Osiedle Telimeny Kraków KG Group - opinie i forum mieszkańców (Bieżanów)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
ja55

Re: Osiedle Telimeny Kraków KG Group - opinie i forum mieszkańców (Bieżanów)

Postautor: ja55 » 15 sty 2020, 10:28

Szpulka

też kupiłam mieszkanie w bloku nr 1 ;)

Na kiedy umawiasz ekipę wykończeniową? Na początek kwietnia czy później? Od odbioru mieszkania należy liczyć do miesiąca na poprawki w mieszkaniu i zastanawiam się jaka data na zaczęcie prac wykończeniowych jest najbardziej realna.

Szpulka

Postautor: Szpulka » 15 sty 2020, 12:50

ja55 pisze:Szpulka

też kupiłam mieszkanie w bloku nr 1 ;)

Na kiedy umawiasz ekipę wykończeniową? Na początek kwietnia czy później? Od odbioru mieszkania należy liczyć do miesiąca na poprawki w mieszkaniu i zastanawiam się jaka data na zaczęcie prac wykończeniowych jest najbardziej realna.

My umówiliśmy się z Panią Monika na 3lutego na odbiór techniczny..no myślę że tragedii nie znajdziemy bo już tam byliśmy i mniej więcej oglądaliśmy mieszkanie..wiadomo trzeba sprawdzić katy,okna,drzwi..myślę że do kwietnia jak coś znajdziemy w mieszkaniach postarają się naprawić..
Hmm my myśleliśmy tak połowa kwietnia,tak na spokojnie.. bo skoro Deweloper liczy 2tygodnie na jeden blok w kwestii oddania kluczy to wyślę że my jako że jesteśmy 1blokiem hehe dostaniemy do połowy kwietnia..
Aha dzisiaj widziałam że zaczęli wycinać drzewa koło okien..

Na którym piętrze będziesz mieszkać Sąsiadko ?? 8-) :)

szogun

Postautor: szogun » 16 sty 2020, 14:12

My też mamy mieszkanie w pierwszym bloku i mamy odbiór na 5 lutego. Szpulka, daj proszę znać jakie usterki udało Wam się wykryć żebyśmy wiedzieli na co zwrócić szczególną uwagę. Odbieracie sami czy bierzecie jakąś firmę z zewnątrz?

Pozdrawiam :)

Szpulka

Postautor: Szpulka » 16 sty 2020, 14:27

szogun pisze:My też mamy mieszkanie w pierwszym bloku i mamy odbiór na 5 lutego. Szpulka, daj proszę znać jakie usterki udało Wam się wykryć żebyśmy wiedzieli na co zwrócić szczególną uwagę. Odbieracie sami czy bierzecie jakąś firmę z zewnątrz?

Bierzemy Pana który będzie Nam robił łazienkę,żeby sprawdził sobie "podłoże" pracy hehe.. i znajomego ktory sam pracował na budowie całe życie i wiem gdzie ewentualnie szukać wad. Hm ważne jest to żeby sprawdzić wszystko z umową a stanem faktycznym..i obliczyć metraż mieszkania..
Ja już z zewnątrz widziałam że balustrada jest troszkę odrapana albo pobrudzona? i zobaczymy z bliska jak to wygląda i czy jest sens aż tak się "czepiać"..

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 16 sty 2020, 20:39

Szpulka pisze:
szogun pisze:My też mamy mieszkanie w pierwszym bloku i mamy odbiór na 5 lutego. Szpulka, daj proszę znać jakie usterki udało Wam się wykryć żebyśmy wiedzieli na co zwrócić szczególną uwagę. Odbieracie sami czy bierzecie jakąś firmę z zewnątrz?

Bierzemy Pana który będzie Nam robił łazienkę,żeby sprawdził sobie "podłoże" pracy hehe.. i znajomego ktory sam pracował na budowie całe życie i wiem gdzie ewentualnie szukać wad. Hm ważne jest to żeby sprawdzić wszystko z umową a stanem faktycznym..i obliczyć metraż mieszkania..
Ja już z zewnątrz widziałam że balustrada jest troszkę odrapana albo pobrudzona? i zobaczymy z bliska jak to wygląda i czy jest sens aż tak się "czepiać"..

