A co myślicie o Myślenicach, jako miejsce na zakup domu w zabudowie szeregowej? Dojazd do Krakowa zakopianką, więc to jest pewien minus, bo jednak lubi się tam zakorkować rano i popołudniu na wyjeździe z Krakowa, ale może kiedyś wreszcie zostanie to poprawione i usunięty zostanie tranzyt z tej drogi. Sam projekt inwestycji Zacisze - Myślenice budowanej przez dewelopera Modern Living Development całkiem mi się podoba, szczególnie te duże okna, które powinny dać sporo światła. Był może ktoś na miejscu i powie, jaki widok byłby tam z okien z tych domów szeregowych?
Jakie macie opinie o inwestycjach zlokalizowanych w tym rejonie, można tam mieszkać i pracować w Krakowie, czy jednak codzienne dojazdy to zbyt uciążliwa sprawa? A może jest jakiś wariant dojazdu tam szybko i wygodnie komunikacją publiczną, jest tam może jakaś kolej i da się dojechać pociągiem?
Można mieć taki segment za 519 tys. zł (plis miejsce postojowe za 20 tys. zł - szkoda, że nie w garażu). To jest niezła cena, jak za spory salon z aneksem kuchennym i 3 spore sypialnie. W Krakowie, to często tyle sonie krzyczą deweloperzy za salon z aneksem + sypialnia, więc różnica jest spora. Jakie macie opinie o takich inwestycjach, w tej odległości od Krakowa, może ktoś się podzieli na forum?
Zacisze - Myślenice od Modern Living Development / domy szeregowe koło Krakowa (Zarabie) - opinie i forum
Re: Zacisze - Myślenice od Modern Living Development / domy szeregowe koło Krakowa (Zarabie) - opinie i forum
Godzina rano do pracy, godzina po południu do domu.
Tyle mojej opinii
Tyle mojej opinii

Re: Zacisze - Myślenice od Modern Living Development / domy szeregowe koło Krakowa (Zarabie) - opinie i forum
Dla mnie spoko bliżej w Tatry. Teraz i tak praca zdalna jest powszechnością. Do pracy dojeżdża się z prędkością światła.
Za to blisko w różne górki. Do Krakowa 30 min. Ma być niby kolej choć to może jako taka tańsza alternatywa w czasach robotaxi
Sam się nad tymi okolicami zastanawiam, choć nie wiem czy Krzeszowice mnie bardziej nie przekonują.
Suburbia są spoko już nie ma co narzekać. Wiadomo życie w mieście ma swoje zalety, ale domek pod lasem i górka tez fajna sprawa. Byle światłowód 1gbps był, prąd elektryczny i to wystarcza.
Za to blisko w różne górki. Do Krakowa 30 min. Ma być niby kolej choć to może jako taka tańsza alternatywa w czasach robotaxi

Sam się nad tymi okolicami zastanawiam, choć nie wiem czy Krzeszowice mnie bardziej nie przekonują.

Suburbia są spoko już nie ma co narzekać. Wiadomo życie w mieście ma swoje zalety, ale domek pod lasem i górka tez fajna sprawa. Byle światłowód 1gbps był, prąd elektryczny i to wystarcza.
Jakbyś miał pracę zdalna i nie musiał jeździć codziennie do Krakowa to Zarabie jest bardzo fajnym miejscem do mieszkania.
Park, rzeka, trasy rowerowe, stok narciarski, szkoła, sklepy wszystko jest na miejscu.
Ale dojazdy, codziennie godzina w jedna stronę (w zależności gdzie nie pracuje, to pewno i ponad godzinę na dojazd).
Miałem podobne dylematy i jednak postawiłem na mieszkanie w Krakowie.
Park, rzeka, trasy rowerowe, stok narciarski, szkoła, sklepy wszystko jest na miejscu.
Ale dojazdy, codziennie godzina w jedna stronę (w zależności gdzie nie pracuje, to pewno i ponad godzinę na dojazd).
Miałem podobne dylematy i jednak postawiłem na mieszkanie w Krakowie.
Podoba mi się ta wizualizacja tych domów szeregowych Zacisze - Myślenice. Tym bardziej, że to faktycznie chyba bisko lasy. Pytanie czy to las państwowy (otwarty) czy prywatny (może być otwarty, ale chyba nie musi - wiecie jak to wygląda?). W każdym razie miejsce wygląda na całkiem miłe i te duże okna, ciekawe na co będzie z nich widok.

Wizualizacja: Modern Living Development
A z pracą zdalną, to faktycznie, sporo siedzi się w domu, ale wieczorem chciałoby się móc gdzieś wyjść, pytanie jak to tam wygląda. Jak będzie ze szkołą dla dzieci itp. Wszystkim się wydaje, że dobrze żyć nieco dalej od cywilizacji, do czas aż faktycznie zaczynają jej potrzebować, no może nie wszystkim, ale większości.

Wizualizacja: Modern Living Development
A z pracą zdalną, to faktycznie, sporo siedzi się w domu, ale wieczorem chciałoby się móc gdzieś wyjść, pytanie jak to tam wygląda. Jak będzie ze szkołą dla dzieci itp. Wszystkim się wydaje, że dobrze żyć nieco dalej od cywilizacji, do czas aż faktycznie zaczynają jej potrzebować, no może nie wszystkim, ale większości.
MarcinJ pisze:A co myślicie o Myślenicach, jako miejsce na zakup domu w zabudowie szeregowej? Dojazd do Krakowa zakopianką, więc to jest pewien minus, bo jednak lubi się tam zakorkować rano i popołudniu na wyjeździe z Krakowa, ale może kiedyś wreszcie zostanie to poprawione i usunięty zostanie tranzyt z tej drogi.
Spodziewam się raczej pogorszenia sytuacji ze względu na sub urbanizację taką jak te szeregówki. Czynnikiem korkujacym wyjazd z Krakowa będzie też oddanie ekspresówki. Dobre drogi zapraszają więcej aut. Nie wiem w jakiej sytuacji moglibyśmy się spodziewać zmniejszenia ruchu.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”