Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum
Re: Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum
Jeszcze żaden kryzys nie skończył się w dwa miesiąca. Ten także się nie skończy. Coraz więcej ekspertów mówi że wyjdziemy na prosta na jesieni. Ale niw tego tylko 2021 roku. Także spokojnie. Cierpliwości.
Re: Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum
Fajny filmik, polecam youtu.be/Y-h1ctBWoew?t=10
A co do duzych obnizek, to nie ma czego oczekiwac teraz, to nie jest gielda, nieruchomosci reaguja duzo wolniej. Kilka okazji juz widzialem, ale nie chce mieszkac w centrum centrum. Mysle, ze pod koniec roku sie cos wyjasni. A co bedzie to nikt nie ma szklanej kuli zeby przewidziec, chociaz wiele wskazuje na to, ze beda.
A co do duzych obnizek, to nie ma czego oczekiwac teraz, to nie jest gielda, nieruchomosci reaguja duzo wolniej. Kilka okazji juz widzialem, ale nie chce mieszkac w centrum centrum. Mysle, ze pod koniec roku sie cos wyjasni. A co bedzie to nikt nie ma szklanej kuli zeby przewidziec, chociaz wiele wskazuje na to, ze beda.
Chwilkę mnie nie było, ale z poziomu łatwej dychy na rękę, czy ósemki na gospodarstwo, zeszliśmy do rozpatrywania wniosków o kredyt na umowie śmieciowej. I skończył się mit o domku za miastem i dwóch elektrykach. Powtarzam . Polska to biedny kraj. To, że niektórzy mają większy metraż i nowsze auto, niż przeciętny Szwed, (Tak. Ja tak mam. Dziewanna. Pozdrawiam) o niczym nie stanowi, ani nie decyduje,bo gdy los powie sprawdzam, wtedy większość zostaje z gołym tyłkiem i długami.
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D
a propos dramatycznego spadku cen....obecne ceny przy Kobierzyńskiej/Kapelance :
lokum-deweloper.pl/oferta/lokum-siesta/#cennik
ghd pisze:Chwilkę mnie nie było, ale z poziomu łatwej dychy na rękę, czy ósemki na gospodarstwo, zeszliśmy do rozpatrywania wniosków o kredyt na umowie śmieciowej. I skończył się mit o domku za miastem i dwóch elektrykach. Powtarzam . Polska to biedny kraj. To, że niektórzy mają większy metraż i nowsze auto, niż przeciętny Szwed, (Tak. Ja tak mam. Dziewanna. Pozdrawiam) o niczym nie stanowi, ani nie decyduje,bo gdy los powie sprawdzam, wtedy większość zostaje z gołym tyłkiem i długami.
Pytalam juz co Ci z tej chalupiny w Biezanowie i wypasionym suvem skoro takim frustratem jestes. Znowu ogolnikowe farmazony piszesz w stylu ze np Polska to biedny kraj, albo "wiekszosc" z golym tylkiem zostaje. Jaka wiekszosc? Podaj statystyki z ktorych ta wiedza.
Ktos tu juz kiedys przedstawial dokladnie srednie zarobkow w Polsce i Szwecji podajac rzetelne linki i nie wyniklo z nich ze w Krakowie mieszkania sa mniej dostepne niz dla Szwedow, ale widac dla ciebie to za trudne zeby zrozumiec proste wyliczenia. Wchodzisz na to forum, bzdurzysz co ci slina na jezyk przyniesie, nigdy nie pokusiles sie o zadne dane, taka wiedza twoja jak z dupy traby...Polactwo w pigulce...
Prognoza Giovanny. Aktualna prognoza eksperta PKO BP:
https://nieruchomosci.wprost.pl/wiadomosci/10485567/sytuacja-na-rynku-mieszkaniowym-czy-ceny-nieruchomosci-zaczna-spadac.html
https://nieruchomosci.wprost.pl/wiadomosci/10485567/sytuacja-na-rynku-mieszkaniowym-czy-ceny-nieruchomosci-zaczna-spadac.html
Giovanna pisze:No i jak Panowie..???.Co tam z tą bańką i 50% korona-19-obniżkami...?
Krakus 1891, Sunnystorm...czy załapie się na jakiś apartament w Krakowie za 3k/m2?
Chetnie zrezygnuje z promocji -10000 za miejsce parkingowe i darmową rezerwację.
Krakus 1891...wrzuć-żże jakieś nowe wykresiki....bo nie wiem czy w poniedziałek mam iść do kosmetyczki czy dewelopera?
Jak Krakus1891 wrzuca wykresy z NBP czy GUS że nie jest dobrze w gospodarce to są śmieszne wykresiki, ale jak ktoś wrzuca jakie to u nas bogactwo to są "rzetelne linki"

Mar G pisze:a propos dramatycznego spadku cen....obecne ceny przy Kobierzyńskiej/Kapelance :
Stara technika: podwyższamy ceny i będziemy dawać rabaty. Jak w sklepie z ciuchami. Pewnie ktoś i tak kupi bo się złapie na „promocje”.
pozdro pisze:w LCC super promocja darmowa rezerwacja ahahaha
LCC to niech najpierw zorganizuje pozwolenie na budowe Centralna Park bo od wrześnie 2019 wrzucili do sprzedaży kolejny etap i spamują maila super ofertami, a w kwietniu 2020 nadal nie mieli pozwolenia na budowę co za tym idzie 0 podpisanych aktów same rezerwacje widmo..
55piotras pisze:Mar G pisze:a propos dramatycznego spadku cen....obecne ceny przy Kobierzyńskiej/Kapelance :
Stara technika: podwyższamy ceny i będziemy dawać rabaty. Jak w sklepie z ciuchami. Pewnie ktoś i tak kupi bo się złapie na „promocje”.
Wystarczyło kilka minut by to udowodnić na innej inwestycji tego dewelopera:
lokum-deweloper.pl/oferta/lokum-salsa/etap-i/klatka/pietro-5/3-pokojowe/5-3/5042
„Bliskość Kazimierza” i piękne zdjęcia na internecie chyba nie przekonują. Ale 15% rabatu może kogoś przekona. Moim zdaniem i tak za drogo.
-
Jeszcze się dobrze wirus nie skończył a już chcecie obniżki. Spokojnie, to potrwa od kilku miesięcy do dwóch lat. Za 3k metra nie kupię, ale za 7k zamiast 8.5k myślę, że tak. Ja już odczułem zapowiedź normalizacji jak deweloper mi zaproponował 10% płatności teraz a 90% po wybudowaniu. Jeszcze tylko mi obniży 1500 na metrze i się złamię.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”