Inwestycja Lokum Siesta Kraków - Deweloper Lokum - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
p.ewka

Re: Inwestycja Lokum Siesta Kraków - Deweloper Lokum - opinie i forum

Postautor: p.ewka » 04 paź 2024, 10:36

humbak pisze:dobrze slyszalem, ze jesli ostatni etap lokum siesta ktos wybuduje to nie bedzie to lokum deweloper bo stracili cierpliwosc do starego etapu, ktory ciagle ich blokuje, i finalnie sprzedali dzialke innemu deweloperowi?

To prawda, działka na której miał powstać 3 etap siesty jest wystawiona na sprzedaż: inwestycje.pl/nieruchomosci/lokum-deweloper-chce-zakonczyc-dzialalnosc-w-krakowie

Mar G

Postautor: Mar G » 04 paź 2024, 14:29

p.ewka pisze:
humbak pisze:dobrze slyszalem, ze jesli ostatni etap lokum siesta ktos wybuduje to nie bedzie to lokum deweloper bo stracili cierpliwosc do starego etapu, ktory ciagle ich blokuje, i finalnie sprzedali dzialke innemu deweloperowi?

To prawda, działka na której miał powstać 3 etap siesty jest wystawiona na sprzedaż: inwestycje.pl/nieruchomosci/lokum-deweloper-chce-zakonczyc-dzialalnosc-w-krakowie

nie do końca prawda ... dopiero zamierzają sprzedać.
to zasadnicza różnica w obecnych czasach.

a czy znajdą podobnego bogatego kupca jak na ostatni etap Visty - czyli Zasadę - zobaczymy.
chyba że to właśnie Zasada połknie i wystawi ceny 20-23 T - ale skoro w okolicy chodzą po 16-18 już to będzie mieć ciężko w rynek to wcisnąć.

swoją drogą taki developer nie widzi przestrzeni biznesowej w Krakowie - to jasny sygnał dla innych o stanie koniunktury

humbak

Postautor: humbak » 04 paź 2024, 16:35

a komus cos mowi eiffage.pl w tym kontekscie?

krakowiaczek

Postautor: krakowiaczek » 01 wrz 2025, 11:26

Czy ktoś wie czy ostatecznie działka została sprzedana, kto kupił, i jakie są plany jej zagospodarowania?

EDIT: Tu informacja o sprzedaży: propertynews.pl/mieszkania/lokum-deweloper-sprzedaje-grunt-przy-kobierzynskiej-w-krakowie,187751.html

EDIT 2: Sprawdziłem księgę wieczystą, i nowym właścicielem jest Dom Development

luc

Postautor: luc » 27 lut 2026, 12:39

Ja coraz mniej wierzę w to, że jeszcze uda im się coś na tym terenie wybudować.

Mar G

Postautor: Mar G » 28 lut 2026, 17:13

luc pisze:Ja coraz mniej wierzę w to, że jeszcze uda im się coś na tym terenie wybudować.

DD proceduje PnB

Mar G

Postautor: Mar G » 25 sie 2026, 20:48

luc pisze:Ja coraz mniej wierzę w to, że jeszcze uda im się coś na tym terenie wybudować.

I podobno przepchnęli u komisarza Kracika PnB

Obrazek

luc

Postautor: luc » 26 sie 2026, 13:32

Mar G pisze:I podobno przepchnęli u komisarza Kracika PnB

Mignęła mi wczoraj gdzieś ta grafika, to już wiem, co to i gdzie. Podobno pozwolenie na budowę wydane, ale jeszcze nie jest prawomocne, więc jacyś tam ludzie chcą się skrzyknąć, żeby to blokować, choć wątpię, żeby im się udało. Ale to, co widać na tej grafice, to jakieś takie, nawet jak na tą okolicę duże. Lata trwało przepychanie tego, ale dużo wskazuje na to, że im się wreszcie uda. Szkoda, bo mogli mniej PUM z tego wycisnąć, a zaproponować coś ciekawszego, nie tak dużego.

Lisek1

Postautor: Lisek1 » 27 sie 2026, 17:24

A inwestycja “mieszkaj w mieście przy Bonarce “ nie wydaje się Wam lepsza ? Mnie jakoś chyba bardziej odpowiada … rondo matecznego też bliziutko , a i bloki ładniejsze

mikrus

Postautor: mikrus » 28 sie 2026, 10:27

Gdzieś widziałem, że to chyba Dom Development miałby się starać o budowę tam takiego bloku. Nie wiem, ile w tym prawdy, ale wcale bym się nie zdziwił, bo kapitału jest tam chyba sporo, a oni przejmowali już projekty w Krakowie od innych deweloperów.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”