Osiedle Górka Narodowa Kraków od Dom Development - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Re: Osiedle Górka Narodowa Kraków od Dom Development - opinie na forum

Postautor: Nowy » 29 wrz 2026, 22:41

tonyxxl pisze:Nie no faktycznie, Avia wcale nie przytłacza betonem :lol: szczególnie, że tam są jeszcze wysokie bloki a na Ozonie niskie...
W sumie to nie wiem czemu się przeprowadziłaś na GN jak na Avii tak pięknie? (to nie jest złośliwe pytanie)
No i te przestrzenie, pejzaże i ta zieleń na Avii...no cudo:

Dla porównania powinieneś jednak pokazać też bloki Ozonu sfotografowane z takiej perspektywy. Myślę, że wcale nie wyszłoby to lepiej. A jednak Avia ma pas startowy, częściowo zagospodarowany zielenią, do osiedla przylega park, może niewielki, ale drzewa tam już całkiem podrosły. Jest też alejka spacerowa z drzewami przecinająca osiedle, śladem dawnej drogi kołowania na lotnisku. A o komunikacji i usługach, to nie ma sensu tu wspominać.

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 29 wrz 2026, 22:56

Nowy pisze:
tonyxxl pisze:Nie no faktycznie, Avia wcale nie przytłacza betonem :lol: szczególnie, że tam są jeszcze wysokie bloki a na Ozonie niskie...
W sumie to nie wiem czemu się przeprowadziłaś na GN jak na Avii tak pięknie? (to nie jest złośliwe pytanie)
No i te przestrzenie, pejzaże i ta zieleń na Avii...no cudo:

Dla porównania powinieneś jednak pokazać też bloki Ozonu sfotografowane z takiej perspektywy. Myślę, że wcale nie wyszłoby to lepiej. A jednak Avia ma pas startowy, częściowo zagospodarowany zielenią, do osiedla przylega park, może niewielki, ale drzewa tam już całkiem podrosły. Jest też alejka spacerowa z drzewami przecinająca osiedle, śladem dawnej drogi kołowania na lotnisku. A o komunikacji i usługach, to nie ma sensu tu wspominać.

Pisałem że Avia i GN to podobne mocno zabetonowane osiedla. A czy komunikacja na Avii taka super? Zależy z której strony tej Avii. Myślę że dostęp do sprawnej komunikacji na obu osiedlach jest podobny. I może czegoś nie wiem, ale jakie to usługi są na Avii a nie ma na GN że nie ma nawet co gadać?

Nowy

Postautor: Nowy » 29 wrz 2026, 23:06

Tu faktycznie, tramwaj sporo zmienił na Górce Narodowej, jeśli chodzi o dojazdy. Choć Avia blisko skrzyżowania III obwodnicy z al. Jana Pawła, więc samochodowo można w każdą stronę Krakowa pojechać. Niemniej moim zdaniem, jednak Avia jest lepiej przemyślanym osiedlem, a dużo dało to, że jeszcze park przy niej powstał, co oczywiście było niezależne od dewelopera. A i do Parku Lotników nie ma daleko.

kduesh

Postautor: kduesh » 30 wrz 2026, 8:26

Hej, Jak z jakością wykonania mieszkania? Chodzi mi o akustykę, czy słychać sąsiadów przez ściany? Zauważyliście jakieś minusy? Jak się mieszka na tym osiedlu? Zastawiam się nad zakupem mieszkania od dd

DobrzeJuzBylo

Postautor: DobrzeJuzBylo » 30 wrz 2026, 11:21

kduesh pisze:Hej, Jak z jakością wykonania mieszkania? Chodzi mi o akustykę, czy słychać sąsiadów przez ściany? Zauważyliście jakieś minusy? Jak się mieszka na tym osiedlu? Zastawiam się nad zakupem mieszkania od dd

Przez ściany jest całkiem ok - wręcz byłem zadowolony mieszkając tam. Natomiast przejdź się do kogoś w odwiedziny w godzinach popołudniowych żebyś mógł posłuchać, jak dźwięki niosą się w pionach. I to niestety zarówno w dół, jak i w górę. Mieszkałem w ~10 różnych budynkach wielorodzinnych i nigdy nie słyszałem ludzi z dołu chodzących. Aż do zamieszkania na GN od DD.

Minusy to brak usług poza pizzeriami, kawiarniami, barberami i Żabkami/Lewiatanem. Zapomnij o publicznym przedszkolu, szkole, instytucjach kultury, sklepie wielkopowierzchniowym czy nawet aptece.

Plusy to tramwaj, bliskość obwodnicy, brak turystów.

kduesh

Postautor: kduesh » 30 wrz 2026, 12:08

DobrzeJuzBylo pisze:
kduesh pisze:Hej, Jak z jakością wykonania mieszkania? Chodzi mi o akustykę, czy słychać sąsiadów przez ściany? Zauważyliście jakieś minusy? Jak się mieszka na tym osiedlu? Zastawiam się nad zakupem mieszkania od dd

Przez ściany jest całkiem ok - wręcz byłem zadowolony mieszkając tam. Natomiast przejdź się do kogoś w odwiedziny w godzinach popołudniowych żebyś mógł posłuchać, jak dźwięki niosą się w pionach. I to niestety zarówno w dół, jak i w górę. Mieszkałem w ~10 różnych budynkach wielorodzinnych i nigdy nie słyszałem ludzi z dołu chodzących. Aż do zamieszkania na GN od DD.

Minusy to brak usług poza pizzeriami, kawiarniami, barberami i Żabkami/Lewiatanem. Zapomnij o publicznym przedszkolu, szkole, instytucjach kultury, sklepie wielkopowierzchniowym czy nawet aptece.

Dzięki za odpowiedź, miałeś okazję mieszkać w innych inwencjach dd lub byłeś w odwiedzinach u kogoś kto ma mieszkanie od dd i były podobne problemy?

DobrzeJuzBylo

Postautor: DobrzeJuzBylo » 30 wrz 2026, 14:40

kduesh pisze:
DobrzeJuzBylo pisze:

Dzięki za odpowiedź, miałeś okazję mieszkać w innych inwencjach dd lub byłeś w odwiedzinach u kogoś kto ma mieszkanie od dd i były podobne problemy?

Mieszkałem od DD tylko w tej konkretnej inwestycji. Odwiedzałem znajomych w innych, ale sporadycznie i tez nie przysłuchiwałem się, wiec nic nie wniosę do oceny. Teraz jest duża oferta gotowa, możesz śmiało sprawdzać budynki.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”