Zielony Mercedes Kraków od Protekt - ul. Odlewnicza - forum i opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
bart

Zielony Mercedes Kraków od Protekt - ul. Odlewnicza - forum i opinie

Postautor: bart » 30 sie 2017, 7:27

Czy ktoś mógłby powiedzieć coś więcej na temat inwestycji Zielony Mercedes przy ul. Odlewniczej?
Ostatnio często widuję ogłoszenia z mieszkaniami w tej lokalizacji na różnych portalach,
niestety nie mogę znaleźć więcej informacji niż podane na stronie inwestycji: zielonymercedes.pl

Ktoś może miał bezpośredni kontakt z developerem lub kupił tam mieszkanie?
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.

tyfusiasty

Re: Zielony Mercedes Kraków od Protekt - ul. Odlewnicza - forum i opinie

Postautor: tyfusiasty » 02 sty 2019, 18:21

Chciałem odświeżyć temat, zastanawiamy się właśnie nad kupnem tam mieszkania. Lokalizacja jak dla mnie super ale boje się możliwości powstania za płotem trasy zwierzynieckiej, dosłownie wjazd do tunelu mógłby być przy samej działce. Co o tym sądzicie? :?:

suber

Postautor: suber » 02 sty 2019, 23:14

Zerknąłem na układy mieszkań 4-pokojowych i nie mogę pojąć, dlaczego w domu o powierzchni całkowitej powyżej 100m^2 salon z kuchnią ma powierzchnię od 17! do 25m^2.

Orientujesz się może jakie ceny?

yyeeoo

Postautor: yyeeoo » 02 sty 2019, 23:21

Przecież obok ma iść planowana trasa Zwierzyniecka... O rzutach mieszkań nie wspominając.

"Cudo" oddane w 2017 roku i dziwić się, że chętnych nie ma :lol:

kwk

Postautor: kwk » 02 sty 2019, 23:42

Zapomnieliscie o odległości między budynkami.

tyfusiasty

Postautor: tyfusiasty » 04 sty 2019, 14:54

Jeśli chodzi o ceny to są podobne jak ofertowe, deweloper nie jest bardzo skłonny na negocjacje. Sam Developer mieszka podobno na inwestycji, wcześniej zajmował się rewitalizacją kamienic w Krakowie, podobno starszy Pan nie spotkałem go.

Mieszkania które ja oglądałem są z nowego etapu tego roku oddane około 62 m^2. Układ mi się podobał 2 pokoje i salon z kuchnią.

Jak oglądałem mieszkanie, agent nie ukrywał że obok ma iść trasa zwierzyniecka(choć mówi że nie wierzy w to że ona powstanie). Na działce która jest obok i miałby powstać wjazd do tunelu z tego co ja się orientowałem, deweloper chce wybudować garaże na tej działce(pewnie jak będą na to chętni) i podobno czeka na pozwolenie od miasta.

Brakiem zainteresowania tłumaczy się że nie ogłaszał inwestycji zbytnio podczas budowy, rzeczywiście ogłoszenia na otodom itp. dopiero co się zaczęły pojawiać.

Osiedle podoba mi się ale właśnie pytanie co z tą trasą zwierzyniecką dodatkowy minus to brak garaży i komórek lokatorskich. ;)
Załączniki
11.JPG
11.JPG (109.55 KiB) Przejrzano 9157 razy

yyeeoo

Postautor: yyeeoo » 04 sty 2019, 15:04

tyfusiasty pisze:Brakiem zainteresowania tłumaczy się że nie ogłaszał inwestycji zbytnio podczas budowy, rzeczywiście ogłoszenia na otodom itp. dopiero co się zaczęły pojawiać.

A co ma powiedzieć sprzedawca ? Panie kupuj Pan, będzie przed wejściem Trasa Zwierzyniecka, nie wyjdzie Pan balkon ani na ogródek - ale da się żyć ? :lol:

Nikt normalny w takim miejscu mieszkania nie kupi :) Ale brawo za pomysł i za chęci sprzedaży.

Warus

Postautor: Warus » 04 sty 2019, 15:55

Na jaki balon - metraże 60m nawet ich nie mają.

pozdro

Postautor: pozdro » 04 sty 2019, 19:23

Ja bym bral inwestycyjnie potem jakby im przyszlo do glowy budowanie trasy zwierzynieckiej to beda musiex wykupic w promieniu 500m wszystkie domy i bloki i zaplacic odszkodowania za wywlaszczenia pod budowe. Wiec spoko za zarobiona kase kupisz sobie mieszkanie po drugiej stronie Armii Krajowej.

tyfusiasty

Postautor: tyfusiasty » 05 sty 2019, 14:21

pozdro pisze:Ja bym bral inwestycyjnie potem jakby im przyszlo do glowy budowanie trasy zwierzynieckiej to beda musiex wykupic w promieniu 500m wszystkie domy i bloki i zaplacic odszkodowania za wywlaszczenia pod budowe. Wiec spoko za zarobiona kase kupisz sobie mieszkanie po drugiej stronie Armii Krajowej.

Masz to poparte jakimiś sytuacjami, artykułem chociaż ?
500 m obok to musieli by sporo ludzi wysiedlić, coś nie chce mi się w to wierzyć :shock: .

Sądzę że postawią ekran wygłuszający i tyle z roboty.

Na BIP Kraków znalazłem "ARMII KRAJOWEJ - PIASTOWSKA – Projekt planu, projekt ustaleń". Załączam wycinek z tego planu, niestety tunel akurat będzie się zaczynał w miejscu działki gdzie miałyby być garaże według dewelopera - nie wiem jak oni to rozwiążą.
Załączniki
armii krajowej.JPG
armii krajowej.JPG (255.7 KiB) Przejrzano 9018 razy

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”