szary tynk.

Widać, że nad górnymi balkonami nie ma zadaszenia, ale są w tych panelach jakieś wycięcia. Czyżby tam były zaplanowane jakieś rozkładane markizy?
Rozumiem też skojarzenia z portem i kontenerami ustawianymi jeden na drugim.

Ale mimo wszystko zestawcie sobie to z etapem numer I.

Te balkony to chyba całkiem spore są, jak na współczesne bloki. A do tego szczegół, który w Krakowie wciąż jest rzadkością, zwróćcie uwagę na to, że robią tam rozsuwane drzwi balkonowe. Fajne i praktyczne rozwiązanie, aż szkoda, że tak rzadko jest to robione, bo jednak pozwala lepiej wykorzystać miejsce w pomieszczeniu.

Ale mimo wszystko zestawcie sobie to z etapem numer I.

Te balkony to chyba całkiem spore są, jak na współczesne bloki. A do tego szczegół, który w Krakowie wciąż jest rzadkością, zwróćcie uwagę na to, że robią tam rozsuwane drzwi balkonowe. Fajne i praktyczne rozwiązanie, aż szkoda, że tak rzadko jest to robione, bo jednak pozwala lepiej wykorzystać miejsce w pomieszczeniu.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”