Zdecydowanie namawiam wszystkich do zamowienia ekipy od odbiorow. Ja nigdy nawet nie pomyslalbym ile niedorobek mozna znalezc albo przegapic. Niektore sa kosmetyczne ale zdarzaja sie krzywe sciany, niedzialajaca wentylacja, brak pionow/poziomow itd itd. W trakcie odbioru zwykle panuje dosc nerwowa atmosfera, troche pospiech a fachowcy robia swoje i niczego nie przeoczymy.
Kupujac auto nawet za 10000 zl grymasimy ze sa rysy na lakierze a na mieszkanie wydajecie panstwo setki tysiecy zlotych i pisze Pani/Pan czy jest sens sie czepiac...???

StormSunny

Postautor: StormSunny » 20 sty 2020, 16:28

Akurat w przypadku Telimeny za 5500PLN/m nie ma prawa człowiek grymasić. Jak już nadmieniłem wcześniej:
Cieszyć się, że na łeb nie kapie a woda zimą w szklance nie zamarza. W tej cenie nie można więcej wymagać.

To jak kupno 20 letniego auta - po prostu nie wypada grymasić.

EwaKr.

Postautor: EwaKr. » 20 sty 2020, 20:53

Hej my też 5 lutego :) czytam Wasze opinie i stwierdzam, że popytam w pracy koleżanki kogo prosiły o pomoc w odbiorze swoich mieszkań..
Myślałam, że pójdę z Panem od łazienki, no ale sama nie wiem.

Właśnie jestem po rozmowach z dziewczynami, faktycznie wybiły z głowy "Pana fachowca od wykończenia" do odbioru :)

Nazwa ekipy odbiorowej to Odbieraj z Nami
Po wpisaniu w Google i przeczytaniu opinii mi wystarczy do rezerwacji :)

Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim!

kucyk

Postautor: kucyk » 21 sty 2020, 15:13

Rozpoczęła się budowa drogi dojazdowej do osiedla Telimeny i przebudowa ulicy o tejże nazwie z budową ronda. Generalnie przez ostatni tydzień usunięto około 60 - 70 drzew różnej maści (nawet okazałe dęby) i krzewów potrzebnych do realizacji tej drogi. Usunięte również zostaną drzewa i krzewy po obu stronach ulicy Telimeny (niestety). Na czas robót wyznaczono dla pieszych 2 oznakowane przejścia (w kolorze żółtym) w ulicy Telimeny na wysokości bloku 13 oraz 11. Dzisiaj rozpoczęto na dobre wykopy. Cały teren jest opatyczkowany aż do ulicy Bieżanowskiej gdzie powstanie kolejne rondo. :? :shock:

Szpulka

Postautor: Szpulka » 22 sty 2020, 9:39

My jednak zdecydowaliśmy się na ekipę od "sprawdzenia".. przemyslelismy wszystko i faktycznie,skoro bierzemy mieszkanie za tą kwotę to fajnie byłoby żeby nic nie przeciekało i nie wiało.. rezygnujemy z pana od plytek i bierzemy konkretną ekipe z kamerą termowizyjna i innymi bajerami...
Co do ulicy to tak,zaczęło się na dobre,nie mam gdzie z psem chodzić żeby go wybiegać hehehe... Ale powiem szczerze że naprawdę konkretnie im to idzie..szkoda pięknych dębów no ale cóż,jakoś tą drogę trzeba zrobić ;)

StormSunny

Postautor: StormSunny » 22 sty 2020, 21:45

Szpulka pisze:skoro bierzemy mieszkanie za tą kwotę to fajnie byłoby żeby nic nie przeciekało i nie wiało..

W takiej cenie nie oczekuj wodotrysków. Byle na łeb nie kapało a woda w szklance nie zamarzała.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”