Domosfera Kraków - Bryksy ul. Bohomolca / Kniaźnina - opinie i forum
Re: Domosfera Kraków - Bryksy ul. Bohomolca / Kniaźnina (Mistrzejowice) - opinie i forum
No, ale jak mozna miec bez halasu w podobnej cenie. To po co z halasem?
Re: Domosfera Kraków - Bryksy ul. Bohomolca / Kniaźnina (Mistrzejowice) - opinie i forum
Można mieć bez hałasu, ale też bez sklepów, wszędzie daleko, czy z jednym autobusem... Więc po co bez hałasu, jak można z hałasem i mieć wszystko?
) znowu nie ma tutaj takiego hałasu. Nie ma pociągu, ani nie jest bezpośrednio przy dużych ulicach

Biedronka jako taki sklep osiedlowy to też chyba szału nie robi - nie korzystam - ale kiedyś były tam zawsze kolejki
z drugiej strony najcześciej pojawia się żabka, więc też średni wybór 

Panie 'bor' z Bryksy - można mieć bez hałasu i blisko do sklepów, jest naprawdę sporo takich osiedli - chyba że mówimy o kimś dla kogo problemem jest przejście do sklepu 100m czy 200m...Proszę mi wierzyć, jest sporo ludzi którzy cenią sobie możliwość otwarcia okna w swoim mieszkaniu, przy jednoczesnej możliwości słyszenia własnych myśli...
W nowych inwestycjach nic ciekawego nie znalazłem. Każdy lubi co innego i inne ma potrzeby. Jeden lubi mieszkać na Alejach, drugi na Klinach czy w Biezanowie, a trzeci za miastem i każdy jest szczęśliwy
I nie jestem z Bryksy...

I nie jestem z Bryksy...
bor pisze:W nowych inwestycjach nic ciekawego nie znalazłem. Każdy lubi co innego i inne ma potrzeby. Jeden lubi mieszkać na Alejach, drugi na Klinach czy w Biezanowie, a trzeci za miastem i każdy jest szczęśliwy![]()
I nie jestem z Bryksy...
Ech, ale przekomarzanie. A gdzie podstawowe kryteria wyboru mieszkania?
- Lokalizacja sama w sobie? Tu oceniono pobieżnie, że dobra; należy się z tym zgodzić, o ile ktoś celuje w te konkretne rejony, bo infrastruktura wokół jest naprawdę OK. Najbliższa okolica nieco betonowa i nieskładna, ale rekompensują to inne zalety.
- Jakość wykonania, standard? Jak na krakowskim tle prezentuje się ten deweloper? To chyba ważne.
- Ustawność mieszkań, meraże, rodzaj okien, inne rozwiązania- zero wiadomości na forum.
Hałas w mieście to i tak kryterium trzeciorzędne; "tło" jest teraz absolutnie wszędzie a ostoje względnej ciszy i tak się zabudują, zakorkują i zahałasują prędzej czy później. Po co otwierać na dłużej okna przy nawiewnikach i wentylacji mechanicznej? To jest fetysz z PRLu. W nowoczesnych biurach nikt nigdy nie otwiera okien a mikroklimat znacznie lepszy niż w starych mieszkaniach.
Lepiej spytać dewelopera o możliwość wykonania instalacji pod klimatyzację i problem rozwiązany.
Usługi na parterze własnego budynku- to są de facto same zalety.
Nawiewniki sa bez sensu. Wentylacja mechaniczna ok ale tylko z rekuperacja. No i ona latemm jednak dziala slabo. Zima znowu jest przeciag. Tez uwazam ze otwieranie okien bez sensu. No i jednak ciagle da sie mieszkac w 2 linii zabudowy z dala od halasu, przy tempo 30 wiec tez nie ma co przesadzac ze w Miescie nie moze byc ciszej niz gdziekolwiek indziej. Mi sie okolica srednio podoba bo trn tramwaj niewiadomo kiedy powstanie i daleko do centrum. Ceny sa malo attakcyjne jak na taka odleglosc. Wiadomo jak komus pasuje bo gdzies w okolicy pracuje to moze ok. W Krakowie niestety wszelkie inwestycje infrastruktrualne leza nic sie nie rozwija. Przynajmniej tr na poziomie samorzadowym. Tyle rzeczy mialo byc a wszystko na wizualozacjach, linie tramwajowe, linie metra, przystanki na Pradniku czerwonym i na Mistrzejowicach i na Zabincu. Kladki rowerow nad Wisla i nad Bonarka. Tu kompletnie nic nie powstaje i nic sie nie rozwija to miasto. Jest taki zastoj. Jedynie zapuszczone od lat tory remontuja i to wszystko. A czlowiek zeby sie metrem przejechac to musi na wycieczke jechac do Wiednia lub Pragi.
Nawiewniki średnio się sprawdzają a zwłaszcza w mieszkaniach jednostronnych.
Ja mam takie mieszkanie i mam nawiewniki we wszystkich oknach.
Zupelnie nie zapewniały odpowiedniego ciągu w kominie od piecyka i piecyk samoczynnie się wyłączał.
Na pewno nie da sie nimi przewietrzyć mieszkania.
Dlatego ja nie wyobrażam sobie nie otwierać okien.
A siedzieć przy zamkniętych oknach i w klimie non stop to już w ogóle tragedia.
Pracowałam tak 10 lat i wcale nie uważam że mikroklimat był świetny.
Wręcz miał druzgocący wpływ np na skórę.
Ja mam takie mieszkanie i mam nawiewniki we wszystkich oknach.
Zupelnie nie zapewniały odpowiedniego ciągu w kominie od piecyka i piecyk samoczynnie się wyłączał.
Na pewno nie da sie nimi przewietrzyć mieszkania.
Dlatego ja nie wyobrażam sobie nie otwierać okien.
A siedzieć przy zamkniętych oknach i w klimie non stop to już w ogóle tragedia.
Pracowałam tak 10 lat i wcale nie uważam że mikroklimat był świetny.
Wręcz miał druzgocący wpływ np na skórę.
pozdro pisze:No, ale jak mozna miec bez halasu w podobnej cenie. To po co z halasem?
Gdzie w podobnej odległości od centrum?
Byłem dzisiaj w biedronce w tej inwestycji i nie ma znowu dużego hałasu. Całkiem spokojnie jest. Od strony ulicy to bardziej słychać samochody to fakt, ale od strony biedronki to w sumie jest spokoj.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”