Lazurowy Park Atal Kraków - nowe mieszkania Bronowice forum
Re: Lazurowy Park Atal Kraków - nowe mieszkania Bronowice forum
Według mnie obsluga jest jak najbardziej profesjonalna, zarówno etap rezerwacji w biurze Atal jak i podpisywania umowy deweloperskiej. Główny architekt jest bardzo responsywny więc wszystkie wątpliwości miałem szybko wyjaśnione. Jeśli chodzi o jakieś upusty to chyba wszyscy dostaja podobny upust
(przynajmniej Ci co rezerwowali na początku)

Co do obsługi:
dział sprzedaży - miło, dosyć profesjonalnie, upusty na razie bardzo małe
dział "umów" - bardzo profesjonalnie
inżynierowie - również bez zastrzeżeń, odpowiedzi na wszystkie pytania szybkie i konkretne
dział wykończeń - yyyy:) bardzo źle. To moje drugie mieszkanie od tego dewelopera i nic się nie zmieniło.
Sama jakość wykończenia - akurat u mnie była bez większych zastrzeżeń, ale dogadywanie
tego wszystkiego to droga przez mękę.
Kto brał mieszkanie z wykończeniem, ten wie o co chodzi:)
Pomimo kilkukrotnego zaznaczania na co zwrócić szczególną uwagę przy wykonywaniu wizualizacji,
pełno błędów - tak, jakby panie nie dostały maila z instrukcjami ode mnie. Na każde pytanie
jest jedna odpowiedź - nie da się. Czas oczekiwania na odpowiedź mailową - bardzo długi, jeśli
w ogóle odpisują. Z kolei po interwencji "działu umów" cała procedura ustalania szczegółów przyspieszyła.
Po rozmowie z inżynierami okazało się, że wszystko da się zrobić. Niestety, najpierw trzeba się kontaktować
z paniami z działu wykończeń...
Nie wspominam o elementarnych zasadach poprawności językowej w pisanych przez te panie mailach.
dział sprzedaży - miło, dosyć profesjonalnie, upusty na razie bardzo małe
dział "umów" - bardzo profesjonalnie
inżynierowie - również bez zastrzeżeń, odpowiedzi na wszystkie pytania szybkie i konkretne
dział wykończeń - yyyy:) bardzo źle. To moje drugie mieszkanie od tego dewelopera i nic się nie zmieniło.
Sama jakość wykończenia - akurat u mnie była bez większych zastrzeżeń, ale dogadywanie
tego wszystkiego to droga przez mękę.
Kto brał mieszkanie z wykończeniem, ten wie o co chodzi:)
Pomimo kilkukrotnego zaznaczania na co zwrócić szczególną uwagę przy wykonywaniu wizualizacji,
pełno błędów - tak, jakby panie nie dostały maila z instrukcjami ode mnie. Na każde pytanie
jest jedna odpowiedź - nie da się. Czas oczekiwania na odpowiedź mailową - bardzo długi, jeśli
w ogóle odpisują. Z kolei po interwencji "działu umów" cała procedura ustalania szczegółów przyspieszyła.
Po rozmowie z inżynierami okazało się, że wszystko da się zrobić. Niestety, najpierw trzeba się kontaktować
z paniami z działu wykończeń...
Nie wspominam o elementarnych zasadach poprawności językowej w pisanych przez te panie mailach.
Ostatnio zmieniony 20 lut 2016, 18:27 przez michal128, łącznie zmieniany 3 razy.
Dzięki @michal128 za wyczerpującą opinię, mam dosyć podobnie, choć do Działu Wykończeń Atalu jeszcze nie doszedłem, ani nawet do inżynierów, więc nic nie mogę o nich powiedzieć
Ale jak na razie w przypadku kupna inwestycji Lazurowy Park w Krakowie Bronowicach mniej więcej wszystko się potwierdza
A dużo będziesz przerabiał w mieszkaniu, skoro dogadujesz się z inżynierami
Jak Atal podchodzi do takich wymagań klientów
Wykończenie bierzesz od nich, myślisz że warto to w taki sposób ograć 
No i masz jakieś zdjęcia z budów, ciekawi mnie jak to wygląda, bo dawno mnie nie było w okolicy, a chętnie bym zobaczył, jak idą prace

