Nowy Horyzont Kraków (Os. Na Wzgórzach 15D-E) od Start deweloper - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
fredo

Re: Nowy Horyzont Kraków (Os. Na Wzgórzach 15D-E) od Start deweloper - opinie na forum

Postautor: fredo » 06 lip 2023, 15:37

Krzysiek1111 pisze:Wszystkie mieszkania, nawet te najmniej atrakcyjne, kosztują powyżej 10000 zł/m2 (najtańsze mieszkanie 15D/28, parter, z małym ogródkiem, ekspozycja pn-zach: 10200 zł/m2). Czyli w ostatnim miesiącu ceny wzrosły ok. 1200 zł/m2 - ponad 10%. Ciekawe, czy to już koniec podwyżek w tym roku?

A to duże mieszkanie z tarasem, to ile teraz kosztuje za m2?

Krzysiek1111

Re: Nowy Horyzont Kraków (Os. Na Wzgórzach 15D-E) od Start deweloper - opinie na forum

Postautor: Krzysiek1111 » 07 lip 2023, 4:50

13600 zł/m2

Przy 82,04 m2 mieszkanie wyceniono na 1 115 744 zł

Szacunkowo 1/4 kosztu tego mieszkania to koszt tarasu (mając na uwadze jednostkową cenę innych mieszkań wyrażoną w zł/m2 i zależność tej ceny od powierzchni mieszkania).

:D :D :D

ghd

Postautor: ghd » 07 lip 2023, 9:03

Czyli , ostrożnie licząc, półtorej bomby za mieszkanie w bloku. Na brzegu "starej" Huty. Gdzieś między garażami, a polem ziemniaków, czy innej kukurydzy. No ale chociaż usługi są prawie na miejscu... Przede wszystkim pogrzebowe.
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D

teqnix

Postautor: teqnix » 08 lip 2023, 9:27

ghd pisze:No ale chociaż usługi są prawie na miejscu... Przede wszystkim pogrzebowe.

Sorki za off top ale skoro jest nawiązanie do cmentarza to wie ktoś może do czego służą te takie obrzydliwe wielkie rury biegnące wzdłuż Kocmyrzowskiej i torów tramwajowych tak, że nawet wchodząc na cmentarz grębałowski się przez nie przechodzi?. Takie samo ohydztwo też w Skawinie jest. To ma coś wspólnego z elektrociepłownią? Nic tam raczej łatwopalnego nie może być transportowane. Kiedyś nawet szukałem w necie i mi się nie udało.

ghd

Postautor: ghd » 08 lip 2023, 9:43

Jeżeli nic się nie zmieniło to rurki mają bezpośredni związek z elektrociepłownią. Tam gdzie się da i jest to uzasadnione ekonomicznie, mieli te rurki przy okazji remontów chować. Nomen omen. :D
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D

Nawrotka

Postautor: Nawrotka » 17 lis 2023, 13:26

Okolica spokojna, wszystko pod ręką, wszędzie blisko (szkoła, przedszkole, park, przychodnia, sklep) Bardzo dobrze się mieszka w okolicy. Sama chciałam kupic tam mieszkanie niestety ceny i układ mieszkań mnie zniechęciły. Obok jest juz teren pod następny blok.

majka

Postautor: majka » 17 lis 2023, 13:46

Nawrotka pisze:Okolica spokojna, wszystko pod ręką, wszędzie blisko (szkoła, przedszkole, park, przychodnia, sklep) Bardzo dobrze się mieszka w okolicy. Sama chciałam kupic tam mieszkanie niestety ceny i układ mieszkań mnie zniechęciły. Obok jest juz teren pod następny blok.

Tylko daleko do miejsc pracy, czyli do biurowców, do huty może bliżej. Choć to się może kiedyś zmieni, ale trudno powiedzieć kiedy i jak. Uczelni też blisko nie ma, choć wiem, że dorosłej osobie nie do końca jest to każdego dnia potrzebne, ale myśląc o tym, że mieszkanie, to pewne aktywo, to dobrze, żeby było bardziej elastyczne.

Krzysiek1111

Postautor: Krzysiek1111 » 27 lut 2024, 3:18

Wciąż to jedno mieszkanie zostało w ofercie. Jedyne, co się zmieniło, to cena (wzrosła), komórek lokatorskich wolnych już nie ma, miejsce w hali garażowej zostało z tych najdroższych (z ładowarką dla elektryków). Jak się mieszka w Nowym Horyzoncie? Ściany z silki dobrze wyglłuszają? Były jakieś usterki przy odbiorze mieszkań?

fredo

Postautor: fredo » 01 cze 2024, 21:31

Blok jak blok, niby całkiem w porządku.

Obrazek

Faktycznie wiać te mieszkania, ze sporymi tarasami.

Obrazek

Ale to jakoś absurdalnie daleko od miasta, a do tego, to jeszcze pod górę.

fredo

Postautor: fredo » 01 cze 2024, 21:33

Niemniej chyba nieźle się to sprzedało, mieszkania są wykańczane.

Obrazek

Szkoda, że na dziedzińcu jest zrobiony parking, a nie jakieś nieco lepsze zagospodarowanie.

Obrazek

Ktoś się podzieli na forum opinią o tym, jak się mieszka?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”