Czyżewskiego 1 Kraków Łobzów opinie i forum od Convector Development

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
matut

Re: Czyżewskiego 1 Kraków Łobzów opinie i forum od Convector Development

Postautor: matut » 17 paź 2017, 12:48

Byłem wieczorem około godziny 20:00 (poza godzinami szczytu) na spacerze w okolicach inwestycji Czyżewskiego 1 i poniżej dzielę się z wami spostrzeżeniami:
- od strony torów oraz ulicy Radzikowskiego słychać bardziej niż pociągi, samochody przejeżdżające ul. Radzikowskiego, słychać również zapowiadane pociągi, (z tego co mi wiadomo, gdy ruszy rozbudowa SKM, pociągi mają tam jeździć co 10-15 minut, na plus transport na duży minus ciągły hałas...),
- od strony ul . Czyżewskiego w budowie drugi pas ruchu w stronę wiaduktu, jeden budynek dosłownie stoi kilka metrów od ulicy,
Rozumiem, iż ze względu na remonty przejazdów ruch jest wzmożony ale po ich zakończeniu zapewne się nie zmieni ze względu na kończące się pobliskie inwestycje jak np"5 dzielnica"
Podsumowując do wczoraj rozważałem tam zakup mieszkania, dzisiaj mam duże wątpliwości i chyba poczekam na rozwój sytuacji i zakończenie inwestycji. Cena musiałaby być zdecydowanie w granicach 6500-6700 zł/m2 za 3 pokoje 53 m2 żebym się na nią zdecydował.
Henio rozumiem, iż twój komentarz jest sarkastyczny, jeżeli kupiłeś lub negocjowałeś cenę to zdradź jaką ofertę od nich dostałeś.

pozdro

Postautor: pozdro » 19 paź 2017, 17:30

Tam serio wycieli drzewa i budują 2 pas ruchu? Po co? Na wizualizacjach jest parking naziemny przed budyniem. Jesteś pewny, że to będzie drugi pas ruchu? Serio? To by musieli tunel poszerzyć, ale po co? Gdzie te auta potem tam na Wybickiego wyjadą. Jak by to była prawda to jakiekolwiek poszerzenia są tam nonsensowne. Osobiście też bym wolał Lokalizacje od strony torów kolejowych. Bo pewnie będą ekrany akustyczne po modernizacji. Czyli zostaną tylko pociągi raz na 10 min w szczycie i 20 min poza szczytem Zawsze lepszy hałas raz na 10 min niż ciągły z ulicy.

Sa natomiast inne problemy, od południa ulica z dużym hałasem, od północy tory kolejowe z hałasem z pociągów no i ekspozcyja północna bez słońca. Od wschodu skrzyżowanie, od zachodu hałas z ulicy + pociągi. Podsumowując. za 7000zł/m2 się nie opłaca lepsza 5 dzielnica. Za 5900zł/m2 można rozważyć pod inwestycje.

pozdro

Postautor: pozdro » 19 paź 2017, 17:32

pozdro pisze:Tam serio wycieli drzewa i budują 2 pas ruchu? Po co? Na wizualizacjach jest parking naziemny przed budyniem. Jesteś pewny, że to będzie drugi pas ruchu? Serio? To by musieli tunel poszerzyć, ale po co? Gdzie te auta potem tam na Wybickiego wyjadą. Jak by to była prawda to jakiekolwiek poszerzenia są tam nonsensowne. Osobiście też bym wolał Lokalizacje od strony torów kolejowych. Bo pewnie będą ekrany akustyczne po modernizacji. Czyli zostaną tylko pociągi raz na 10 min w szczycie i 20 min poza szczytem Zawsze lepszy hałas raz na 10 min niż ciągły z ulicy.

Sa natomiast inne problemy, od południa ulica z dużym hałasem, od północy tory kolejowe z hałasem z pociągów no i ekspozcyja północna bez słońca. Od wschodu skrzyżowanie, od zachodu hałas z ulicy + pociągi. Podsumowując. za 7000zł/m2 się nie opłaca lepsza 5 dzielnica. Za 5900zł/m2 można rozważyć pod inwestycje.

