Cześć,
Mam też pytanie z innej beczki - jak zamierzacie wykańczać sufit typu filigran? Inżynier budowy polecił tapetę z włókna szklanego, żeby nie było pęknięć - dla mnie rozwiązanie nie do przyjęcia, ponieważ nie wyobrażam sobie, że będę miał tapetę, jakkolwiek dobrze by ona nie przylegała i nie wyglądała. Miejsca łączenia wypełnia dom-bud, pytanie czy będziecie to wykańczać jeszcze gładzią, a przed tym gruntować?
Izzie pisze:Megan, na jakie mieszkanie się zecydowałeś? Umowa już podpisana?
Ja próbuję się dogadać z deweloperem żeby dodać do umowy punkt mówiący o tym, że mogę rozwiązać umowę i zwróci mi wkład własny w razie gdybyśmy dostali odmowne decyzje kredytowe od 3 banków i... Dom-Bud nie chce się zgodzić.
Czy komuś z Wam udało się coś takiego dogadać? Pani od sprzedaży mówi, że jeśli tak się stanie to "się dogadamy" tak jakbyśmy mówili o kolorach ścian na klatce schodowej a nie kilkudziesięciu tysiącach złotych.
Przepraszam, ale nie rozumiem. Masz umowę rezerwacyjną, w tym czasie (1,5 miesiąca) starasz się o kredyt. Dostaniesz, to podpisujesz umowę deweloperską, nie - no to 5 tys. muszą Ci oddać w ciągu 14 dni od wygaśnięcia umowy lub od momentu rozwiązania umowy za porozumieniem stron. Czy jest inaczej?