Droga przez os. Centralna Park w Krakowie od ul. Sikorki do ul. Centralnej

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
iti

Droga przez os. Centralna Park w Krakowie od ul. Sikorki do ul. Centralnej

Postautor: iti » 10 maja 2021, 0:18

Za to zastanawiam się, ja będzie z drogą przez osiedle, która chyba ma się łączyć na dalszym kawałku z ul. Sołtysowską, przez ul. Sikorki czy jakoś podobnie. Dla wielu osób będzie to niezły skrót do Nowohuckiej.

Nowy

Re: Droga przez os. Centralna Park w Krakowie od ul. Sikorki do ul. Centralnej

Postautor: Nowy » 23 maja 2021, 16:20

iti pisze:Za to zastanawiam się, ja będzie z drogą przez osiedle, która chyba ma się łączyć na dalszym kawałku z ul. Sołtysowską, przez ul. Sikorki czy jakoś podobnie. Dla wielu osób będzie to niezły skrót do Nowohuckiej.

A orientuje się ktoś, kiedy taka droga miałaby powstać? Czy będzie ją budowało miasto czy deweloper Develia? Wiecie może coś więcej na ten temat?

BeeeKuuu

Re: Droga przez os. Centralna Park w Krakowie od ul. Sikorki do ul. Centralnej

Postautor: BeeeKuuu » 23 maja 2021, 16:42

Nowy pisze:
iti pisze:Za to zastanawiam się, ja będzie z drogą przez osiedle, która chyba ma się łączyć na dalszym kawałku z ul. Sołtysowską, przez ul. Sikorki czy jakoś podobnie. Dla wielu osób będzie to niezły skrót do Nowohuckiej.

A orientuje się ktoś, kiedy taka droga miałaby powstać? Czy będzie ją budowało miasto czy deweloper Develia? Wiecie może coś więcej na ten temat?

Develia ma zrobić drogę od ulicy Centralnej do ulicy Na Załęczu. W ich gestii jest także zrobienie wypustki od tej drogi na przyszłe połączenie jej z ulicą Sikorki, za które odpowiedzialna będzie już Gmina Kraków. Kiedy ono powstanie - tego nie wiem.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”