Vidok Residence Trzebinia (k. Krakowa) - opinie na forum
Re: Vidok Residence Trzebinia (k. Krakowa) - opinie na forum
zerknąłem z ciekawości na układy mieszkań, zwłaszcza tych większych, jestem pewien, że architekt i inwestor zażywają jakieś środki niedozwolone.I to w dużych ilościach.
adam123 pisze:zerknąłem z ciekawości na układy mieszkań, zwłaszcza tych większych, jestem pewien, że architekt i inwestor zażywają jakieś środki niedozwolone.I to w dużych ilościach.
faktycznie dosyc oryginalne uklady maja te najwieksze mieszkania, masz jakies "najlepsze" rozwiazania?
mnie urzekl ten uklad: https://osiedlevidok.com.pl/images/LIST ... Ic-1.1.pdf
Vidok Residence Młoszowa / Trzebinia (k. Krakowa) - opinie na forum
Chyna zmienił się mocno koncept tego osiedla, wizualizacje noe wyglądają już tak ładnie, jak ta wcześniej. Co więcej nie piszą już też, że to Trzebinia, tylko bardziej akcentują, że Młoszczowa, a na stronie dodali spory kawałek tekstu, że inwestycja jest poza obszarem szkód górniczych. Chyba te dziury pojawiające się w Trzebinii kiepski PR zrobiły okolicy.
Deweloper ogłosił kolejny etap inwestycji - wyświetlają mi się takie reklamy. Mieszkania 36-69m2 ceny poniżej 8tys/m2. Oddał już 2 etapy. Co sądzicie o tej inwestycji/lokalizacji. Czas dojazdu PKP z Trzebini do Krakowa to nawet 23min. Szybciej niż z Nowej Huty do Centrum.
Na stronie osiedlevidok.com.pl mają jeszcze kilka dostępnych mieszkań do odbioru po 7600zł/m2. W porównaniu do oddalonych o 10 min Krzeszowic ta cena wydaje się być śmieszni niska. Zna ktoś kogoś kto kupił na tym osiedlu mieszkanie?
mieszko33 pisze:Na stronie osiedlevidok.com.pl mają jeszcze kilka dostępnych mieszkań do odbioru po 7600zł/m2. W porównaniu do oddalonych o 10 min Krzeszowic ta cena wydaje się być śmieszni niska. Zna ktoś kogoś kto kupił na tym osiedlu mieszkanie?
cena jest raczej średnia lub średnia-wyższa, w niewiele dalej oddalonym Jaśle ceny są po 5600zł/m2
a bajki że z tej Trzebini można szybciej dojechać niż z Nowej Huty to można pod poduszki włożyć
najpierw trzeba dojść w 45 minut na dworzec PKP, poczekać na pociąg, jechać pociągiem 35 minut, i po jakiejś półtorej godziny jesteśmy w Krakowie
Od kiedy to Jasło jest pod Krakowem? Wystarczy 10sek żeby zweryfikować że z Trzebini PKP jedzie 20 min a z Jasła prawie 3h. To tak jakby porównywać ceny działek budowlanych pod Krakowem i Białymstokiem. Bez sensu
psiapulo pisze:Od kiedy to Jasło jest pod Krakowem? Wystarczy 10sek żeby zweryfikować że z Trzebini PKP jedzie 20 min a z Jasła prawie 3h. To tak jakby porównywać ceny działek budowlanych pod Krakowem i Białymstokiem. Bez sensu
w przeciwieństwie do Ciebie zweryfikowałem w google zamiast opowiadać bajki, z Trzebini jedzie się 35 min pociągiem, od dworca do tej inwestycji jest dodatkowe 45 min marszu
nie wiem czy w ogóle z Jasła jeżdżą pociągi, ale żeby dostać się do Krakowa potrzeba półtorej godziny, tyle samo co z tej inwestycji w Trzebini
i Trzebinia nie jest pod Krakowem tylko pod Chrzanowem
Jesteś wybitnym fact checkerem. Poniżej masz czas przejazdu ze str PKP. Dojazd na stację z osiedla to 5 min samochodem i tam sie go zostawia tak to działa.
To w ogóle nie był temat do rozważań. Tylko czy osiedle jest ok? I jak się tam mieszka. Ale Ty tego nie wiesz więc ta dyskusja logistyczno transportowa sensu nie ma.
To w ogóle nie był temat do rozważań. Tylko czy osiedle jest ok? I jak się tam mieszka. Ale Ty tego nie wiesz więc ta dyskusja logistyczno transportowa sensu nie ma.
- Załączniki
-
- Screenshot_20260402_184141_Chrome.jpg (43.87 KiB) Przejrzano 653 razy
twój screen jest z wyszukiwarki inter city, jeździ rzadziej, ma dużo droższe bilety, a jedzie szybciej tylko dlatego że się zatrzymuje mniej razy po drodze, wysiądziesz dopiero na dworcu, kompletnie bez sensu
tak wygląda połączenie z tym miejscem

i jaki sens ma kupowanie mieszkania na jakimś wygwizdowie i dojeżdżanie codziennie do dworca PKP własnym autem? W takiej sytuacji kupuje się dom
tak wygląda połączenie z tym miejscem

i jaki sens ma kupowanie mieszkania na jakimś wygwizdowie i dojeżdżanie codziennie do dworca PKP własnym autem? W takiej sytuacji kupuje się dom
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”