Postautor: Tomek13 » 22 sty 2018, 12:23
Odczuwanie hałasu to dość specyficzna sprawa.
Ze swojego doświadczenia wiem, że po miesiącu człowiek się przyzwyczaja i nic nie słyszy.
Mieszkałem na Bronowicach na oś. Złotej podkowy z jednej strony pociągi, a nad głową samoloty i to bardzo nisko z wysuniętym podwoziem.... na początku wszystko słyszałem... po 3 tygodniach nic, mówię o mieszkaniu. Wiadomo gorzej na balkonie ale nie ma idealnych lokalizacji, tzn są... ale mnie nie stać:)
TUTAJ, liczę na samowystarczalne osiedle, dobrą komunikację, fajny park gdzie można wypuścić dzieciaka, ten park zresztą jest ogromny plusem.
Teraz mieszkam przy pętli tramwajowej od dłuższego czasu i wiadomo jest tutaj ścisk ale jakoś tak się przyjemnie żyje. Nie tracę czasu na dojazdy do sklepów itp bo wszystko na miejscu, patrząc na lokalizację sklepy w okolicy + rzut beretem do Centrum Zakopianka i Bonarki powoduje że jak nie muszę to w ogóle do centrum czy w inną dzielnicę się nie wybieram:) To jest cholerna oszczędność czasu, zresztą pisałem o tym.
Dla mnie ważne pytanie jest czy będzie jakaś wózkowania/rowerownia w blokach? Pytałem developera ale troszeczkę wymijająco odpowiadali, że o ile uda się wygospodarować odpowiednią przestrzeń. Osobiście uważam że to powinno być, wiadomo że większość młodych ludzi z dziećmi kupuje mieszkania. A jak już robimy nazwę Enklawa Rodzinna to wręcz to przymus:)
Wykończenie balkonów, osobiście wolałbym żeby to nie było szkło, z doświadczenia wiem że cholernie ciężko utrzymać to w czystości, a brudne nie wyglądają zbyt estetycznie:/
Ktoś pytał o ogrodzenie, z rozmów z deweloperem wywnioskowałem że osiedle nie będzie ogrodzone. Będą tylko szlabany wjazdowe i jakiś parkan wzdłuż carefoura? ale może źle zrozumiałem. Osobiście uważam, że tak nawet będzie lepiej, wszystkie osiedla w okolicy też nie są grodzone.