kazimiera pisze:Szanowny Panie, wietrzenie wszędzie spisku i insynuacji to pewnego rodzaju choroba, ale nie chcę być złośliwa, więc nie będę stawiać diagnozy (chociaż mam w tym pewne niemałe doświadczenie). Uprzejmie proszę o informację w jakich godzinach i dniu powinnam była się zarejestrować, by udzielić skromnej wypowiedzi w temacie, który jest mi o tyle "bliski" iż zahacza o moje pobliskie miejsce pracy w Służbie Zdrowia. Oczywiście "mięsny" to przenośnia, bo jak zapewne Pan wie - będąc mieszkańcem owego - ponownie za przeproszeniem - śmietnika Krakowskiej dzielnicy - przy tamtej ulicy jedyne usługi pełnią akwizytorzy o śniadym kolorze skóry. Podsumowując przepraszam, że przed napisaniem wiadomości, nie wygłosiłam odpowiedniej komparycji.
Z poważaniem.
Niedługo muszę do pracy lecieć ale jeszcze odrobinę czasu mam. Akurat na tyle, że nawet sole litu zdążę łyknąć, żeby nie widzieć za dużo tych spisków

Szkoda, że Pani Kazimiera swoje spostrzeżenia dodaje już praktycznie na ukończeniu inwestycji ale może się to komuś przydać przy ocenie etapu 2. Słyszałem od okolicznych autochtonów, że w okolicy dawniej były bardzo przyjemne stawy kąpielowe, niestety zanikły. Może coś na ten temat wiadomo Pani z dawnych lat pracy? I tak całkowicie serio, nie tylko nie widziałem tu nigdy akwizytora o śniadym kolorze skóry ale nawet tego jebańca listonosza ciężko zobaczyć bo sk....i nie chce się nawet dzwonka używać, przynajmniej u mnie ale może mnie nie lubi. Co do branży medycznej to ona akurat obecnie się tutaj rękami i nogami pcha co powinno być osobie będącej w temacie znajome. Tak jak z Nowej Huty Tauron Arena zrobiła premium, tak z tutejszej wioski szpital i te jakieś budowy przy farmacji robi bo ja wiem, powiedzmy, że cenowo Bochenka. Też w Pani ocenie ta sama marna dzielnica ale kilometr już bliżej mitycznego rynku gdzie jak wiadomo każdy szanujący się krakus musi codziennie zjeść obwarzanka. Krąży też taka legenda, miejski mit, że niby przy dawaniu kasy na szpital dziecięcy (pewnie tutaj Pani pracowała bo przecież ten nowszy to w dawnych czasach nie istniał

) amerykanie zlecili badania powietrza i im wyszło, że tutejsze podgrodzie ma je najlepsze w całym Krakowie. No ale od tego czasu troszkę tych lasów przetrzebili ale i tak ich w koło, a szczególnie przy tej inwestycji sporo zostało.
Muszę też przyznać, że zmiana stylu pisania aby nie odpowiadał dotychczasowym tutejszym ancymonom całkiem, całkiem.