Green Apartments Kraków (ul. Petrażyckiego) od Techniq - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Jakub1985

Re: Green Apartments Kraków (ul. Petrażyckiego) od Techniq - opinie na forum

Postautor: Jakub1985 » 31 maja 2023, 10:38

Myślę, że już wszyscy widzieli maila od dewelopera. Akty notarialne w sierpniu o ile w ogóle.
Przy okazji, czy ktoś z was zakładał już internet? U jakiego operatora?

pati908

Postautor: pati908 » 31 maja 2023, 13:06

Kierownik stosuje metodę godną kiełbasy wyborczej, dużo obiecać, a i tak g..... z tego. Czy Wam też wmawiał, że te wnioski złożone? Z treści maila wynika coś zupełnie innego.

Ada123

Postautor: Ada123 » 31 maja 2023, 14:52

pati908 pisze:Kierownik stosuje metodę godną kiełbasy wyborczej, dużo obiecać, a i tak g..... z tego. Czy Wam też wmawiał, że te wnioski złożone? Z treści maila wynika coś zupełnie innego.

Też się zastanawiałam o co chodzi bo przecież w rym tygodniu nadzór był na osiedlu, kierownik dzwonił żeby aut nie stawiać i wywiesili nawet tablice z informacją budowlaną… wisi przy bramie, żółta.

Rozmawiałam po wizycie i mowil, że coś mają uzupełnić jeszcze. Może to ich stwierdzenie jest totalnie mylne w wiadomości…

Niemniej jednak na budowie NIC się nie dzieje, pogoda jest idealna na wykończenie budynków i parkingu, poprawe wylewek na balkonach! I ta pogoda się utrzyma bo jest antycyklon nad Polską, zapowiadają słońce a nawet suszę.

Uważam, że każdy z nas powinien napisać maila co sądzi o tej sytuacji plus zwrot kosztów za kolejne akty w bankach (kredytowcy). Jak się nic nie odezwiemy to znaczy, że akceptujemy ogólny stan rzeczy… a tak chyba nie jest.

Ada123

Postautor: Ada123 » 31 maja 2023, 14:54

Jakub1985 pisze:Myślę, że już wszyscy widzieli maila od dewelopera. Akty notarialne w sierpniu o ile w ogóle.

Ja jeszcze nie zakładałam.

Mam pytanie od siebie: czy ktoś z Was sąsiedzi miał problem z elektryką w mieszkaniu? Mi nie działają bezpieczniki różnicowo-prądowe, zgłosiłam do elektryka.

sedetzka

Postautor: sedetzka » 31 maja 2023, 15:26

Ada123 pisze:
Jakub1985 pisze:Myślę, że już wszyscy widzieli maila od dewelopera. Akty notarialne w sierpniu o ile w ogóle.

Mam pytanie od siebie: czy ktoś z Was sąsiedzi miał problem z elektryką w mieszkaniu? Mi nie działają bezpieczniki różnicowo-prądowe, zgłosiłam do elektryka.

Nam też wywalało różnicówkę przy podłączaniu sprzętów o większym poborze pomocy. Czyli np. ładowarka lub głośnik działały, a odkurzacz i szlifierka już nie. Okazało się, że zwarcie robiło oświetlenie zewnętrzne, może u Pani jest analogiczna sytuacja?

pati908

Postautor: pati908 » 31 maja 2023, 15:46

Ada123 pisze:
pati908 pisze:Kierownik stosuje metodę godną kiełbasy wyborczej, dużo obiecać, a i tak g..... z tego. Czy Wam też wmawiał, że te wnioski złożone? Z treści maila wynika coś zupełnie innego.

Też się zastanawiałam o co chodzi bo przecież w rym tygodniu nadzór był na osiedlu, kierownik dzwonił żeby aut nie stawiać i wywiesili nawet tablice z informacją budowlaną… wisi przy bramie, żółta.

Rozmawiałam po wizycie i mowil, że coś mają uzupełnić jeszcze. Może to ich stwierdzenie jest totalnie mylne w wiadomości…

Niemniej jednak na budowie NIC się nie dzieje, pogoda jest idealna na wykończenie budynków i parkingu, poprawe wylewek na balkonach! I ta pogoda się utrzyma bo jest antycyklon nad Polską, zapowiadają słońce a nawet suszę.

Uważam, że każdy z nas powinien napisać maila co sądzi o tej sytuacji plus zwrot kosztów za kolejne akty w bankach (kredytowcy). Jak się nic nie odezwiemy to znaczy, że akceptujemy ogólny stan rzeczy… a tak chyba nie jest.

Nie zapominajmy, że od czerwca trwa "sezon urlopowy", w związku z powyższym szanowny pan kierownik i pracownicy instytucji będą się grzać na Ibizach. Inwestycja opóźniona o pół roku nie zając nie ucieknie. Raczej nie wierzę już w żadne obietnice przeniesienia własności w jakimkolwiek terminie.

Ada123

Postautor: Ada123 » 31 maja 2023, 15:50

pati908 pisze:
Ada123 pisze:

Nie zapominajmy, że od czerwca trwa "sezon urlopowy", w związku z powyższym szanowny pan kierownik i pracownicy instytucji będą się grzać na Ibizach. Inwestycja opóźniona o pół roku nie zając nie ucieknie. Raczej nie wierzę już w żadne obietnice przeniesienia własności w jakimkolwiek terminie.

Ten sezon urlopowy też mnie martwi… poza tym do podpisania jest prawie 30 aktów z naszego osiedla, a pozostałe… Dodatkowo oprócz pracowników dewelopera są przecież i podwykonawcy, którzy też na urlop idą.

Dajmy jasno do zrozumienia, że nie akceptujemy takich sytuacji. Są warunki ku temu, żeby osiedle wykończyć.

Ada123

Postautor: Ada123 » 31 maja 2023, 15:51

sedetzka pisze:
Ada123 pisze:

Nam też wywalało różnicówkę przy podłączaniu sprzętów o większym poborze pomocy. Czyli np. ładowarka lub głośnik działały, a odkurzacz i szlifierka już nie. Okazało się, że zwarcie robiło oświetlenie zewnętrzne, może u Pani jest analogiczna sytuacja?

Dziękuję Pani za tak szybką odpowiedź. Ja jestem w tej sytuacji, że mi różnicówka w ogóle nie działa :/ Jak się dowiem co było powodem, napiszę tutaj.

Lempo

Postautor: Lempo » 31 maja 2023, 20:28

Czy w związku z opóźnieniem przeniesienia aktu własności na mieszkańców ktoś planuje zamieszkać na osiedlu przed sierpniem?
Chodzi mi o to że istnieje prawdopodobieństwo (mój przypadek) że komuś kończy się umowa najmu itp. W teorii da się przenieść koszty najmu za okres . na dewelopera ale jest to bardzo trudne

sedetzka

Postautor: sedetzka » 01 cze 2023, 9:52

Lempo pisze:Czy w związku z opóźnieniem przeniesienia aktu własności na mieszkańców ktoś planuje zamieszkać na osiedlu przed sierpniem?
Chodzi mi o to że istnieje prawdopodobieństwo (mój przypadek) że komuś kończy się umowa najmu itp. W teorii da się przenieść koszty najmu za okres . na dewelopera ale jest to bardzo trudne

Tak, np. my i to całkiem niedługo, bo też wypowiedzieliśmy już umowę najmu. Zresztą mam wrażenie, że kilka osób już tam mieszka, więc zakładam, że nie jest to problemem.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”