rdiotr pisze:Myślę że powstaną i to bardzo szybko. Po przebudowie alei, zakończeniu obwodnicy i tramwaju ta okolica tylko zyska. Jeszcze do tego dojdzie nowy pas na Balicach i mamy ciszę i spokój. Dodatkowo nie ścisłe betonowe centrum bez zieleni ale też nie odległe przedmieścia bez zbior-komu. Tak, zachwalam bo sam kupiłem tam mieszkanie z uwagi na to że liczę mocno na nowe inwestycje
A to akurat normalne, że się zachwala jak się kupi, bo zwykle najpierw gdzieś się podoba, a dopiero potem się kupuje:)
Dodam jeszcze nowe nasadzenia lasu Witkowickiego w stronę osiedla oraz kilkadziesiąt lokali użytkowych, które na osiedlach powstaje. Też myślę, że to będzie bardzo fajne miejsce do życia. Jak będzie więcej ludzi mieszkać to może się uda zrobić ten park z MPZP lub jakiś chodnik do lasu wzdłuż Bibiczanki.
Teraz, przynajmniej w weekend, jest cisza i spokój. Nie słychać ani ulicy ani pociągów. Jedynie echo wiertarek z wykończeń z Ozonu. Podejrzewam, że najgłośniejszy będzie tramwaj ale właśnie nie przy blokach, bo jest wanna, ale później podczas wjazdu pod górę na pętlę.
Co do samolotów to indywidualna sprawa. Najlepiej podjechać i posłuchać. Ja akurat mieszkałem parę lat na Mydlnikach, więc mam nieco ten akurat hałas przeskalowany i dla mnie jest w porządku - raczej koloryt niż rzeczywista przeszkadzajka. To jest taki poziom, że przy zamkniętych oknach nie powinno być słychać w ogóle.