Drodzy Forumowicze, zapewne większość z Was jest na bieżąco z krakowskim rynkiem nowych mieszkań, dlatego proszę Was o pomoc/wskazówki.
Poszukuję mieszkania 2-pokojowego, dobrze skomunikowanego, gdzie jest dużo usług w pobliżu, generalnie im bliżej centrum tym lepiej, jednak zależy mi by było to mieszkanie nowe (lub w stanie deweloperskim) lub w budowie już rozpoczętej. Mój budżet to 22 tys. za m2.
Wracam z emigracji i chciałabym w najbliższych dniach/tygodniach dokonać zakupu, mając w perspektywie, że znów będę musiała wyjechać i być może wynajmować mieszkanie.
Marzy mi się coś a'la Browar Lubicz, no ale to chyba dziś nierealne?
Byłabym wdzięczna za wszystkie wskazówki. Bo dość żmudnych jak na moje możliwości poszukiwaniach w Internecie zainteresowały mnie (kolejność przypadkowa):
- Palladio Cieszyńska (ma swoje minusy jak chociażby pobliska nieciekawa zabudowa).
- Cordia Craft (perspektywa akademiku dla bogatych mnie nie przeraża, bardziej ta betonoza najbliższego otoczenia),
- Wiślane Tarasy 2.0 ostatni etap (coś wydłuża się rozpoczęcie sprzedaży)
- ...?
Nowe mieszkanie w Krakowie do 22 tys. za m2
Re: Nowe mieszkanie do 22 tys. za m2
Wiślanych nowego etapu w tej cenie nie dostaniesz, znaczy... dostaniesz ale to będą najgorsze usytuowane mieszkania praktycznie bez dostępu słońca, a sprzedaż ma ruszyć za 3 miesiące, więc jeszcze poczekasz.
Cordia Craft odradzam, bo to będzie męczarnia ze studentami, mimo że lokalizacja super!
W tej cenie polecałbym:
Młyny Mogilska
Mateczniq Murapol
Dąbrowskiego Archicom
Ekopark Bona
Ekopark Vido
Cordia Craft odradzam, bo to będzie męczarnia ze studentami, mimo że lokalizacja super!
W tej cenie polecałbym:
Młyny Mogilska
Mateczniq Murapol
Dąbrowskiego Archicom
Ekopark Bona
Ekopark Vido
Libra Residence,
Bas Kra pisze:Libra Residence,
O tak! Libra jest perfekcyjna jeśli chodzi o ww. wymagania, natomiast myślę, że teraz będzie w okolicy 30k.
Może Kołłątaja 12?
kollataja12.pl
kollataja12.pl
fjrc pisze:W tej cenie polecałbym:
Młyny Mogilska
Mateczniq Murapol
Dąbrowskiego Archicom
Ekopark Bona
Ekopark Vido
Młyny Mogilska wydaje mi się za daleko od centrum, to samo Vido, generalnie okolice Parku Lotników to dla mnie już Nowa Huta, przynajmniej ja mając swoje lata tak to postrzegam. Mateczniq nie do końca mnie przekonuje, to już dla mnie Ruczaj i zauważyłam, że naprzeciwko hotelu forum coś się zaczyna budować, może tam?
Bona...

fjrc pisze:Cordia Craft odradzam, bo to będzie męczarnia ze studentami, mimo że lokalizacja super!
Szukałam w Riverside, ale nikt nie sprzedaje, to chyba najlepsze osiedle w okolicy, a te inwestycje przy betoniarni to chyba mniej opłacalne jeśli są w podobnej cenie?
fjrc pisze:Może Kołłątaja 12?
kollataja12.pl
Nie chciałabym wyjść na malkontenta, bo lokalizacja bardzo fajna, ale wydaje się to ze względu na zabudowę dość ponura uliczka. To chyba jakaś odnowiona po prostu kamienica. Ja lubię generalnie jak w pobliżu dużo się dzieje, jest ruch, sklepy, kawiarnie, to mi nie przeszkadza, bo w Berlinie mieszkam przy takiej ulicy. Ale dzięki za tak wiele propozycji.
Bas Kra pisze:Libra Residence,
Niestety ceny dwupokojowych to 28 tys. znacząco przekrocza budżet, chyba, że można liczyć na takie rabaty przy stojących już budynkach czekających na kupujących długo?
dabska pools
Może coś na portowej? Niedaleko Cordi buduje się Matexi, YIT, Casa Feliz.
pawelgok pisze:Może coś na portowej? Niedaleko Cordi buduje się Matexi, YIT, Casa Feliz.
Wspominałam o tym, że wydają się to być znacznie gorzej położone w okolicy inwestycje względem wspomnianej przeze mnie inwestycji Craft Zabłocie, zgadza się? Tylko jak już pisałam, to bloczek, który wygląda jakby był postawiony na parkingu sąsiedniego klastra i to mnie przede wszystkim zniechęca. Idealna lokalizacja dla mnie to obręb II obwodnicy i Wisły na południu, ale widzę, że poniżej 25 tys. za metr 2-pokojowe już ciężko...
fjrc pisze:O tak! Libra jest perfekcyjna jeśli chodzi o ww. wymagania, natomiast myślę, że teraz będzie w okolicy 30k.
43 metry 1 191 575.
Btw - przecież autorka nie napisała ile metrow. Moze 100 metrów po 22 t, niech se podzieli przez inna cenę
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”