Inwestycja Hynka 64B Kraków - Spółdzielnia Mieszkaniowa Czyżyny opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
megi2

Re: Inwestycja Hynka 64B Kraków - Spółdzielnia Mieszkaniowa Czyżyny opinie i forum

Postautor: megi2 » 02 paź 2017, 18:23

kado3d pisze:Co innego zarząd a co innego zarządca :) Co do tego że SM będzie wpisana do aktu na 3 pierwsze lata jestem pewien na 100%, teraz wszyscy tak robią właśnie po to żeby żadne niepowołane oczy nie miały wglądu w papiery, przeglądy itp itd.

Zarząd powierzony eliminuje istnienie Zarządu i w ten sposób Zarządca w pewnym sensie robi, co chce, oczywiście w ramach zarządu zwykłego. SM ma w tym wielką wprawę. Chętnie podyskutuję na priv. Wpisanie zarządu do aktu notarialnego jest klauzulą abuzywną. A przeglądać dokumenty ma prawo każdy właściciel zgodnie z uwl.
Aha - dla zapewnienia sobie alibi SM wymyśliła radę wspólnoty, tylko ma kłopot z podstawami prawnymi, ale niezorientowanym wmówi wszystko. Polecam lekturę ustawy o własności lokali, bez tego ani rusz, bo wychodzą cuda w dokumentach.
Ostatnio zmieniony 02 paź 2017, 18:33 przez megi2, łącznie zmieniany 1 raz.

kado3d

Re: Inwestycja Hynka 64B Kraków - Spółdzielnia Mieszkaniowa Czyżyny opinie i forum

Postautor: kado3d » 02 paź 2017, 18:29

Super ja też chętnie wymienię poglądy o zarządzaniu i SM ale nie mogę pisać prywatnych wiadomości... nie wiem czemu

violiner

Postautor: violiner » 06 paź 2017, 10:44

Również porozmawiałbym na temat zarządzania SM Czyżyny, ale rzeczywiście nie da się wysyłać prywatnych wiadomości...

kado3d

Postautor: kado3d » 06 paź 2017, 15:34

Hej, zatem piszcie do mnie na kado3d@onet.pl , pozdrawiam

megi2

Postautor: megi2 » 13 sty 2018, 1:05

krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,22880640,spor-wokol-bloku-w-czyzynach-powstal-niezgodnie-z-prawem.html
Nie zdziwię się, gdy się okaże, że z dojazdem przez 64a też coś jest nie tak.

Nowy

Postautor: Nowy » 13 sty 2018, 17:08

A co miałoby być nie tak z dojazdem do budynku spółdzielni przy Hynka 64B, chyba jest wszystko tam zorganizowane tak, jak powinno być, czy nie? Zdaje się, że niektórzy z przyszłych mieszkańców już tam wykańczają mieszkania, jak byłem kiedyś na pasie startowym po zmroku, to w kilku lokalach świeciło się już światło :)

megi2

Postautor: megi2 » 28 sty 2018, 10:08

Popatrzyłam na plan budynku - a gdzie śmietnik?!, bo na planie brak zsypu.
I druga sprawa: głośne wentylatory. Współczuję sąsiadom: nie dość, że huczy miasto, to jeszcze to.

Nowy

Postautor: Nowy » 28 sty 2018, 22:43

Mam wrażenie, że się trochę czepiasz :) Blok faktycznie jest całkiem przeciętny, ale też nigdzie się teraz zsypów nie robi, bo tylko robale się z tego rozchodzą po budynku. Często na parterach są po prostu specjalne pomieszczenia śmietnikowe niepołączone wewnątrz budynku żadnym wejściem. To nie jest złe rozwiązanie. I pokaż mi nowy budynek, na którym dzisiaj nie ma wentylatorów, takie nowe z wentylacją grawitacyjną, to można policzyć na palcach jednej ręki. Inna sprawa, że nie wiem czy w ogóle jest możliwe zrobienie np. wentylacji w garażu podziemnym bez silników elektrycznych i wiatraków :)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”