traker pisze:Tak faktycznie był wpis o solidności tego dewelopera i widać ,że jest beznadziejnie ! Ja to bym nawet nie kupił u nich komórki a co dopiero mieszkania i tu cytuję co było napisane przez użytkownika i właściciela mieszkania kupionego od Convector Development , ale nikt nikogo nie zmusza do zakupu u nich mieszkania !! "
Tu cytat z forum
Tak... sprawdzony developer...
W czasie zabiegów żebyś kupił mieszkanie - same miłe uśmiechy, wydaje się że profesjonalizm i w ogóle super.
Jak już kupisz, to za każdą zmianę np. gniazdek, instalacji, chcą dużą dodatkową kasę i dochodzisz do wniosku, że sam sobie to zrobisz później 3 razy taniej.
Co do jakości wykonania, to niestety bardzo słabo nadzorują swoje inwestycje i po oddaniu budynków wszystko zaczyna się sypać... W garażach podziemnych po deszczach, po ścianach leje się woda, bo nie przypilnowali żeby dobrze uszczelnić. Balkony wykonane niewłaściwie - przeciekają i zalewają mieszkania poniżej, bo Convector nie przypilnował i źle wykonano izolwacje. Płytki na balkonach odpadają jeszcze w czasie gwarancji/rękojmi, a Developer Ci mówi, że wszystko jest ok i nie poprawi odpadających płytek. Jak mu zwrócisz uwagę, że "ta płytka się rusza", to Ci mówi że taki klimat w Polsce, że ma prawo się ruszać i nie ma zamiaru naprawiać. Dopiero jak sądem straszysz, to może Convector coś jednak naprawi.
Convector robi z klientów idiotów, udaje że nie ma usterek, nie chce ich naprawiać, stara się przeciągnąć temat do zakończenia gwarancji.
Po zakończeniu gwarancji wychodzą kolejne poważniejsze usterki w budynkach, które musi już na własny koszt usuwać wspólnota.
No i tak to jest z Convectorem. Wiem, bo mam od nich mieszkanie i w mieszkam na wybudowanym przez nich osiedlu.
Szkoda, że tak jest bo projekty często mają fajne architektonicznie i lokalizacyjnie, ale problem Convectora to słaba jakość, słaby nadzór i niewielkie poczucie do naprawy usterek...
koniec cytatu.
Jest gorzej niż myślałem ha ha ja bym nie kupował i moi znajomi co mają po 5 mieszkań na wynajem przy Poznańskiej 7 , 11 i 15 też by nie kupili jak z nimi rozmawiałem na ten temat.
Pozdrawiam