Mogilska Tower Semaco Kraków - opinie i forum inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Pablo29

Re: Mogilska Tower Semaco Kraków - opinie i forum inwestycji

Postautor: Pablo29 » 16 paź 2018, 10:56

Oglądałem ostatnio z bliska ten budynek. jedna rzecz mnie zastanawia. Tam jest jedne wjazd-wyjazd z miejsc postojowych podziemnych. jest ich ponad 270. Czy wyobrażacie sobie wyjazd rano na 8-9 do pracy w ruchliwą o tej porze ulice Łaszkiewicza w stronę Mogilskiej? Jak się trafi osoba o słabych umiejętnościach ( : ) korpo auto służbowe - pełno takich jeździ : 0 ) to wyjazd będzie trwał pół godziny : ). Ciekawe jakie jeszcze kwiatki tam wyjdą?

slawek

Postautor: slawek » 03 gru 2018, 1:40

Wrzucam kilka zdjęć aktualnych, jak to teraz wygląda. Sam budynek robi niezłe wrażenie, choć odniosłem wrażenie, że jeszcze kilka rzeczy trzeba przy nim dokończyć, np. zagospodarowanie terenu chyba jeszcze w trakcie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

iti

Postautor: iti » 19 lut 2020, 23:33

Rośnie drugi etap inwestycji Mogilska Tower 2 Kraków od dewelopera Semaco.

Obrazek

Całkiem spore są te bloki, ale wygląda to nieźle, choć jedne ściany są całkiem blisko siebie.

Obrazek

Chociaż, jak byłem w okolicy, to akurat przejeżdżał tamtędy długi pusty pociąg towarowy, chyba taki dowożący węgiel do Łęgu. Cichy to on nie był.

slawek

Postautor: slawek » 01 maja 2020, 23:10

A tu już wstawianie okien, więc wygląda na to, że coraz bliżej do końca tej budowy.

Obrazek

Ciekawe będzie wyglądała ta ścięta góra tego budynku, ciekawe jak będzie tam na balkonach / tarasach.

Obrazek

Ciekawe, jak to będzie współgrało z resztą tych wysokich budynków tam, ale będzie ich sporo.

ragar

Postautor: ragar » 14 wrz 2020, 23:29

Coraz bliżej do ukończenia tego budynku.

Obrazek

Całkiem duży, to ścięcie dosyć charakterystyczne, choć szkoda, że tak blisko drugiego budynku.

Obrazek

Ciekawe jak będzie na tych balkonach / tarasach w tej skośnej części.

Obrazek

Jak się Wam podoba?

pozdro

Postautor: pozdro » 14 wrz 2020, 23:48

Zacnie! Dzieki tej zabudowie rosna szanse na odzyskanje jednego pasa na Mogilskiej i zrobienie z niej prawdziwie miejskiej aleji ze sciezkamj rowerowymj i szerokimi chodnikami. Sklapami, kawiarniami. Mysle ze tak za 5-10 lat Mogilska bedzie na Europejskim poziomie

slawek

Postautor: slawek » 19 lis 2020, 0:17

To jeszcze kilka fotek inwestycji Mogilska Tower w Krakowie, chyba kończą.

Obrazek

Jak się Wam podobają bloki, które wybudował deweloper Semaco?

Obrazek

Może są tu jacyś mieszkańcy tej inwestycji i podzielą się na forum opiniami? Zobaczyłbym też chętnie, jaki jest widok z wyższych pięter tego budynku.

air

Postautor: air » 06 gru 2020, 20:46

Ciekawy jestem gdzie będą parkować samochody gości i lokali użytkowych...tam jest zakaz parkowania na tej ulicy :?

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 06 gru 2020, 22:41

air pisze:Ciekawy jestem gdzie będą parkować samochody gości i lokali użytkowych...tam jest zakaz parkowania na tej ulicy :?

A niby dlaczego mieliby parkować na ulicy? Ulica służy do jeżdżenia, a nie do parkowania na niej samochodów. A do lokali usługowych tramwajem niech ludzie jeżdżą, daleko nie ma z przystanku.

basmati82

Postautor: basmati82 » 29 mar 2021, 12:09

Podzieli się ktoś informacjami, jak idą odbiory nowych mieszkań od dewelopera Semaco w inwestycji Mogilska Tower II? Dużo usterek do naprawienia, czy raczej wszystko dobrze i czysto zrobione? Bierzecie firmy sprawdzające mieszkania, jak ta, czy raczej na własną rękę wszystko sprawdzacie?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”