Słomczyńskiego Widoki Kraków / Caba Development - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Sellie

Re: Słomczyńskiego Widoki Kraków / Caba Development - opinie na forum

Postautor: Sellie » 15 kwie 2026, 22:25

Nie kazdy chce miec drace sie bachory pod blokiem. Mysle, ze dobrze ograli temat dla osob lubiacych cisze.

rooney

Postautor: rooney » 16 kwie 2026, 12:53

Sellie pisze:Nie kazdy chce miec drace sie bachory pod blokiem. Mysle, ze dobrze ograli temat dla osob lubiacych cisze.

pod każdym balkonem jest taki "plac zabaw" czy jest jeden na osiedle?

w jaki sposób taki "plac zabaw" zapewnia ciszę? Bo ma jedną zabawkę? Kojec, wybieg, bez żadnej zabawki byłby jeszcze cichszy ...

poza tym myślę, że cisza to jest ostanie czym się kierował deweloper w tym przypadku, a to że dzieci są głośne to jest zupełnie normalne, chociaż można je coraz rzadziej spotkać i niektórzy zaczynają je traktować jak białego kruka
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2026, 13:08 przez rooney, łącznie zmieniany 1 raz.

DobrzeJuzBylo

Postautor: DobrzeJuzBylo » 16 kwie 2026, 13:06

pod każdym balkonem jest taki "plac zabaw" czy jest jeden na osiedle?

w jaki sposób taki "plac zabaw" zapewnia ciszę? Bo ma jedną zabawkę? Taki kojec, wybieg, bez żadnej zabawki byłby jeszcze cichszy ...

poza tym myślę, że cisza to jest ostanie czym się kierował deweloper w tym przypadku, a to że dzieci są głośne to jest zupełnie normalne, chociaż można je coraz rzadziej spotkać i niektórzy zaczynają je traktować jak białego kruka

Bezdzietne, czterdziestoletnie korposzczurzyce boją się dzieci, jak ognia, więc wypluwają swoje frustracje, a za 20 lat będą płakać, że zamiast emerytury mogą liczyć na refundowaną eutanazję.

KKołłątajówka

Postautor: KKołłątajówka » 16 kwie 2026, 14:18

DobrzeJuzBylo pisze:
Bezdzietne, czterdziestoletnie korposzczurzyce boją się dzieci, jak ognia, więc wypluwają swoje frustracje, a za 20 lat będą płakać, że zamiast emerytury mogą liczyć na refundowaną eutanazję.

Lepiej bym tego nie ujęła XDDD
To ten sam typ ludzi, co madyki chwalące swoich dzielnych Brajanków do innych matek przy piaskownicy.
Tylko w drugą stronę.

Społeczeństwo ekstremów.

Deweloper pomyślał o ciszy dla mieszkańców XDDD.
Boże, z kim my w tym społeczeństwie żyjemy.
Ale może to po prostu bait trolla xd

KKołłątajówka

Postautor: KKołłątajówka » 16 kwie 2026, 14:27

oxygen pisze:
KKołłątajówka pisze:Zaraz za tymi blokami będzie budować się kolejne osiedle, tym razem od Frax Bud. Mieszkańcy będą urządzać parapetówki przeskakując pomiędzy balkonami

To w tym miejscu, gdzie teraz widać tą stertę gruzu? Wiadomo coś więcej o tej inwestycji dewelopera Frax-Bud? To też będzie adres przy ul. Słomczyńskiego?

Tak, dokładnie w miejscu gruzowiska. Był tam domek jednorodzinny i warsztat, więc musieli je rozebrać. Ma tam powstać osiedle trzech bloków: A, B i C, z czego C ma mieć lokale usługowe na parterze.

Mimo, że jest to zaraz za Cabą, jest to ulica Kuźnicy Kołłątajowskiej. Wydaje się, że lokalizacja bajka, bo do tramwaju jadącego do centrum jest minuta pieszo. Więc realny czas podróży tam to 10-15 minut. Nie wiem, jak z hałasem od tramwajów w związku z tym.

Z tego, co zdążyłam zauważyć, FraxBud ma politykę, że sprzedaje mieszkania już na zaawansowanym etapie zakończenia budowy. Ale też czekam na wizualizacje :-) Zgodnie z tablicą informacyjną, zakończenie budowy planowane jest na 31.12.2027

Nowy

Postautor: Nowy » 16 kwie 2026, 15:10

Trochę nie wierzyłem w to zdjęcie, więc przejechałem się na miejsce i...

Obrazek

to prawda! A nawet lepiej, bo jest tam tego więcej.

Obrazek

Tam są dwa takie place zabaw, różnią się zabawką (bujaczkiem) i umiejscowieniem tego kawałka trawy, który nie wiem czemu ma służyć.

Nowy

Postautor: Nowy » 16 kwie 2026, 15:14

No to jest jakiś absurd, co jakiś czas przez debatę publiczną w Krakowie i nawet w Polsce przetacza się dyskusja o parodiach placów zabaw na osiedlach.

Obrazek

I niby wiadomo, że warto by się nieco bardziej postarać, a tu deweloper Caba zapodaje coś takiego.

Obrazek

Przecież oni muszą wiedzieć, że to będzie pośmiewisko, a mimo to tak robią. Mało tego, to się też odbije na krakowskich urzędnikach i władzach, które się na to zgodziły.

KKołłątajówka

Postautor: KKołłątajówka » 16 kwie 2026, 15:16

Też się zastanawiałam, co to są za kawałki odsłoniętej trawy. Wcześniej ich nie było. Wszystko było wyłożone nawierzchnią.

Może pod piaskownice? xd

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 16 kwie 2026, 15:43

Ten plac zabaw to musi być żart i zaraz to przebudują. Przeciez to jest do ch.....steczki nie podobne.
Jak to podchwycą influenserzy to bedzie wstyd na cały kraj. I czemu to znowu musi być Kraków?! :roll:

mieszkaniec87

Postautor: mieszkaniec87 » 17 kwie 2026, 23:46

A udało się komuś wyciągnąć informację o tym jak mają wyglądać te bloki na przeciwko, od strony Kołątajowskiej? Frax-bud nie chce nic zdradzić, a zastanawiam się jak blisko mógłby postawić te swoje bloki

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”