Ogrody Glogera Kraków (etap II) / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
pozdro

Re: Ogrody Glogera Kraków (etap II) / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum

Postautor: pozdro » 18 lip 2026, 7:26

Kiedy balicka wrzucą?

tonyxxl

Re: Ogrody Glogera Kraków (etap II) / Mieszkaj w Mieście (Henniger Investment) - opinie na forum

Postautor: tonyxxl » 18 lip 2026, 19:19

Pojawia się elewacja. Efektu "wow" raczej nie będzie : ? Choć poczekajmy jak skończą barierki i reszte.

Obrazek

Obrazek

pozdro

Postautor: pozdro » 19 lip 2026, 20:45

Najgorsze to tam mają balkony. Pierwsze co odrzuca od zakupu

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 19 lip 2026, 22:26

pozdro pisze:Najgorsze to tam mają balkony. Pierwsze co odrzuca od zakupu

Tobie chyba chodzi o etap1 który jest zakończony. Tutaj jest temat o 2 etapie, z balkonów na razie tam sa same podstawy. Więc nie wiem jak ci się może coś nie podobać czego nie ma na razie nawet na wizualizacjach dewelopera:)

tatsu

Postautor: tatsu » 20 lip 2026, 10:09

pozdro pisze:Kiedy balicka wrzucą?

pod koniec roku, z tego co mówili

pozdro

Postautor: pozdro » 20 lip 2026, 23:21

No balkony jak w koszarach wojskowych. Porażka

KKołłątajówka

Postautor: KKołłątajówka » 22 lip 2026, 15:26

pozdro pisze:No balkony jak w koszarach wojskowych. Porażka

To jest to skojarzenie, którego mi brakowało. Kontenery na stoczni i baraki dla żołnierzy.

Wracam do tego osiedla po kilku tygodniach i… dawno nie widziałam tak ohydnie zaprojektowanych bloków. A poprzeczka była bardzo wysoko, patrząc na to, jakie szkarady czasami stawiają w Krakowie. Szok.

ragar

Postautor: ragar » 29 wrz 2026, 10:28

To ja jeszcze podrzucam kilka zdjęć z drugiego etapu osiedla Ogrody Glogera.

Obrazek

Moim zdaniem, to jednak jest zdecydowanie inne niż pierwszy etap, który moim zdaniem prezentował się, jak bloki socjalne.

Obrazek

Wiem, że można mieć do tego dużo zastrzeżeń, ale wydaje mi się, że jednak widać, że postarali się znacznie bardziej niż wcześniej po sąsiedzku.

ragar

Postautor: ragar » 29 wrz 2026, 10:34

Jeszcze sporo mają tych elewacji do zrobienia, ale chyba lada chwila zobaczymy, jak to będzie finalnie wyglądało.

Obrazek

To chyba jakieś panele elewacyjne montują. Wydaje się to być dużo lepsze niż po prostu szary tynk.

Obrazek

Widać, że nad górnymi balkonami nie ma zadaszenia, ale są w tych panelach jakieś wycięcia. Czyżby tam były zaplanowane jakieś rozkładane markizy?

ragar

Postautor: ragar » 29 wrz 2026, 10:35

Rozumiem też skojarzenia z portem i kontenerami ustawianymi jeden na drugim.

Obrazek

Ale mimo wszystko zestawcie sobie to z etapem numer I.

Obrazek

Te balkony to chyba całkiem spore są, jak na współczesne bloki. A do tego szczegół, który w Krakowie wciąż jest rzadkością, zwróćcie uwagę na to, że robią tam rozsuwane drzwi balkonowe. Fajne i praktyczne rozwiązanie, aż szkoda, że tak rzadko jest to robione, bo jednak pozwala lepiej wykorzystać miejsce w pomieszczeniu.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”