No i masz jakieś zdjęcia z budów, ciekawi mnie jak to wygląda, bo dawno mnie nie było w okolicy, a chętnie bym zobaczył, jak idą prace

Z tym upustem, to nie kojarzę, żeby ktoś dostał więcej, choć nie jest wykluczone, że tak jest. W każdym razie, jeśli mieszkania dobrze się sprzedają, to po co dawać większe upusty - to tak patrząc na to okiem dewelopera Atal
Z drugiej strony na przykład w inwestycji Nowe Czyżyny Budimex nie było żadnej możliwości zmiany ceny, wszystko odbywało się na zasadzie "Nie podoba się
Będą inni chętni
". Może przykre, ale zrozumiałe, negocjować można, jeśli ktoś bardzo chce sprzedać i zależy mu na czasie...
Ujęcie wody chyba nie przeszkadza, przeciwnie, wokół takich miejsc znajduje się zwykle strefa ochronna jakaś, więc nic uciążliwego dla środowiska raczej nie mogłoby tam powstać
Jeśli chodzi o skup złomu, to trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie, jak długo taki biznes będzie mógł funkcjonować na działkach, które pewnie warte są więcej, niż przychody z takiej działalności przez 20 lat 
A jakie są wady i zalety inwestycji Lazurowy Park Atalu
O tym na forum powiedziano już sporo, wyłania się z tego całkiem niezły obraz, a okolica wydaje się bardzo dobra. Zobaczymy jak to wyjdzie temu deweloperowi
A jak masz więcej informacji, to wrzucaj na forum 

Ujęcie wody chyba nie przeszkadza, przeciwnie, wokół takich miejsc znajduje się zwykle strefa ochronna jakaś, więc nic uciążliwego dla środowiska raczej nie mogłoby tam powstać

A jakie są wady i zalety inwestycji Lazurowy Park Atalu

A co z tą rzeczką nieopodal? Nie jest to teren zalewowy? I wiadomo czy coś ma powstać za tą inwestycją? Patrzył ktoś na plany zagospodarowania?
Witam,
Wedlug mnie inwestycja ma zdecydowanie wiecej zalet niz wad.
Wedlug mnie inwestycja ma zdecydowanie wiecej zalet niz wad.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2016, 16:46 przez daarek87, łącznie zmieniany 2 razy.
Jako, że na forum zebrało się sporo osób udzielających się w tym temacie, zakładamy forum osiedla Lazurowy Park Atal, bo z tego co widać, dużo osób jest zainteresowanych tą inwestycją, a chyba też część z forumowiczów kupiła tam też nowe mieszkania od tego dewelopera
Zapraszam do kontynuowania tam dyskusji w nowych tematach, w taki sposób zapewne będzie wygodniej 

Byłem dzisiaj w Bronowicach, gdzie Atal buduje osiedle Lazurowy Park
Poniżej fotka, a więcej zdjęć w założonym nowym temacie o tym, jak przebiega budowa osiedla Lazurowy Park Atal - chyba wszystko idzie naprawdę nieźle
Ale sami oceńcie 

Mału update tematu kolegi alek83 w http://budujesie.pl/viewtopic.php?f=18&t=399

Wszystkie budynki pierwszego etapu są już na swoich ostatnich piętrach. Cieszy fakt, że to już prawie ostateczna wysokość budynków.

Wszystkie budynki pierwszego etapu są już na swoich ostatnich piętrach. Cieszy fakt, że to już prawie ostateczna wysokość budynków.

Dzień dobry czy ktoś ma problem z kredytem na mieszkanie lazurowy park etap 2 ?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”