Bonarka - Living infrastruktura osiedla

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
bon

Re: Bonarka - Living infrastruktura osiedla

Postautor: bon » 22 mar 2022, 12:38

kokos pisze:
orlando pisze:A z tą kładką rowerową to jakieś bardziej potwierdzone informacje? Jak w ogóle okolica pod tym względem wygląda? Wiem, że na samym osiedlu mają być stojaki na rowery.

Potwierdzona o tyle, że ta kładka ma powstać i robiony jest już jakiś projekt. Natomiast razie nie ma kasy na samą realizację (wiem, że kładka została zgłoszona przez miasto do PKP do jakiegoś programu Kolej+, ale nie wiem czy udało się coś wskórać).

W którym miejscu dokładnie miałaby zostać wybudowana ta kładka rowerowa?

kokos

Postautor: kokos » 22 mar 2022, 13:04

bon pisze:
kokos pisze:
orlando pisze:A z tą kładką rowerową to jakieś bardziej potwierdzone informacje? Jak w ogóle okolica pod tym względem wygląda? Wiem, że na samym osiedlu mają być stojaki na rowery.

Potwierdzona o tyle, że ta kładka ma powstać i robiony jest już jakiś projekt. Natomiast razie nie ma kasy na samą realizację (wiem, że kładka została zgłoszona przez miasto do PKP do jakiegoś programu Kolej+, ale nie wiem czy udało się coś wskórać).

W którym miejscu dokładnie miałaby zostać wybudowana ta kładka rowerowa?

Kładka ma być kontynuacją tej, która powstała nad torami przy stacji Bonarka. Miałaby iść dalej nad ul. Tischnera ze zjazdem (windą) na ul. Łagiewnickiej/ Hodura.

bon

Postautor: bon » 11 kwie 2022, 10:33

kokos pisze:Kładka ma być kontynuacją tej, która powstała nad torami przy stacji Bonarka. Miałaby iść dalej nad ul. Tischnera ze zjazdem (windą) na ul. Łagiewnickiej/ Hodura.

Dzięki za info., choć przyznam, że nie bardzo mogę sobie to wyobrazić, jaka taka kładka miałaby przebiegać. Masz może jakąś wizualizację albo wstępny projekt?

JanuszBiznesu

Postautor: JanuszBiznesu » 11 kwie 2022, 11:43

Sprzedaż stoi czy mi się wydaje? W czasach kiedy wszystko schodzi na etapie dziury w ziemi to chyba troche dziwne?

kokos

Postautor: kokos » 11 kwie 2022, 12:23

bon pisze:
kokos pisze:Kładka ma być kontynuacją tej, która powstała nad torami przy stacji Bonarka. Miałaby iść dalej nad ul. Tischnera ze zjazdem (windą) na ul. Łagiewnickiej/ Hodura.

Dzięki za info., choć przyznam, że nie bardzo mogę sobie to wyobrazić, jaka taka kładka miałaby przebiegać. Masz może jakąś wizualizację albo wstępny projekt?

Tutaj jest jakiś wstępny projekt sprzed kilku lat:
https://ztp.krakow.pl/rower/audyty/audy ... ow-bonarka

Hextor

Postautor: Hextor » 12 kwie 2022, 15:03

JanuszBiznesu pisze:Sprzedaż stoi czy mi się wydaje? W czasach kiedy wszystko schodzi na etapie dziury w ziemi to chyba troche dziwne?

Skąd pomysł, że wszystko schodzi na etapie dziury w ziemi? Tak było jeszcze 3 miesiące temu, ale teraz jest zastój. Coraz mniej się sprzedaje.

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 06 wrz 2022, 13:16

Hextor pisze:
JanuszBiznesu pisze:Sprzedaż stoi czy mi się wydaje? W czasach kiedy wszystko schodzi na etapie dziury w ziemi to chyba troche dziwne?

Skąd pomysł, że wszystko schodzi na etapie dziury w ziemi? Tak było jeszcze 3 miesiące temu, ale teraz jest zastój. Coraz mniej się sprzedaje.

Zgadza się, na etapie dziury w ziemi, to schodziło wszystko kilka lat temu. Teraz sporo jest na rynku mieszkań w blokach już skończonych - płacisz, odbierasz klucze i zaczynasz wykończeniówkę. Coś co jeszcze niedawno było nie do pomyślenia.

neo

Postautor: neo » 26 lut 2023, 9:56

kokos pisze:Tutaj jest jakiś wstępny projekt sprzed kilku lat:
ztp.krakow.pl/rower/audyty/audyt/budowa-kladki-pieszo-rowerowej-na-stacji-kolejowej-krakow-bonarka

Sporo by zmieniła taka kładka w tej okolicy, choć i ta, która jest, to już sporo dobrej roboty zrobiła. Ciekawe czy realnie jest wybudowanie tego w jakiejś dającej się przewidzieć perspektywie.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”