Tertio Zapolskiej Kraków / deweloper Gama-M (ul. Gabrieli Zapolskiej) - opinie na forum
Re: Tertio Zapolskiej Kraków / deweloper Gama-M (ul. Gabrieli Zapolskiej) - opinie na forum
Porownujecie PRL style betoniarnie z setkami mieszkan na wynajem do niewielkich inwestycji 

Re: Tertio Zapolskiej Kraków / deweloper Gama-M (ul. Gabrieli Zapolskiej) - opinie na forum
A co to niby za park tam jest przy tej Zapolskiej co się deweloper na stronie chwali? Rzadko tam bywam ale jakoś nie kojarzę. Warty uwagi? Ta inwestycja to jest taki Kobi House ruczajowy. W dotychczas lokalizacji porządnej ale średniej w...y ceny super premium jadąc na kameralności i jakoś to będzie.
Doskonale to ująłeś. Celuj w Ruczaj zostaw to tutaj innym.
Kaczka pisze:realista pisze:Kaczka pisze:A niby po ile by miały być?
W tym miejscu bez względu na standard budynku 16k to max więc deweloper zbyt beztrosko podszedł do tematu i zakładam że to jedna z niewielu inwestycji która się szybko lub w ogóle nie sprzeda, no chyba że za 3 lata gdy średnie ceny dogonią ten poziom
A wiesz, że ulice obok 16k za 100 metrowe to było 2 lata temu ?! I szybko zeszły.
Najwyraźniej nie wiesz..
niespecjalnie mam pamięć do inwestycji dedykowanych dla naiwnych, także jeśli nawet słyszałem to drugim uchem wyleciało
wiele wskazuje, że tutejsza inwestycja ma te same znamiona stąd zapewne znów w kręgu twoich zainteresowań
wiem natomiast że ulicę obok (bardziej cywilizowaną, nie pachnącą aż tak bardzo zurbanizowaną wsią) w zeszłym roku sprzedawali nowe mieszkania po 9 tys., także to najlepiej świadczy o wartości tamtejszych gruntów i ich wątpliwej ekskluzywności na tle innych miejsc w Krakowie, gdzie niekiedy zasadnie wołają 20 tys.
lubię takie "prestiżowe" inwestycje, w których nawet balkony na ostatnich piętrach nie mają zadaszenia, a o pozostałych bzdurach jakie wypisane są na stronie lepiej nawet nie wspominać... mieszkania dedykowane dla smart home, deweloper przygotował 'miejsce na instalację i aplikację'

układy mieszkań takie, że popłakać się można, tak tragiczne że nawet deweloper nie podaje powierzchni poszczególnych izb

ale co tam takie pierdoły, hitem jest ilość wind (mianowicie 1 - słownie jedna) na wszystkie te mieszkania

a to tylko kwiatki widoczne w ciągu 5 minut straconego czasu na przeglądanie tej oferty
Mnie sam projekt się podoba, taki niski bloczek, z dużymi przeszkleniami, jeszcze jeżeli ta elewacja będzie miała taką fakturę przestrzenną, to bardzo spoko. Nad balkonami chyba też jakiś system wysuwanych markiz nad balkonami, choć nie ma daszków nad nimi.

Wizualizacja: deweloper Gama-M
Za to, jak pisał ktoś powyżej, przygotowane miejsce pod system smart home, to jakiś śmiech na sali, mogli założyć jakiś faktycznie, po sąsiedzku chyba Echo Investment coś tam zakładało już. A tu, że miejsce przewidzieli, jakby go sobie ktoś sam nie mógł znaleźć, gdyby chciał założyć. Albo z tą klimatyzacją, spoko by było, gdyby była jakaś centralna instalacja klimatyzacji, z dużą jednostką na dachu, albo kilkoma, a tu to też jakaś taka korzyść dosyć iluzoryczna. Ale może nie będzie agregatów na balkonach i elewacji.
Sama lokalizacja jakoś specjalnie mnie nie urzeka, nie żebym uważał, że jest zła, ale wg mnie to ceny nieadekwatne, bo też nie jest to jakieś wyjątkowe miejsce. Trochę współczesnej, bardzo gęstej zabudowy z dużymi wybetonowanymi przestrzeniami, trochę domów jednorodzinnych, trochę starych bloków z wielkiej płyty. Na plus tramwaj i Młynówka (choć nie wiem jak tam jest z dojściem do niej od tej strony), ale nie wiem czy to uzasadnia taką cenę. Zobaczymy, jak się będzie sprzedawało.

