Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla
Re: Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla
O wieczystym wiedziałem, ale możliwe, że dopiero z maila od nich, już nie pamiętam. Mnie interesuje IIIB B3 czyli ten przy słupie. Tam te drzewa ścięli raczej zgodnie z wizualizacją i ekspozycja południowa bez widoku na inne bloki. Trochę jednak kłuje ten słup, cena i trochę za mało rodzinna okolica. Za to rozkłady 4 pok. są solidne w porównaniu do niektórych innych inwestycji, więc nie dziwi mnie, że niektóre już nawet sprzedane.
Atal transparentnie wydaje się wobec innych devel pokazuje fotki co miesiąc - widać tam realnie stan obecny tych drzewek , bo kto kupuje na bazie wiz.
alejapokoju.pl/galeria-z-budowy-etap-iv.html
Zresztą skoro mają budować tam drogę część drzew musi pójść pod topór.
Skoro zaproponowali 1% rabatu to i tak postęp - dotąd ne było żadnych negocjacji. Korzystniej wyjdzie negocjacja harmo na 20/80 - większa korzyść %.
alejapokoju.pl/galeria-z-budowy-etap-iv.html
Zresztą skoro mają budować tam drogę część drzew musi pójść pod topór.
Skoro zaproponowali 1% rabatu to i tak postęp - dotąd ne było żadnych negocjacji. Korzystniej wyjdzie negocjacja harmo na 20/80 - większa korzyść %.
lamia.reno pisze:youtu.be/eLifiascW4w
youtu.be/BUQZGWXRGfo
youtu.be/u8nKfsd-SLM
Jaka masakra. 7k za m kw to powinno kosztować max, no, ale ktoś to kupuje to widocznie ludziom taki układ nie przeszkadza lub nie mają wyobraźni.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022
anubis pisze:lamia.reno pisze:youtu.be/eLifiascW4w
youtu.be/BUQZGWXRGfo
youtu.be/u8nKfsd-SLM
Jaka masakra. 7k za m kw to powinno kosztować max, no, ale ktoś to kupuje to widocznie ludziom taki układ nie przeszkadza lub nie mają wyobraźni.
Co zatem polecasz jako alternatywę? Może być nawet dalej od centrum i dalej do tramwaju, ale max 8 minut pieszo.
Drzewa przy etapie IV nie powinny być dla przyszłych kupujących zmartwieniem ponieważ niemal wszystkie (o ile nie wszystkie) pójdą pod siekierę przy budowie ronda które tam powstanie (łączące centralna z soltysowska) i to bardziej to rondo byłoby dla mnie zmartwieniem 

anubis pisze:lamia.reno pisze:youtu.be/eLifiascW4w
youtu.be/BUQZGWXRGfo
youtu.be/u8nKfsd-SLM
Podobne pytanie jak kolega wyżej. Jeśli masz gdzieś inne inwestycje z krótkim spacerkiem do tramwaju i dojazdem do centrum w 20-30min to jestem ciekaw.
Bodzioo pisze:Drzewa przy etapie IV nie powinny być dla przyszłych kupujących zmartwieniem ponieważ niemal wszystkie (o ile nie wszystkie) pójdą pod siekierę przy budowie ronda które tam powstanie (łączące centralna z soltysowska) i to bardziej to rondo byłoby dla mnie zmartwieniem
Bodzio, a masz jakies informacje o tym rondzie? np. o jak dużym promieniu będzie? Bedzie również łączyć droge wychodzącą od południa z Aleji Pokoju 83?
Bodzioo pisze:Drzewa przy etapie IV nie powinny być dla przyszłych kupujących zmartwieniem ponieważ niemal wszystkie (o ile nie wszystkie) pójdą pod siekierę przy budowie ronda które tam powstanie (łączące centralna z soltysowska) i to bardziej to rondo byłoby dla mnie zmartwieniem
Bodzio, a masz jakies informacje o tym rondzie? np. o jak dużym promieniu będzie? Bedzie również łączyć droge wychodzącą od południa z Aleji Pokoju 83?
Tak, rondo będzie łączyć tez drogę z AP. Schemat ronda pod poniższym linkiem:
zapodaj.net/images/82bbf6f7c5c09.jpg
no to faktycznie wizualizacja podrasowana - ale wcale nie z powodu drzewek ...
ale puściliby środkiem osiedla taką ruchliwą tranzytową ulicę ?
ale puściliby środkiem osiedla taką ruchliwą tranzytową ulicę ?
- Załączniki
-
- 4.jpg (117.72 KiB) Przejrzano 5139 razy
-
No niestety Develia zaproponowała przesunięcie ronda względem MZPZ i jego bezpośrednie wpięcie w ulicę robioną przez Atala, pierwotnie Atal miał zrobić połączenie bezpośrednio z Centralną a nie z samym rondem, wtedy nie byłoby tam aż takiego ruchu, tak będzie znacznie większy. Nie mniej pewnie skończy się tam kiedyś strefą tempo 30 to nie powinno być dramatu, a i samochody są coraz cichsze, do tego planowana strefa EURO4/6 na terenie Krakowa.
Jako ciekawostkę dodam, że Atal ma już pozwolenie na budowę drogi a Develia na rondo jeszcze nie (rondo miało powstać do końca marca tego roku
), także o ile Develia nie przyśpieszy to Atal wybuduje drogę kończącą się w krzakach kilkanaście metrów przed centralną
Co do odległości to w IV nie są takie małe (min 26m), czyli podbnie jak w etapie 1. W trójce to już różnie, zależy jak liczyć.
Wizualizacja oczywiście przekłamana. Jestem generalnie ciekaw co z ogródkami działkowymi... Bo jeżeli zrobią rondo jak na załączonym obrazku to w zasadzie wszytskie pójdą do likwidacji.
Co do linii wysokiego napięcia to na MZPZ jest ona oznaczona jako docelowo do skablowania, ale kiedy to oczywiście nie wiadomo.
Jako ciekawostkę dodam, że Atal ma już pozwolenie na budowę drogi a Develia na rondo jeszcze nie (rondo miało powstać do końca marca tego roku

Co do odległości to w IV nie są takie małe (min 26m), czyli podbnie jak w etapie 1. W trójce to już różnie, zależy jak liczyć.
Wizualizacja oczywiście przekłamana. Jestem generalnie ciekaw co z ogródkami działkowymi... Bo jeżeli zrobią rondo jak na załączonym obrazku to w zasadzie wszytskie pójdą do likwidacji.
Co do linii wysokiego napięcia to na MZPZ jest ona oznaczona jako docelowo do skablowania, ale kiedy to oczywiście nie wiadomo.
ciekawe co bedzie miedzye etapem 1 a 4?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”