Inwestycja Meiera 16E Kraków od Dom-Bud - opinie na forum
Re: Inwestycja Meiera 16E Kraków od Dom-Bud - opinie na forum
Moim zdaniem jak rozbudują aleje to będzie bajka. I nie tylko ja tak uważam. Tramwaj chyba troszkę będzie dalej od bloku, ale zawsze coś. Moim zdaniem dopiero wtedy okolica zyska dużo i za kilka lat sprowadzi się tu więcej ludzi zważywszy, że są tam jeszcze pola
Spokojnie sa tez normalne inwestycje ktore nie wygladaja jak patodeweloperka. Dla mnie jak na osiedlu jest Komplet na betonoza. Lub widok z okna na ruchliwa droge tranzytowa i masz spaliny w mieszkaniu z tej drogi Bo jeszcze budynek po zachodniej stronie. Do okola planuje Chaos przestrzenny, a tutaj jeszcze budynek dodatkowo ten chaos pogłebia. To nie można tego nazwać inaczej. To tylko na tani wynajem się nadaje. Takie lepiej ogarniete inwestycje to chocby to slow city, Przybyszewskiego czy Mieszkaj w miescie. A tego to inaczej nazwac nie mozna.
pozdro pisze:Spokojnie sa tez normalne inwestycje ktore nie wygladaja jak patodeweloperka. Dla mnie jak na osiedlu jest Komplet na betonoza. Lub widok z okna na ruchliwa droge tranzytowa i masz spaliny w mieszkaniu z tej drogi Bo jeszcze budynek po zachodniej stronie. Do okola planuje Chaos przestrzenny, a tutaj jeszcze budynek dodatkowo ten chaos pogłebia. To nie można tego nazwać inaczej. To tylko na tani wynajem się nadaje. Takie lepiej ogarniete inwestycje to chocby to slow city, Przybyszewskiego czy Mieszkaj w miescie. A tego to inaczej nazwac nie mozna.
P64 z zalanym parkingiem z podnośnikami

Myślę, że nie ma osiedli idealnych. Zawsze są jakieś wady i zalety. Spaliny? No cóż - to jest miasto, a nie wieś w górach
Bez jaj ten blok jest przy jednaj z najbardziej ruchliwych ulic w Krakowie ktora jest poszerzana i bedzie tam jeszcze wiekszy ruch czyli halas i spaliny. Sam blok jest sredni urodziwy. Do okola otoczony innymi ciasno upchanymi bez kawałka trawnika. Nie wiem co to za przyjemność mieszkac z ciągłym halasem tirów i motocykli i wdychając tlenki azotu. Jeszcze z reguly wieje z zachodu na wschód czyli centralnie wszystko wpada do mieszkania. W takich miejscach to moze jakies usługi powinny byc, a w dalszej lini zabudowy moglyby byc osiedla.
Wierz mi można mieszkać w mieście i nie przy tranzytowej wlotówce z autostradowej obwodnicy. Oddychać dobrym powietrzem i nie sluchac całymi dniami i nocami halasu.
Cały gotyk jest totalnym chaosem urbanistycznym. To się do mieszkania średnio nadaje. Ja wiem że cena czyni cuda. Jednak są pewne granice moim zdaniem. Chyba ze kupuje sie na krótkoterminowy wynajem tak na rok i pod ciągła zmiane niezadowolonych właścicieli
Osiedla typowe dla fanów motoryzacji, jakoś rodzaj miejsca postojowego to chyba najmniej istotne.
Chyba ze wolisz zeby twoje auto milo wiekszy komfort mieszkania niż ty sam w mieszkaniu hehe
Wierz mi można mieszkać w mieście i nie przy tranzytowej wlotówce z autostradowej obwodnicy. Oddychać dobrym powietrzem i nie sluchac całymi dniami i nocami halasu.
Cały gotyk jest totalnym chaosem urbanistycznym. To się do mieszkania średnio nadaje. Ja wiem że cena czyni cuda. Jednak są pewne granice moim zdaniem. Chyba ze kupuje sie na krótkoterminowy wynajem tak na rok i pod ciągła zmiane niezadowolonych właścicieli
Osiedla typowe dla fanów motoryzacji, jakoś rodzaj miejsca postojowego to chyba najmniej istotne.

