Przystanek Prądnik Kraków (ul. Meiera) / deweloper Dom Development - opinie na forum
Re: Przystanek Prądnik Kraków (ul. Meiera) / deweloper Dom Development - opinie na forum
A ja jeszcze rozważyłbym taki punkt widzenia, że więcej miejsca na drogę pomiędzy blokami daje szansę na to, że ona kiedyś nie będzie przechodziła pod samymi oknami budynków. Więcej miejsca, to możliwość zrobienia szerokich chodników, pasów zieleni z drzewami itp. Zresztą tak powinno się budować nowe ulice w mieście. A nie takie ścieki, że wąska ulica, wąskie chodniki, zerwo zieleni i to wszystko pod samymi oknami.
Re: Przystanek Prądnik Kraków (ul. Meiera) / deweloper Dom Development - opinie na forum
Ta inwestycja wydaje mi się całkiem spoko, tylko te tory.... Głowię się na ile one będą problemem, bo rozważam mieszkania na wyższych piętrach i tam inaczej będzie słychać niż na dolnych.
gemur pisze:Ta inwestycja wydaje mi się całkiem spoko, tylko te tory.... Głowię się na ile one będą problemem, bo rozważam mieszkania na wyższych piętrach i tam inaczej będzie słychać niż na dolnych.
To kup lepiej z oknami na inną strone niż tory jak masz obawy. Coś tam na pewno będzie słychac przy otwartym oknie jak będzie na wprost torów i drogi.
gemur pisze:Ta inwestycja wydaje mi się całkiem spoko, tylko te tory.... Głowię się na ile one będą problemem, bo rozważam mieszkania na wyższych piętrach i tam inaczej będzie słychać niż na dolnych.
Hmm, a potrzebujesz dojeżdżać regularnie do centrum, a jeśli tak, to czym? Samochodem przygotuj się na korki, a najbliższy przystanek tramwajowy 1200 m od bloku, a to już spory kawałek.
Nie potrzebuję. Mam auto i planuję zakup z miejscem parkingowym.
gemur pisze:Nie potrzebuję. Mam auto i planuję zakup z miejscem parkingowym.
To sprawdź wyjazd. Tam jest jedna droga do A29L, która zbiera ruch z całej okolicy. Niby remontują, ale lokalsi raczej narzekają na drogę, jak i sam wyjazd.
Dwa wyjazdy na 29 listopada. TDJ w ramach osiedle meiera buduje drogę, który połączy ich inwestycje ora, DD z ul. Felińskiego. Potem koło Kościoła wpada się w 29listopada.
W ramach trwającej przebudowy ul. Meiera ma być przystanek autobusowy (albo koło przystanku kolejowego - nie wiem finalnie która lokalizacja wygrała) oraz kolejny przystanek autobusowy w ramach następnych etapów DD.
Zakładam, że jakaś komunikacja autobusowa tam powstanie, żeby połączyć przystanek kolejowy.
Co do uciążliwości hałasu od pociągów to dobre pytanie - na ile one będą przeszkadzające.
W ramach trwającej przebudowy ul. Meiera ma być przystanek autobusowy (albo koło przystanku kolejowego - nie wiem finalnie która lokalizacja wygrała) oraz kolejny przystanek autobusowy w ramach następnych etapów DD.
Zakładam, że jakaś komunikacja autobusowa tam powstanie, żeby połączyć przystanek kolejowy.
Co do uciążliwości hałasu od pociągów to dobre pytanie - na ile one będą przeszkadzające.
Ale tam będzie jeszcze wyjazd w ulicę Reduta, może nieco mniej funkcjonalny niż w al. 29 Listopada, ale w kierunku Nowej Huty, to jednak będzie też całkiem sensowna droga, albo do tej części Prądnika Czerwonego.
fero pisze:Ale tam będzie jeszcze wyjazd w ulicę Reduta, może nieco mniej funkcjonalny niż w al. 29 Listopada, ale w kierunku Nowej Huty, to jednak będzie też całkiem sensowna droga, albo do tej części Prądnika Czerwonego.
Warto dodać, że w ramach przystanku kolejowego, ma być przebudowany ten wiadukt na ul reduta. Łącznie ze stworzeniem ronda meiera - reduta - węgrzecka. Jeszcze coś słyszałem o rondo przy ul. Strzelców, ale nie wiem czy to jest w ramach przystanku czy to inne zadanie.
Wic w tym, że wykonawca przystanku wybrany, pozew innego oferenta odrzucony, ale umowa ze Skanska ciągle nie podpisana.
krakow.pl/dzielnica_iii_pradnik_czerwony/332748,2316,komunikat,zielone_swiatlo_dla_budowy_przystanku_ska__krakow_pradnik_czerwony___kio_oddalila_odwolanie_.html
Florart pisze:gemur pisze:Nie potrzebuję. Mam auto i planuję zakup z miejscem parkingowym.
To sprawdź wyjazd. Tam jest jedna droga do A29L, która zbiera ruch z całej okolicy. Niby remontują, ale lokalsi raczej narzekają na drogę, jak i sam wyjazd.
chłopie, nie wydziwiaj, normalnie się tam da jeździć, jest sporo opcji, wyjazdy będą minimum dwa (jeden do Powstańców) a potem 3 (na wys Banacha prawdopodobnie nowa droga z osiedli przy przystanku Prądnik Czerwony). Możesz też przez Meiera objechać i wyjechac na wys Banacha już teraz. Wszystkie drogi będą nowe, wyremontowane, a połączenie z 29lis jest z sygnalizacją świetlną, więc włączanie sie do ruchu idzie płynnie.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”