Wizualizacja: deweloper Gama-M
Za to, jak pisał ktoś powyżej, przygotowane miejsce pod system smart home, to jakiś śmiech na sali, mogli założyć jakiś faktycznie, po sąsiedzku chyba Echo Investment coś tam zakładało już. A tu, że miejsce przewidzieli, jakby go sobie ktoś sam nie mógł znaleźć, gdyby chciał założyć. Albo z tą klimatyzacją, spoko by było, gdyby była jakaś centralna instalacja klimatyzacji, z dużą jednostką na dachu, albo kilkoma, a tu to też jakaś taka korzyść dosyć iluzoryczna. Ale może nie będzie agregatów na balkonach i elewacji.
Sama lokalizacja jakoś specjalnie mnie nie urzeka, nie żebym uważał, że jest zła, ale wg mnie to ceny nieadekwatne, bo też nie jest to jakieś wyjątkowe miejsce. Trochę współczesnej, bardzo gęstej zabudowy z dużymi wybetonowanymi przestrzeniami, trochę domów jednorodzinnych, trochę starych bloków z wielkiej płyty. Na plus tramwaj i Młynówka (choć nie wiem jak tam jest z dojściem do niej od tej strony), ale nie wiem czy to uzasadnia taką cenę. Zobaczymy, jak się będzie sprzedawało.
Tertio Zapolskiej Kraków / deweloper Gama-M
Na Bronowicach wpychają kolejny skromny bloczek zapolskiej.pl/apartamenty
Ceny: 19 800zł - 20 800zł. Dużo, ale za taką lokalizację to chyba nie ma się co dziwić. Ze zdjęć bardzo ładna elewacja.
Ceny: 19 800zł - 20 800zł. Dużo, ale za taką lokalizację to chyba nie ma się co dziwić. Ze zdjęć bardzo ładna elewacja.
Re: Tertio Zapolskiej Kraków / deweloper Gama-M
Serio mam nadzieje ze chociaz czesc ludzi ma odrobine rozumu i odpuszcza sobie kupowanie takiego szitu w takich cenach co pozwoli na zatrzymanie trendu wzrostowego
LQS pisze:Serio mam nadzieje ze chociaz czesc ludzi ma odrobine rozumu i odpuszcza sobie kupowanie takiego szitu w takich cenach co pozwoli na zatrzymanie trendu wzrostowego
Amen.
Ale na brak głupoty w naszym chwalebnym narodzie bym nie liczył, wystarczy przeczytać jak tutaj prognozują ceny i cieszą się jak głupi do sera że na zadupiu jest jeszcze 1 z przodu co pozwoli skorzystać z kredyciku dla socjali.
A tak w ogóle to temat o tym już jest i wykazano w nim że luksus to tylko z nazwy.
Lokalizacja prestiżową to ceny adekwatne. Zreszta to dopiero dziura w ziemi lub nawet power point. Jak będą kończyć to te ceny 21k/m2 nie będą was dziwić. Za 2-3 lata ceny mieszkań w Krakowie napewno wzrosną o kolejne 30-40%
A nie wydaje wam się, że problemem nie jest to, że coś kosztuje 20 tys. za metr, tylko co kosztuje tyle na tle rynku?
Co będzie za 3-4 lata tego nikt nie wie, ale to ile kosztuje dzisiaj pieniądz każdy widzi i może ocenić czy coś jest tyle warte czy nie.
Te Tertio na pewno nie, bo to zwykły podrabianiec udający inwestycję premium.
Ja tylko przypomnę, że ulicę obok tej "prestiżowej" lokalizacji są nowe wykończone w wysokim standardzie mieszkania ofertowo po 15-18k (realnie 14k bo sam kupowałem niedawno) z widokiem na cały Kraków gotowe już teraz a nie za 2-3 lata.
p.s. znajomy Szwab mówił to samo co pan wyżej w zeszłym roku, wczoraj mi płakał przez telefon, że jego majątek, który cały ma w mieszkaniach, stopniał o 30% od początku roku. Także ostrożnie używałbym słowa na pewno.
viewtopic.php?t=13836
Co będzie za 3-4 lata tego nikt nie wie, ale to ile kosztuje dzisiaj pieniądz każdy widzi i może ocenić czy coś jest tyle warte czy nie.
Te Tertio na pewno nie, bo to zwykły podrabianiec udający inwestycję premium.
Ja tylko przypomnę, że ulicę obok tej "prestiżowej" lokalizacji są nowe wykończone w wysokim standardzie mieszkania ofertowo po 15-18k (realnie 14k bo sam kupowałem niedawno) z widokiem na cały Kraków gotowe już teraz a nie za 2-3 lata.
p.s. znajomy Szwab mówił to samo co pan wyżej w zeszłym roku, wczoraj mi płakał przez telefon, że jego majątek, który cały ma w mieszkaniach, stopniał o 30% od początku roku. Także ostrożnie używałbym słowa na pewno.
viewtopic.php?t=13836
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”