Ostatnio zmieniony 04 sty 2023, 17:09 przez pozdro, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jeszcze z reguly wieje z zachodu i Wschod czyli centralnie wszystko wpada do mieszkania."
"Osiedla typowe dla fanów motoryzacji, jakoś rodzaj miejsca postojowego to chyba najmniej istotne."
"Dla mnie jak na osiedlu jest Komplet na betonoza."
Napisz te swoje dwa posty jeszcze raz ale tym razem po polsku.
Chociaż nie wiem w sumie czy jest sens ten trolo-bełkot poprawiać.
"Osiedla typowe dla fanów motoryzacji, jakoś rodzaj miejsca postojowego to chyba najmniej istotne."
"Dla mnie jak na osiedlu jest Komplet na betonoza."
Napisz te swoje dwa posty jeszcze raz ale tym razem po polsku.
Chociaż nie wiem w sumie czy jest sens ten trolo-bełkot poprawiać.
Ok. Jednym słowem odpada.
Inwestycja Meiera 16E Kraków od Dom-Bud - opinie na forum
Dzień dobry.
Pytanie do Państwa którzy dokonali już odbioru mieszkań w 1-wszym etapie: jak dużo wad ujawniło się w trakcje odbioru, jak oceniają Państwo jakość wykonania, czy są problemy z egzekwowaniem usunięcia wad? Jak oceniają Państwo wykończenie części wspólnych i terenu przynależnego do inwestycji?
Pytanie do Państwa którzy dokonali już odbioru mieszkań w 1-wszym etapie: jak dużo wad ujawniło się w trakcje odbioru, jak oceniają Państwo jakość wykonania, czy są problemy z egzekwowaniem usunięcia wad? Jak oceniają Państwo wykończenie części wspólnych i terenu przynależnego do inwestycji?
myk pisze:Dzień dobry.
My mieliśmy kilka rys - klamki od okien, barierka na balkonie. Lekka rdza na jednym z grzejników. Nic poważnego w sumie. Jeśli chodzi o usunięcie to nie robili problemów żadnych.
Moim zdaniem największą wadą tego miejsca jest brak terenów rekreacyjnych. Być może kiedyś się one pojawią.
Z drugiej strony dostępność komunikacyjna będzie bardzo dobra. Pod blokiem jest przystanek, po drugiej stronie ulicy i krótkim spacerku będzie przystanek szybkiego tramwaju.
Po oddaniu północnej obwodnicy miasta (i zamknięciu autostradowego ringu) oraz drogi S7- która w ogromny sposób odciąży ruch między północną Polską a Krakowem, 29listopada zmieni tez swój charakter- na bardziej lokalny.
Plusem jest też to, że jest już centrum handlowe pod miastem w stronę Węgrz (Atut), gdzie będzie można zrobić większe zakupy.
Przy Meiera jest Lewiatan i Biedronka + parę fajnych restauracyjek. Moim zdaniem teren całkiem atrakcyjny a mieszkania na wyższych piętrach mogą mieć fajny widok na miasto z góry jak i na same Tatry i Beskid
Z drugiej strony dostępność komunikacyjna będzie bardzo dobra. Pod blokiem jest przystanek, po drugiej stronie ulicy i krótkim spacerku będzie przystanek szybkiego tramwaju.
Po oddaniu północnej obwodnicy miasta (i zamknięciu autostradowego ringu) oraz drogi S7- która w ogromny sposób odciąży ruch między północną Polską a Krakowem, 29listopada zmieni tez swój charakter- na bardziej lokalny.
Plusem jest też to, że jest już centrum handlowe pod miastem w stronę Węgrz (Atut), gdzie będzie można zrobić większe zakupy.
Przy Meiera jest Lewiatan i Biedronka + parę fajnych restauracyjek. Moim zdaniem teren całkiem atrakcyjny a mieszkania na wyższych piętrach mogą mieć fajny widok na miasto z góry jak i na same Tatry i Beskid

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”