Inwestycja Jerozolimska Kraków / Cordia deweloper - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
annieoki

Re: Inwestycja Jerozolimska Kraków / Cordia deweloper - opinie na forum

Postautor: annieoki » 26 mar 2021, 13:57

Kraksa pisze:fajnie to wygląda zwlaszcza dla pierwszego bloku i okien skierowanych na teren zielony
m.youtube.com/watch?v=JPnpGDpUR-8

W Biurze Sprzedaży mają taką wizualizację przygotowaną na podstawie danych googlowskich, że można wirtualnie "wejść" do konkretnego mieszkania i zobaczyć widok z balkonu. Powiem tak: 5 piętro z widokiem na zieleń mnie przekonało; nie wiem jak jest niżej, ale wydaje mi się, że 4 i 3 powinno też być całkiem ok.

Zapraszam przyszłych sąsiadów na grupę "Jerozolimska by Cordia" na portalu społecznościowym zaczynającym się na f

Marcin.rokk

Postautor: Marcin.rokk » 14 kwie 2021, 15:47

annieoki pisze:
Kraksa pisze:fajnie to wygląda zwlaszcza dla pierwszego bloku i okien skierowanych na teren zielony
m.youtube.com/watch?v=JPnpGDpUR-8

W Biurze Sprzedaży mają taką wizualizację przygotowaną na podstawie danych googlowskich, że można wirtualnie "wejść" do konkretnego mieszkania i zobaczyć widok z balkonu. Powiem tak: 5 piętro z widokiem na zieleń mnie przekonało; nie wiem jak jest niżej, ale wydaje mi się, że 4 i 3 powinno też być całkiem ok.

Zapraszam przyszłych sąsiadów na grupę "Jerozolimska by Cordia" na portalu społecznościowym zaczynającym się na f

Czy mówimy o mieszkaniu narożnym skierowany od balkonu w stronę zieleni, a od zachodu gabinet? Mamy z żoną zarezerwowane mieszkanie i się bardzo mocno zastanawiamy nad tą inwestycją- wygląda całkiem przyjemnie. Co Ciebie skłoniło do zakupu? Będę wdzięczny za odpowiedz:)

bobo

Postautor: bobo » 14 kwie 2021, 22:20

Masz ten filmik, wrzuć z niego jakiegoś screena. Mnie do tej inwestycji zniechęca ulica Wielicka. Można znaleźć tam mieszkanie, które nie będzie narażone na uciążliwości od tej ulicy?

annieoki

Postautor: annieoki » 15 kwie 2021, 16:24

Marcin.rokk pisze:Czy mówimy o mieszkaniu narożnym skierowany od balkonu w stronę zieleni, a od zachodu gabinet? Mamy z żoną zarezerwowane mieszkanie i się bardzo mocno zastanawiamy nad tą inwestycją- wygląda całkiem przyjemnie. Co Ciebie skłoniło do zakupu? Będę wdzięczny za odpowiedz:)

W moim przypadku mówimy o standardowym niedużym mieszkaniu 2-pok, choć gdybym miała trochę więcej kasy na narożne, to pewnie bym wolała :)

Podoba mi się kilkadziesiąt hektarów zieleni, która niczym nie będzie zabudowana i kopiec Kraka, Stare Podgórze, Kazimierz i Stare Miasto w zasięgu rowera oraz licznych tramwajów, Lidl pod nosem, dostęp samochodem do większych arterii drogowych, dostęp do stacji kolejowej, pobliskie biurowce (potencjał wynajmu w razie w). Trochę słabo z usługami, ale może w którymś budynku będzie restauracja, a jak nie to znajdzie się coś po drugiej stronie Wielickiej. Ale to są kryteria osoby/osób bez dzieci. Gdybym kupowała mieszkanie z myślą o rodzinie, zwróciłabym uwagę na odległość od placówek dydaktycznych (niestety państwowa szkoła podstawowa i przedszkole są dość daleko - chyba że ktoś myśli o prywatnym, to ma bliziutko), ośrodek zdrowia (coś jest przy Dworcowej, nawet mają pediatrę), i jakieś tereny rekreacyjne dla dzieci typu fajne place zabaw (małemu dziecku nie wystarczą puste tereny zielone).

bobo pisze:Masz ten filmik, wrzuć z niego jakiegoś screena. Mnie do tej inwestycji zniechęca ulica Wielicka. Można znaleźć tam mieszkanie, które nie będzie narażone na uciążliwości od tej ulicy?

Filmiku niestety nie mam nagranego; a co do hałasu od Wielickiej, to liczę, że w mieszkaniach skierowanych w drugą stronę nie będzie aż tak odczuwalny, no i w sumie sporą część roku ma się przecież okna pozamykane. I tak będę robić klimatyzację, więc najwyżej rzadziej będę okna otwierać nawet latem ;)

Rak

Postautor: Rak » 09 lis 2021, 11:04

Obniżki 15 (46m2), 25 (50m2), 35 (87m2) tys na "BLACK F"

Nowy

Postautor: Nowy » 10 lis 2021, 10:41

Byłem niedawno w okolicy i zrobiłem kilka zdjęć.

Obrazek

Jak widać, bloki powstają bardzo blisko ul. Wielickiej, która jak chyba każdy zdaje sobie sprawę, nie jest lokalną i cichą ulicą.

Obrazek

Choć jak na mapę miasta, to lokalizacja jest niezła, niemniej przy bardzo ruchliwej drodze.

Obrazek

Ciekawe jak im się te mieszkania sprzedają, ale widać zaczynają się jakieś promocje.

pozdro

Postautor: pozdro » 10 lis 2021, 17:20

Wielicka to sciek komunikacyjny jak aleje. Na alejach juz nikt nie mieszka wszystko an airbnb bo sie nie da spac. Nie ma sie co dziwic ze rabaty 25k z tych 12 na 10k

luc

Postautor: luc » 05 maja 2022, 12:28

To już skończyli budować, czy jeszcze dużo im zostało do dokończenia? Informują na stronie, że jeszcze 34 mieszkania u nich dostępne, więc całkiem sporo. Ciekawe jak im to będzie schodziło w tych cenach i przy takiej ulicy.

Ski94

Postautor: Ski94 » 05 maja 2022, 12:51

Aktualne zdjęcia z budowy:
Obrazek

Obrazek

luc

Postautor: luc » 05 maja 2022, 12:57

Dobre zdjęcia, wygląda na to, że pierwszy budynek lada chwila będzie skończony, dzięki! To na elewacji, to jakaś płytka ceramiczna elewacyjna. Dobrze wygląda. Na kiedy planują przekazywanie mieszkań?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”