Nowe Miasto Krzeszowice k. Krakowa / deweloper Excon - opinie na forum
Nowe Miasto Krzeszowice k. Krakowa / deweloper Excon - opinie na forum
Wygląda na to, że jeden z deweloperów budujących do tej pory w Krakowie wyszedł nieco dalej i teraz stawia nową inwestycję w Krzeszowicach koło Krakowa. Przy skrzyżowaniu ulic Legionów Polskich i Majowej deweloper Excon zabiera się za budowę inwestycji Nowe Miasto Krzeszowice. Piszą na stronie, że z tej lokalizacji Kraków jest na wyciągnięcie ręki i zarówno samochodem, jak i pociągiem można do niego łatwo dotrzeć.
Re: Nowe Miasto Krzeszowice k. Krakowa / deweloper Excon - opinie na forum
Na wizualizacjach wygląda to na całkiem spore osiedle mieszkaniowe zestawione z bloków, które wyglądają trochę jak szeregówki ze spadzistymi dachami. Budynki mają powstać tam trzy: A, B i C a w nich łącznie mają się znaleźć 132 mieszkania, więc całkiem sporo.

Wizualizacje: deweloper Excon
Nowe mieszkania w Krzeszowicach w inwestycji Nowe Miasto są raczej niewielkie, największe z nich to mieszkania 3-pokojowe na 66 lub 62 metrach kwadratowych, więc nie są to jakieś duże metraże. Co ciekawe, te największe na stronie dewelopera figurują już jako sprzedane. Tu trochę się dziwię, bo skoro już się ktoś chce wyprowadzić z Krakowa, to często po to, żeby mieć większe mieszkanie dla rodziny, jeśli nie odpowiada mu dom na wsi. Najmniejsze mieszkania 3-pokojowe mają tam ok. 55-56 m2 i ich jest całkiem sporo. W ofercie są też mieszkania 2-pokojowe (tych jest najwięcej) oraz kilka kawalerek na niecałych 32 m2.

Nowe mieszkania w Krzeszowicach w inwestycji Nowe Miasto są raczej niewielkie, największe z nich to mieszkania 3-pokojowe na 66 lub 62 metrach kwadratowych, więc nie są to jakieś duże metraże. Co ciekawe, te największe na stronie dewelopera figurują już jako sprzedane. Tu trochę się dziwię, bo skoro już się ktoś chce wyprowadzić z Krakowa, to często po to, żeby mieć większe mieszkanie dla rodziny, jeśli nie odpowiada mu dom na wsi. Najmniejsze mieszkania 3-pokojowe mają tam ok. 55-56 m2 i ich jest całkiem sporo. W ofercie są też mieszkania 2-pokojowe (tych jest najwięcej) oraz kilka kawalerek na niecałych 32 m2.
Re: Nowe Miasto Krzeszowice k. Krakowa / deweloper Excon - opinie na forum
I ogólnie wiadomo, to Krzeszowice, czyli do Krakowa kawałek, ale jednak to jest jakieś miasto, w którym są usługi, szkoły itp. Za to cena jest czymś, obok czego chyba trudno przejść obojętnie, bo tam taką kawalerkę na niecałych 32 m2 widziałem w cenie poniżej 320 tys. zł, więc w cenie, której dawno nie widziałem w Krakowie za tak małe mieszkanie od dewelopera. Najtańsze mieszkania 3-pokojowe tam na ok. 50 m2 można mieć poniżej 0,5 mln złotych, więc też cena, której w Krakowie dawno nie widziałem - ceny w okolicach 9 500 zł/m2, więc całkiem nieźle.

Co myślicie, czy mieszkania w Krzeszowicach może być alternatywą dla mieszkania w Krakowie? Mam wrażenie, że to jednak jest też kawałek od centrum Krzeszowic i z tymi dojazdami do Krakowa, to wcale tak kolorowo tam nie będzie. Jakie macie opinie, może ktoś się podzieli na forum?

Co myślicie, czy mieszkania w Krzeszowicach może być alternatywą dla mieszkania w Krakowie? Mam wrażenie, że to jednak jest też kawałek od centrum Krzeszowic i z tymi dojazdami do Krakowa, to wcale tak kolorowo tam nie będzie. Jakie macie opinie, może ktoś się podzieli na forum?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”