fjrc pisze:Jeszcze wpadła mi do głowy inwestycja przy Wita Stwosza.
wita.archicom.pl/mieszkaniaDaj znać co rozważasz w tej cenie bo temat to bardzo dobra zagwozdka!
Może jeszcze ktoś wpadnie na jakąś inwestycję. Chętnie zobaczę

I jak ktoś wcześniej napisał, gdzie są ci wszyscy eksperci od tanich mieszkań w Krakowie z rynku deweloperskiego? Halo?

Dąbrowskiego odrzuciłam od razu ze względu na najbliższą okolicę, rzekłabym o najwyższym zagęszczeniu ruder, wydaje mi się tam po prostu brudno, mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam.
Będąc w Krakowie parę tygodni temu oczywiście oglądnęłam również ten teren przy ul. Wita Stworza. Hines Rakowicka wygląda dla mnie bardzo w porządku, natomiast im dalej w stronę al. 29 Listopada tym gorzej, może dlatego, że to dzikie tereny, póki co, ale estakada jakoś mocno psuje wrażenie z pobytu tam. Miałam wrażenie, że bardzo ciężko o swobodę poruszania się tam, wyjazdów itp., natomiast to co odrzuciło mnie to układy mieszkań dwupokojowych, może w następnych etapach będzie lepiej, tylko w biurze nie chcieli powiedzieć kiedy one się pojawią, ani w jakiej kolejności, może dlatego, że najpierw chcą najgorsze mieszkania sprzedać.
Dziękuję Panu raz jeszcze za zainteresowanie wątkiem. Myślałam, że to ze względu na moją nieznajomość rynku, trudno o jakiś sensowny wybór, ale widzę, że problemem jest mała podaż i nawet trochę po głowie chodzą mi mieszkania "używane", np. po 2015 r.
W gwoli ścisłości - mieszkanie dwupokojowe w moim mniemaniu to 35-50 m2, budżet czy metraż można nieco nagiąć, jeśli będzie warto, lokalizacji już nie.