Z drugiej strony lepiej brać od ulicy bo zakładając, że będą za 10 lat auta elektryczne to hałas będzie mniejszy. Dodatkowo jest szansa, że się okolica trochę obuduje w stronę Głowackiego i wtedy zwiększy się zatłoczenie na ulicy. Czyli auta jak będą stały w korku i będa elektryczne to nie będą hałasować.

Henio

Postautor: Henio » 20 paź 2017, 18:39

:o
Ostatnio zmieniony 08 lis 2017, 14:30 przez Henio, łącznie zmieniany 3 razy.

pozdro

Postautor: pozdro » 20 paź 2017, 19:19

Problem w tym, że na nowa5dzielnica.pl masz to samo tylko bez uciążliwości. No i na AGH (Kawiory) to nie trzeba brać autobusu wystarczy na piechotę w 15min. Wavelo pod blokiem i inne bajery :) Jakby tam jeszcze w parterze Lidla otwarli to by była masakra :D

pozdro

Postautor: pozdro » 20 paź 2017, 19:33

Tak na marginesie co się dzieje z wroclawska79.pl bankrutuja czy jak bo puki co partery zbudowali, w tym samym czasie gdzie indziej w okolicy po 6 pięter już.

fufel_17

Postautor: fufel_17 » 25 paź 2017, 21:28

Zastanawiam się nad tymi mieszkaniami, głównie nad budynkiem B.

Co sądzicie o bliskości PKP? Dzisiaj tam byłem i słychać jak przejezdza pociag. Nie będzie sie to nioslo do mieszkania/po bloku?
Lokalizacyjnie fajna inwestycja i jak skoncza to bedzie super !

pozdro

Postautor: pozdro » 26 paź 2017, 16:13

Jak chcesz miec spokoj to wez sobie nowa 5 dzielnice budynek eiffage a2 chyba to jest, ten co nie jest osloniety zbytnio, ma ekspozycje poludniowa, dalej od ulicy, a jednoczesnie dobre widoki, lepsza lokalizacja, od torow nieco dalej, do pkp lobzow tez blisko. No i blizej 700m do centrum Krakowa. Cena podobna.

Dumel

Postautor: Dumel » 05 lis 2017, 20:02

Witam... ja kupiłem tam 2 mieszkania.. jeżeli chodzi o negocjacje to bardzo krucho to idzie... i o rabatach typu 5% można zapomnieć. . :( miejsce parkingowe mają w bardzo dobrej cenie i to chyba tyle jeżeli chodzi o promocję. . udało mi się tez zajrzeć do środka i widzialem ze instalacje sanitarne montuja renomowanych producentów typu pexy vavina a nie jakaś chinszczyzna.. okna są z pakietem trójszybowym tak ze o hałas się nie martwię ja mam mieszkania od strony jednostki.. jest to centrum Krakowa tak ze nie ma się co spodziewać ciszy jak na wsi poza miastem tu liczy się lokalizacja a PKP lobzow to dla mnie jak najbardziej na +.. ogólnie jak do tej pory jestem zadowolony z developera zobaczymy jak będzie dalej..:) :D myślę że na głowę nam ciekło nie będzie jak w podobnych inwestycjach w okolicy.. :) pozdrawiam

pozdro

Postautor: pozdro » 05 lis 2017, 23:21

No tak tylko jak masz wybierać w centrum w ciszy i w centrum przy skrzyżowaniu i torach kolejowych to lepiej wybrać w centrum w ciszy, czyli 2 linie zabudowy budynek A2 Nowa 5 Dzielnica. Jeszcze pytanie gdzie w Krakowie jest centrum? Kościół Mariacki? Rondo Mogilskie? Rondo Grzegórzeckie? Rondo Grunwaldzkie? Rondo Mateczne? Wawel? Kazimierz? Plac Bohaterów Getta? ciężko to określić. okolice Wrocławskiej są spoko jak chce się dostać na AGH i ewentualnie wynająć anglikom, żeby mogli się szybko rozpakować z lotniska i pojechać na Kazimierz pociągem wypić. Tylko potem problem jak posprzątać po żygającym angliku na klatkach schodowych. Tubylcy mogą mieć z tym problem. :D

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”