Inwestycja Reduta Dom-Bud Kraków - forum i opinie o nowych mieszkaniach

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
MarcinJ

Re: Inwestycja Reduta Dom-Bud Kraków - forum i opinie o nowych mieszkaniach

Postautor: MarcinJ » 28 kwie 2016, 21:14

Dosyć dawno mnie tam nie było, a tyle zmian zaszło :) Wygląda nieźle inwestycja Dom-Bud Reduta, ale zastanawia mnie to czy to dobrze, że wszystko jest tak odlane z betonu, jak się w tym będzie mieszkało. No i jeszcze chętnie zobaczyłbym jakie są widoki tam na najwyższych piętrach, bo to na samym szczycie jest budowane. Da się z deweloperem coś wynegocjować z deweloperem Dom-Bud kupując mieszkanie :?:

Belmondek

Postautor: Belmondek » 01 maja 2016, 14:11

Na widoki to bym za bardzo nie liczył, zabudują wszystko dookoła. Dom Bud nie za dużo schodzi z ceny, ceny już mają skalkulowane i nie liczyłbym na mega obniżki. Komórki lokatorskie stała cena. Na mieszkanie udało mi się dostać rabat 2,5%.

Bartłomiej

Postautor: Bartłomiej » 06 maja 2016, 19:13

Witam, rozważam kupno mieszkania w tej inwestycji. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji o kilku kwestiach:
- wysokość czynszu i innych opłat stałych
- Z tego co się dowiedziałem, w mieszkaniach nie będzie ścianek działowych. Czy jest możliwość, aby zostały wykonane w ramach prac deweloperskich i jeśli tak to w jakiej cenie?
- Na innym forum, w temacie o innej inwestycji tego dewelopera pojawił się wątek grzejników. Rzekomo nie są w cenie mieszkania. Czy to prawda? A w zasadzie najważniejsze - jak jest w przypadku tej inwestycji?
- Na stronie dom-budu znajduje się taka informacja - "W indywidualnej aranżacji wnętrz pomoże pracownia a2 forma.". Czy ktoś wie jak ma wyglądać współpraca z a2 forma? Czy ma to być jakiś rabat, gratis?
Jeżeli ktoś zna odpowiedzi na któreś z powyższych pytań to będę wdzięczny za odpowiedź.

matelko

Postautor: matelko » 06 maja 2016, 21:36

Bartłomiej pisze:Witam, rozważam kupno mieszkania w tej inwestycji. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji o kilku kwestiach:
- wysokość czynszu i innych opłat stałych
- Z tego co się dowiedziałem, w mieszkaniach nie będzie ścianek działowych. Czy jest możliwość, aby zostały wykonane w ramach prac deweloperskich i jeśli tak to w jakiej cenie?
- Na innym forum, w temacie o innej inwestycji tego dewelopera pojawił się wątek grzejników. Rzekomo nie są w cenie mieszkania. Czy to prawda? A w zasadzie najważniejsze - jak jest w przypadku tej inwestycji?
- Na stronie dom-budu znajduje się taka informacja - "W indywidualnej aranżacji wnętrz pomoże pracownia a2 forma.". Czy ktoś wie jak ma wyglądać współpraca z a2 forma? Czy ma to być jakiś rabat, gratis?
Jeżeli ktoś zna odpowiedzi na któreś z powyższych pytań to będę wdzięczny za odpowiedź.

Witam kolego pomyliłeś chyba inwestycję Piasta Kołodzieja z Redutą w Reducie ścianki działowe są i to otynkowane w pokojach oprócz łazienki brak tynku ,grzejniki w standardzie

Bartłomiej

Postautor: Bartłomiej » 09 maja 2016, 13:24

Dziękuję za odpowiedź. W tym przypadku cieszę się, że się mylę :) Pamiętam, że informowano mnie o czymś związanym ze ściankami. Zresztą z jakiegoś powodu są narysowane przerywaną linią na planie. Do tego doczytałem coś na temat innej inwestycji i się pomieszało. Tutaj chodzi chyba o to, że ścianka nie pomniejsza metrażu mieszkania (no chyba, że znów coś pomieszałem).

A czy ktoś orientuje się na temat wysokości czynszu i innych opłat stałych ?

Belmondek

Postautor: Belmondek » 12 maja 2016, 21:51

Obok w bloku zarządzanym przez DOM-BUD czynsz za metraż 77m2 ok 430zł, w tym ciepła woda + zimna, ogrzewanie, śmieci, ochrona.

adam_b5

Postautor: adam_b5 » 31 maja 2016, 23:07

Witam przyszłych mieszkańców budynku A i B :) też dość aktywnie obserwuję postęp prac i nawet to w dobrym tempie idzie, myślę że do września się wyrobią... jeśli ktoś ma konto na . to zapraszam do nowo utworzonej grupy na .: Osiedle Reduta - Budynek A i B i wspólnym oczekiwaniu na zakończenie robót :) pozdrawiam

terens

Postautor: terens » 02 cze 2016, 1:43

No to w takim razie witam przyszłego sąsiada :) Byłem ostatnio w okolicy i muszę przyznać, że postępy na budowie są naprawdę szybkie, wrzucam nawet dwie fotki, na których to dobrze widać:

Obrazek
Tu widok na inwestycję Reduta Dom-Bud od strony ulicy Bohomolca.

Obrazek
A od strony zachodniej Dom-Bud przy Reduty już ociepla elewację, więc wszystko idzie bardzo dobrze :D

Jeżeli chodzi o jakieś grupy na ., to jednak zostałbym na tym forum, bo jest znacznie bardziej funkcjonalne. Może tylko dałoby się założyć nowe forum, jak to dla inwestycji Lazurowy Park Atalu w Bronowicach i kilku innych :) Tym bardziej, że tu zebrało się już kilka osób i mamy kilka spostrzeżeń już wymienionych :)

adam_b5

Postautor: adam_b5 » 02 cze 2016, 15:08

forum założone na: Forum inwestycji Dom-Bud - Reduta Kraków
W wolnej chwili można założyć tematy.

A co do inwestycji to czekam z niecierpliwością na okna w budynku B i jak coś to wrzucajcie fotki :)

slwk
Administrator

Postautor: slwk » 03 cze 2016, 12:30

Skoro jest już nowe forum, to znaczy, że ten temat można chyba już zamknąć :) Zapraszam do dyskusji w nowym miejscu :idea:

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”