Osiedle Bonarka Living od Echo Investment - opinie i forum o inwestycji
Re: Osiedle Bonarka Living od Echo Investment - opinie i forum o inwestycji
Ja lubie beton i mi sie podoba
Ostatnio zmieniony 22 mar 2023, 6:40 przez pozdro, łącznie zmieniany 1 raz.
jak się zniszczą (skruszą) schody (lub ktoś tam coś wyleje i się nie doczyści) to obstawiam, że niestety Ci się będzie mniej podobać, ale sam pewnie też bym sobie pozytywnie uzasadniał, że to były dobrze wydane pieniądze
pozdro pisze:Ja łunie beton i mi sie podoba
Goły niewykończony beton i ta szczelina nie jestem pewny co by się stało gdyby małe dziecko włożyło tam nogę. Poza tym ktoś będzie wybierać stamtąd papierki i różne śmieci ?
Deweloper echo w sposób bardzo enigmatyczny opisał to że to tak będzie wyglądać.
To nie jest styl industrialny tylko styl nieskończony i szukanie oszczędności i cięcie kosztów na klientach.
Budzetowosc wylewająca się na każdym kroku nie tylko w tych nieszczęsnych klatkach schodowych bo na korytarzach jest niewiele lepiej a nawet tzw "zieleń" która po roku po prostu uschła .
To wszystko przy cenach mieszkań sięgających tam już ponad 13.5 k/m2
Obsługa pozostawia wiele do życzenia bo przecież oni są Echo.
Czy ktoś się spotkał się jeszcze z czymś takim na innych inwestycjach ?
Naprawdę ktoś komuś próbuje to sprzedać, jako zaletę? Ogólnie na przestrzeni kilku lat widzę mocny upadek standardów w budownictwie wielorodzinnym w Krakowie (nie wiem czy to trend ogólnopolski). Budżetowa inwestycja sprzed mniej więcej 8 lat:
- przeszklona klatka schodowa (cała ściana ze szkła);
- wszystkie części wspólne plus schody w płytkach, włącznie z pomieszczeniem śmietnikowym (w bryle budynku);
- do każdego mieszkania balkony i loggie, nie mniejsze niż ok. 5 m2;
- skrzynki na listy wbudowane w ściany;
- w garażu podziemnym normalne miejsca postojowe, bez wynalazków typu platformy;
- wysokość mieszkań 2,65 m (oglądałem ostatnio mieszkanie od uznanego krakowskiego dewelopera, od wylewki do sufitu było 2,5 m);
- nie mówiąc o odległościach pomiędzy budynkami.
Pewne sprawy wydawały mi się kiedyś standardem, ale niestety musiałem swoje poglądy zweryfikować.
- przeszklona klatka schodowa (cała ściana ze szkła);
- wszystkie części wspólne plus schody w płytkach, włącznie z pomieszczeniem śmietnikowym (w bryle budynku);
- do każdego mieszkania balkony i loggie, nie mniejsze niż ok. 5 m2;
- skrzynki na listy wbudowane w ściany;
- w garażu podziemnym normalne miejsca postojowe, bez wynalazków typu platformy;
- wysokość mieszkań 2,65 m (oglądałem ostatnio mieszkanie od uznanego krakowskiego dewelopera, od wylewki do sufitu było 2,5 m);
- nie mówiąc o odległościach pomiędzy budynkami.
Pewne sprawy wydawały mi się kiedyś standardem, ale niestety musiałem swoje poglądy zweryfikować.
Bez przesady tam akurat bylo bardzo tanio. Juz nie pamietam ale ceny 9-10k/m2 to ostatnio. Wczesniejsze etapy to chyba z 7.5-9k/m2 z tego co kojarzę. Wymalowane farbą ściany też się brudzą. Jak wspólnocie nie będzie pasować to sobie płytki na schodach położą to groszowe sprawy.
pozdro pisze:Bez przesady tam akurat bylo bardzo tanio. Juz nie pamietam ale ceny 9-10k/m2 to ostatnio. Wczesniejsze etapy to chyba z 7.5-9k/m2 z tego co kojarzę. Wymalowane farbą ściany też się brudzą. Jak wspólnocie nie będzie pasować to sobie płytki na schodach położą to groszowe sprawy.
Był jeden etap teraz jest drugi a to są aktualne ceny wystarczy wejść na ich stronę.

: D No nie wiem ja tam dziś patrzyłem to 10.5k około widziałem. Jedynie układy średnie. Aczkolwiek ja na klitki nie patrzę tylko normalne 3 bedroom > 80m2. Pamiętam że to z 8k kosztowało nie tak dawno, coś tam 600k
-
Klatka schodowa a konkretnie schody w Bonarka Living od Echo. Styl industrialny.

DanielJames pisze:Klatka schodowa a konkretnie schody w Bonarka Living od Echo. Styl industrialny.
Ale poważnie, to jest gotowy budynek, oddany mieszkańcom, bo jak widzę takie zdjęcie, to nie chce mi się wierzyć, że można brać grubą kasę od ludzi i dawać im w zamian coś takiego : D W którym budynku można to zobaczyć na żywo, podpowiesz?
-
Tak to jest poważnie oddany w styczniu 2022 budynek B osiedla!
Beton w stanie surowym na schodach ścianach klatek i sufitach!
Jedzcie zobaczcie sami bo w folderach reklamowych wszystko opisane jest bardzo enigmatycznie.
Deweloper na skargi milczy i odwleka wszystko w czasie.
Dość dowiedzieć że na zwykłe tablice z nr budynków trzeba było czekać ponad rok!
Radzę się bardzo poważnie zastanowić nad wyborem tej inwestycji jak i innych budowanych przez Echo
Beton w stanie surowym na schodach ścianach klatek i sufitach!
Jedzcie zobaczcie sami bo w folderach reklamowych wszystko opisane jest bardzo enigmatycznie.
Deweloper na skargi milczy i odwleka wszystko w czasie.
Dość dowiedzieć że na zwykłe tablice z nr budynków trzeba było czekać ponad rok!
Radzę się bardzo poważnie zastanowić nad wyborem tej inwestycji jak i innych budowanych przez Echo
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”