Volfeer pisze:Ja nie polecam dewelopera. O ile budują w miarę ok, jak na krakowskie standardy, to stosują klauzule niedozwolone w postaci zapisów w KW, że mają prawo do reklamy na budynku, a także bardzo niechętnie godzą się na własnego notariusza. Generalnie panie w sprzedaży są miłe tylko do momentu podpisania umowy, a potem diametralnie się zmienia podejście do klienta.
No tak, bo to "jak budują" jest kompletnie nieważne w/s do tego, czy na budynku może znaleźć się dyskretna reklama ew. kwestia osobistej percepcji pracowników sprzedaży? I dlatego "nie polecasz dewelopera"?
Lepiej kupić gniota z masą usterek i cieknącym dachem, ale za to od szerzej uśmiechniętego pracownika, prawda?
Start to tak naprawdę jedna z ciekawszych, solidniejszych i sensowniejszych firm na krakowskim rynku deweloperskim. Idealny sweet spot między giełdowymi taśmowymi molochami a malutkimi firmami, które dziś istnieją a jutro ich nie ma.
Są też elastyczni w kwestii modyfikacji lokatorskich (nawet bardzo), ale cenią się i bardzo ciężko się negocjuje. Klatki schodowe są wykańczane niebanalnym designem.
A tu się konkretnie mogę wypowiedzieć, bo chociaż osobistych doświadczeń brak, to akurat doświadczenia jednego z przyjaciół właśnie ze Start City. są.
Same pozytywne.
Co do samego Start City- to, co pisałem w poprzednich wątkach. Architektura nijaka lub wręcz brzydka, przynajmniej poprzednich etapów.
Kwestia gustu- ale na pewno wpisuje się w otoczenie.
Ceny zrobiły się wysokie, na początku roku były niższe. 3-ka ma być w całości z żelbetu, więc pękać nie będzie.
Harmonogram płatności to też spory minus, ale nie sposób wybierać mieszkania deweloperskiego na podstawie tego, jak wygląda harmonogram.
Odpowiadając stricte @ koliuk027
Między 19-stką a nową 3-ką teoretycznie może powstać budynek, ale raczej nie wysoki. Okolica i osiedle godne polecenia, jeśli tylko jakkolwiek pasuje Ci lokalizacja w kontekście pracy / dojazdów.
Prokocim jest super skomunikowany, a wraz z otwarciem szpitala uniwersyteckiego może być tylko lepiej.
Sama okolica to solidna PRL-olwska urbanistyka, czyli jest pozytywnie pod tym względem- chociaż z drugiej strony jest chyba zbyt "swojsko" i mało nowocześnie. Szeroko, dużo zieleni, za rok zrewitalizowany Park Jerzmanowskich.
Infrastruktura jest bardzo w porządku. Tuż za rogiem remont całego CH Tesco, po przejęciu przez nowego właściciela.