Osiedle Stańczyka Kraków - Activ Investment Bronowice: opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
braciam

Re: Osiedle Stańczyka Kraków - Activ Investment Bronowice: opinie i forum

Postautor: braciam » 06 sty 2018, 22:25

Wybudują tylko wymaga to trochę formalności.

Tsukuyomi

Postautor: Tsukuyomi » 08 sty 2018, 0:07

A na jakiej podstawie takie wnioski? Bo jak dla mnie, to te budynki takie jakie są na prezentacji nie będą. A jeszcze jak będzie nakaz rozbiórki to dopiero będą jaja :D

jaretzki

Postautor: jaretzki » 26 sty 2018, 10:07

Najświeższe informacje w sprawie:
krowoderska.pl/nowy-parking-podziemny-zamiast-bloku-bez-pozwolenia-miasto-porozumialo-sie-deweloperem

słoik_ze_wsi

Postautor: słoik_ze_wsi » 29 sty 2018, 7:54

jaretzki pisze:Najświeższe informacje w sprawie:
krowoderska.pl/nowy-parking-podziemny-zamiast-bloku-bez-pozwolenia-miasto-porozumialo-sie-deweloperem

Proszę nie wrzucaj na tym forum takich żartów, bo ktoś na szybko przeczyta i pomyśli, że to prawda. Mamy się tu dzielić wiedzą, a nie dezinformować.
Przy okazji - czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć, dlaczego są jeszcze ludzie, którzy interesują się tą inwestycją mimo, że w okolicy jest spory wybór innych?

pozdro

Postautor: pozdro » 29 sty 2018, 18:27

Bo w okolicy nie ma sporo innych, są nie w okolicy tylko poza 3 obwodnicą. Poza tym ta miała konkurencyjne ceny 6500-7500zł/m2 Nie to co inne i kompaktowe mieszkania.

słoik_ze_wsi

Postautor: słoik_ze_wsi » 30 sty 2018, 7:41

Przed obwodnicą też są - obok już wybudowane Modern House, po drugiej stronie w tej samej cenie MWM. Po co na siłę pchać się na to blokowisko zaplombowane na miejscu "parkingu" dotychczasowych osiedli, które jeszcze ma problemy prawne.

plukker

Postautor: plukker » 02 lut 2018, 18:50

Jeśli kogoś to interesuje to właśnie z placu budowy zniknął drugi i ostatni żuraw.

dziuba

Postautor: dziuba » 09 lut 2018, 10:48

Czy ktoś kto zarezerwował mieszkanie ma jakieś nowe informacje od Activ? Budowa sie zatrzymała, a sprawa nadal czeka w WSA, wyrok został zaskarżony chyba przez wszystkie strony. Sprawa z tego co wiem nawet nie została jeszcze przekazana do wyższej instancji. A tam i tak terminy są bardzo długie. Mam zasadnicze obawy czy w ogóle ten 2020 r. wchodzi w grę. Może ktoś z was dzwonił i powiedziano Wam cos nowego. Ja od października 2017 r. nie otrzymałam żadnej oficjalnej informacji co dalej zamierząją. Dajcie znać - czy ktoś już zrezygnował?

Roma

Postautor: Roma » 10 lut 2018, 21:07

dziuba pisze:Czy ktoś kto zarezerwował mieszkanie ma jakieś nowe informacje od Activ? Budowa sie zatrzymała, a sprawa nadal czeka w WSA, wyrok został zaskarżony chyba przez wszystkie strony. Sprawa z tego co wiem nawet nie została jeszcze przekazana do wyższej instancji. A tam i tak terminy są bardzo długie. Mam zasadnicze obawy czy w ogóle ten 2020 r. wchodzi w grę. Może ktoś z was dzwonił i powiedziano Wam cos nowego. Ja od października 2017 r. nie otrzymałam żadnej oficjalnej informacji co dalej zamierząją. Dajcie znać - czy ktoś już zrezygnował?

Dzwoniłam do Activu. Nie będą się odwoływać do NSA. Planują od nowa wystąpić o pozwolenie na budowę. Ale najpierw muszą przygotować wszystkie papiery i poprawić błędy, które znalazły się w uchylonym przez sąd pozwoleniu. To potrwa.

dziuba

Postautor: dziuba » 11 lut 2018, 10:30

To są informację raczej niezgodne z prawdą.W sądzie przekazano info że skargi kasacyjne złożyło nie tylko activ ale też pozostałe strony. Sprawa trafi do wyższej instancji. Activ nie może złożyć wniosku o nowe pozwolenie do momentu aż wyrok sądu nie będzie prawomocny. Poza tym ponoć termin realizacji przewinęło już na 2021.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”