Inwestycja Żywiecka Kraków / Borek Fałęcki - opinie o osiedlu na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Padrona

Re: Inwestycja Żywiecka Kraków / Borek Fałęcki - opinie o osiedlu na forum

Postautor: Padrona » 28 lis 2019, 8:40

Taaaa ta cala kancelaria K&K - pelno bledow w datach, literowek, trzeba bylo po nich poprawiac :^ Mam nadzieje ze trafisz na takiego goscia bo jak na wlascicieli to niemilo :^
Jak mierzylam mieszkanie, to rzeczywiscie roznica byla max kilka cm, w gore albo w dol. Powodzenia, sasiadko :)

suchareek

Postautor: suchareek » 28 lis 2019, 16:45

To można już mierzyć mieszkania?

Padrona

Postautor: Padrona » 29 lis 2019, 8:16

Ja sobie pomierzylam tak na szybkosci pokoj i salon w ramach wizyty na budowie :^ Podobno na poczatku roku maja dzwonic z informacja o planowanyn oddaniu i jesli zgoda na uzytkowanie otrzyma sie o czasie, to mozliwe ze beda oddawac wczesniej niz czerwiec :^

Szumik

Postautor: Szumik » 29 lis 2019, 8:57

Mu dostaliśmy odpowiedź, że będą występować o pozwolenie na użytkowanie w styczniu i jak wszystko pójdzie po ich myśli, to wydawanie kluczy będzie w kwietniu.

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 29 lis 2019, 13:22

Padrona pisze:Ja sobie pomierzylam tak na szybkosci pokoj i salon w ramach wizyty na budowie :^ Podobno na poczatku roku maja dzwonic z informacja o planowanyn oddaniu i jesli zgoda na uzytkowanie otrzyma sie o czasie, to mozliwe ze beda oddawac wczesniej niz czerwiec :^

Haha, na „szybkości” to sobie można szybki pooglądać. :lol: Najpierw trzeba sprawdzić wg jakich standardów oni oni to mierzą i jeżeli będą wliczali w metraż np. ściany w mieszkaniu to już pomiary będą zupełnie inne. U mnie np. był zupełnie inny pomiar zrobiony przez fachowa ekipę do odbiorów a inny podał deweloper... Zatem najlepiej mieć taką notatkę w umowie bo w razie czego będą problemy przy rozliczeniu, a to obowiązuje co się podpisuje na umówie.

Padrona

Postautor: Padrona » 29 lis 2019, 15:42

Krakus, na szybkosci oznacza ze w czasie ogladania mieszkania w trakcie budowy budynku, rowniez w celu wstepnego projektu mebli. Przy odbiorze to logiczne ze wezme profesjonalnych ludzi do mierzenia.
Szumik, o kurcze to strasznie szybko! Myslalam ze maj/czerwiec :^ zakladam ze przy oddawaniu mieszkania bedzie milion bledow.

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 29 lis 2019, 18:42

Padrona pisze:Krakus, na szybkosci oznacza ze w czasie ogladania mieszkania w trakcie budowy budynku, rowniez w celu wstepnego projektu mebli. Przy odbiorze to logiczne ze wezme profesjonalnych ludzi do mierzenia.
Szumik, o kurcze to strasznie szybko! Myslalam ze maj/czerwiec :^ zakladam ze przy oddawaniu mieszkania bedzie milion bledow.

Nie zrozumialas mnie. Mam na mysli, ze niezaleznie jak wymierzysz Ty czy Twoja ekipa od odbioru, to i tak deweloper dokona pomiaru, ktory ostatecznie obowiazuje. Dlatego uwazam, ze wazne jest zeby w umowie zawrzec korekte, ze przy ew nadmetrazu opata nie wyniesie wiecej niz pewna kwota, co uchroni nabywce przed ew wliczeniem powierzchi dodatkowych (garaz, komorka).

Mar G

Postautor: Mar G » 15 gru 2019, 12:54

15 grudnia - kończą wjazdy na osiedle z głównych ulic.
Załączniki
image.jpeg
image.jpeg (46.11 KiB) Przejrzano 5978 razy
image.jpeg
image.jpeg (50.9 KiB) Przejrzano 5978 razy
image.jpeg
image.jpeg (60.2 KiB) Przejrzano 5978 razy

Nowy

Postautor: Nowy » 16 gru 2019, 11:34

Mar G pisze:15 grudnia - kończą wjazdy na osiedle z głównych ulic.

To jeszcze tylko czekać na zagospodarowanie terenu, przydałoby się trochę zieleni, jakieś drzewka już trochę podrośnięte.

ennyo

Postautor: ennyo » 21 gru 2019, 8:53

Zdecydowanie przydałyby się drzewka! Liczę na to, że w kwestii zieleni nie będzie zaskoczenia i teren osiedla zostanie zagospodarowany tak, jak na wizualizacji, bo to ogrodzenie średnio wygląda :?
Czy ktoś z Was miał okazję wstąpić do budynku nr 52? Umowa podpisana, a nadal nie widziałam docelowego mieszkania.
Jakieś przecieki o terminie zakończenia inwestycji? Trudno zaplanować prace wykończeniowe bez konkretnych terminów.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”