Chyba rusza budowa kolejnego osiedla mieszkaniowego przy ul. Glogera w Krakowie, tym razem pod numerem 32, a deweloperem ma tu być Realimpex. Ktoś ma więcej informacji? Co myślicie o lokalizacji? Ktoś widział jakieś wizualizacje?
biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/ulica-glogera-inwestycje-po-sasiedzku-zdjecia_52932.html
Glogera 32 Kraków od Realimpex - informacje i opinie na forum
-
Re: Glogera 32 Kraków od Realimpex - informacje i opinie na forum
Jest już strona internetowa inwestycji, z rozkładami i cenami
Mnie nic nie porwało, ot kolejne klocki w sporej cenie, małe balkony i nieustawne aneksy (chyba projektant nienawidzi gotować
)

martus9191 pisze:Jest już strona internetowa inwestycji, z rozkładami i cenamiMnie nic nie porwało, ot kolejne klocki w sporej cenie, małe balkony i nieustawne aneksy (chyba projektant nienawidzi gotować
)
To typowe układy pod wynajem na pokoje. Nie tylko mikro aneksiki, ale jeszcze osobne wc o tym świadczy. Dla kogoś szukającego mieszkania pod siebie to jest zupełnie nieustawne w całości.
Ceny dodatkowo jak za tak kiepską lokalizację bardzo wysokie. Ale pewnie i tak się sprzeda, największe mieszkanie 100m już zeszło

martus9191 pisze:Jest już strona internetowa inwestycji, z rozkładami i cenamiMnie nic nie porwało, ot kolejne klocki w sporej cenie, małe balkony i nieustawne aneksy (chyba projektant nienawidzi gotować
)
Podrzucisz link? Mieszkam niedaleko i byłam ciekawa spacerując w okolicy jak to będzie wyglądać.
-
nanu pisze:martus9191 pisze:Jest już strona internetowa inwestycji, z rozkładami i cenamiMnie nic nie porwało, ot kolejne klocki w sporej cenie, małe balkony i nieustawne aneksy (chyba projektant nienawidzi gotować
)
Podrzucisz link? Mieszkam niedaleko i byłam ciekawa spacerując w okolicy jak to będzie wyglądać.
Chyba o tej stronie mowa - glogera32.pl
Niezłe bloczki mają zamiar tam postawić, spoko, że wysokie okna, ale balkony dosyć małe chyba przy tych mieszkaniach są.

Wizualizacja: deweloper Realimpex
Ale z cenami, to nieźle pojechali, bo najdroższe małe mieszkania, to wydatek rzędu 14 750 zł/m2, a największe mieszkania 4-pokojowe najtaniej można kupić w okolicy 12 800 zł/m2. Jeszcze niedawno takie ceny wydawałyby mi się całkowicie odjechane w tej lokalizacji, ale przyznam, że trudno mi powiedzieć, jak dzisiaj mniej więcej kształtują się ceny w danej okolicy.
A sama ulica Glogera, to miejsce jakoś nigdy specjalnie mnie nie pociągało, jeśli chodzi o myślenie o lokalizacji mieszkania dla siebie. Ale może ta okolica jakoś się zmieniła i to miejsce zyskało w ostatnich latach? Co myślicie o Glogera 32 w Krakowie?

Wizualizacja: deweloper Realimpex
Ale z cenami, to nieźle pojechali, bo najdroższe małe mieszkania, to wydatek rzędu 14 750 zł/m2, a największe mieszkania 4-pokojowe najtaniej można kupić w okolicy 12 800 zł/m2. Jeszcze niedawno takie ceny wydawałyby mi się całkowicie odjechane w tej lokalizacji, ale przyznam, że trudno mi powiedzieć, jak dzisiaj mniej więcej kształtują się ceny w danej okolicy.
A sama ulica Glogera, to miejsce jakoś nigdy specjalnie mnie nie pociągało, jeśli chodzi o myślenie o lokalizacji mieszkania dla siebie. Ale może ta okolica jakoś się zmieniła i to miejsce zyskało w ostatnich latach? Co myślicie o Glogera 32 w Krakowie?
jankomuzykanto pisze:nanu pisze:martus9191 pisze:Jest już strona internetowa inwestycji, z rozkładami i cenamiMnie nic nie porwało, ot kolejne klocki w sporej cenie, małe balkony i nieustawne aneksy (chyba projektant nienawidzi gotować
)
Chyba o tej stronie mowa - glogera32.pl
Dzięki wielkie

Cóż, szału nie ma ale jestem pewna, że i tak wszystko ostatecznie sprzeda się. Regularnie spaceruję Glogera i tylko obserwuję jak ludzie wprowadzają się do kolejnych budowanych wokół bloków.
Rzeczywiście balkony i aneksy są ekstremalnie małe... Na kiedy zaplanowane jest zakończenie budowy? Czy orientujecie się jak daleko od bloku będzie przebiegać Trasa Wolbromska? Bloki wydają się być bardzo blisko granicy działki a pomiędzy nimi a Pepco jest działka, na której też, zdaje się, rusza jakaś budowa. Ktoś wie co tam powstanie i jak wysokie będzie?
A ja jestem ciekawa kto buduje i co to będzie też na Glogera ale przed biedronką, naprzeciwko osiedla Dom-Budu (dawniej były tam pola kukurydzy). Ostro ruszyła budowa, dzisiaj udało mi się zobaczyć tablicę ale tylko zdążyłam przeczytać, że budowa budynków mieszkalnych bez nazwy inwestora.
Również widziałam, że coś zaczyna się budować przed Biedronka, ale nie przeczytałam tablicy. Jeśli ktoś tamtędy przechodzi prosimy o wrzucenie zdjęcia 
Wracając do Glogera 32 czy ktoś z tu obecnych kupił już mieszkanie? Czy ceny widoczne na stronie są jakkolwiek negocjowalne?

Wracając do Glogera 32 czy ktoś z tu obecnych kupił już mieszkanie? Czy ceny widoczne na stronie są jakkolwiek negocjowalne?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”